Šumperk.info

oblačno oblačno, 15°C

Dnes je středa 1.5 a slaví se Svátek práce

Aktuality:


Květoslav Vykydal a tým veteránů zazářili na Evropském šampionátu v Toruni

5. 4. 2024 v 14:20 - Ve dnech 17. až 23. března reprezentovala šumperská výprava veteránů Českou republiku na 14. Evropském mistrovství veteránů v atletice v hale, které se konalo v polské Toruni. Květoslav Vykydal spolu se Zuzanou Pumprlovou, Jarmilou Klimešovou a Veronikou Kučerovou přivezli domů medaile a výborné výsledky, čímž vynikajícím způsobem reprezentovali nejen město Šumperk, ale i celou Českou republiku.

Významným momentem se stalo přivítání týmu na šumperské radnici dne 4. dubna, přesně na 88. narozeniny Květoslava Vykydala, kterému osobně poblahopřál starosta města Miroslav Adámek. „Moc gratuluji celé výpravě k úspěchům a panu Vykydalovi k narozeninám, přičemž bych rád zdůraznil jeho významný přínos atletice a sportu obecně,“ přeje starosta.

Jarmila Klimešová si ze šampionátu odvezla zlato v hodu oštěpem v kategorii W75, Zuzana Pumprlová, získala stříbro v pětiboji kategorie W60 a bronz ve skoku vysokém. Veronika Kučerová se umístila na osmém místě ve sprintu na 60 a 200 metrů v kategorii W40.

Květoslav Vykydal, jubilant, trenér výpravy a mnoha generacím známý a oblíbený středoškolský pedagog, získal stříbrnou medaili za trojskok a bronz ve skoku o tyči v kategorii M85. Tato výprava byla podpořena dvacítkou přátel a rodinných příslušníků, kteří se vydali na více než 20 hodin dlouhou cestu do Toruně, aby fandili šumperským atletům.

Během setkání se starostou byly diskutovány nejen nadcházející sportovní akce, kterých se tito atleti zúčastní, ale i vize a možnosti rozvoje sportovní infrastruktury ve městě, včetně investic do Tyršova stadionu. „Největší radost mi dělá, že je stále velký zájem o atletiku mezi dětmi, touto dobu (ve čtvrtek odpoledne, pozn. red.) se ‚Tyršák‘ pravidelně plní dětmi, kde je zkušení trenéři vedou k tomuto sportu, řada z nich pak u atletiky zůstane i do dospělosti,“ říká na závěr Vykydal.

Šumperk má důvod být hrdý na své veterány, kteří nejenže dosahují sportovních úspěchů, ale také inspirují a vedou mladou generaci k lásce k atletice.


Autor: MÚ Šumperk Zdroj: https://www.sumperk.cz/cs/zivo...oruni.html

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama