bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nečekané vzepětí Penguins. Zase! Bude to stačit?

5. dubna 16:30

David Zlomek

Pittsburgh byl odepsán, letos to na play off nebude. Běžte přestavovat, radili fanoušci generálnímu manažerovi Kyleu Dubasovi. Vše je ale jinak. Penguins tradičně chytili z ničeho nic slinu a od play off jsou dva body. Faktorem X je tentokrát kromě Sidneyho Crosbyho i brankář Alex Nedeljkovic.

Tři venkovní výhry ve čtyřech dnech proti New York Rangers, New Jersey a Washingtonu Capitals. A to se počítá. Tabulka najednou vypadá velmi nadějně, dva body se dají lehko smazat.

Penguins bodovali v sedmi zápasech v řadě (5-0-2) a vypadá to, že naváží na předchozí roky, kdy se o jejich osudu rozhodovalo v posledních kolech základní části.

Velkou oporou se stal zmiňovaný Nedeljkovic, který odchytal všech sedm posledních zápasů, ve kterých vyšrouboval úspěšnost zákroků na 92,3 %.

Není pochopitelně radno zapomínat na hvězdy Penguins v čele se Sidneyem Crosbym, který během šestizápasové bodové série, jež skončila ve čtvrtek, nasbíral 15 bodů (šest gólů a devět asistencí). Jevgenij Malkin a Bryan Rust odvádějí velkou část práce, ale Nedeljkovicův přínos může být tolikrát skloňovaným faktorem X.

„Ned je fenomenální,“ řekl Rust. „Je vidět, jak je v brance klidný a sebevědomý.“

Ze dvojky se tak stala nepostradatelná jednička. „Ned hraje velmi dobře,“ poznamenal ve čtvrtek ráno trenér Penguins Mike Sullivan. „V tuto je zřejmé, že si zaslouží být v brance.“

Penguins mají ještě co dělat, aby v posledních šesti zápasech základní části dokončili závěrečný sprint úspěšně a vrátili se do play off.

NHL je sice velmi proměnlivá soutěž, ale trendy jsou zřejmé. Philadelphia, momentálně poslední postupující tým, zabředla do obří krize a prohrává jeden zápas za druhým. Obdobně je na tom Detroit, který také dohání poslední zkažené týdny. Situaci si zkomplikoval i Washington s čtyři prohrami za sebou. 

Nejlepší formu z Východní konference má momentálně Pittsburgh. K tomu znovuzrozeného gólmana a geniálního Crosbyho. Klapne to?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.