Leverkusen a titul? Hotovo není, varuje Alonso. Promluvil o tom, v čem je Schick nejlepší

Leverkusen a titul? Hotovo není, varuje Alonso. Promluvil o tom, v čem je Schick nejlepší

Nejen třináct bodů rozdílů dělí v bundesligové tabulce vedoucí Bayer Leverkusen a druhý Bayern Mnichov. Bavorský gigant se potýká s obrovskou marodkou, kouč Thomas Tuchel ji označil šílenou. Naopak Leverkusen s českými útočníky Patrikem Schickem a Adamem Hložkem má sestavu nabitou v plné síle. "Musím to zaklepat na dřevo," smál se trenér Bayeru Xabi Alonso. Do sestavy se vrátili z marodky i Exequiel Palacios a Victor Boniface, takže si kouč vybírá, koho z nabitého kádru vlastně postavit.

Na hřiště už vyběhl alespoň na pětadvacet minut nejlepší střelec Bayeru Boniface a Alonso neskrýval spokojenost. "Ale nenecháme ho hrát hned od začátku," potvrdil trenér Bayeru před duelem na půdě Unionu Berlín. Minutáž chce kouč hěvzdě týmu zvyšovat postupně, navíc do konce bundesligové sezony je ještě sedm kol a Alonso tvrdí, že kanonýr dostane šanci ukázat svou třídu.

"Victora potřebujeme, stejně jako Patrika Schicka, Borju Iglesiase a Adama Hločka," tvrdil kouč, jehož tým usiluje nejen o německý mistrovský titul. Chce vyhrát německou pohárovou soutěž a navrch by rád přidal i triumf v Evropské lize. "Budeme si vybírat podle toho, který z útočníku se na daného soupeře hodí nejvíce," dodal.

Schick v Leverkusenu a v národním týmu? Rozdíl je obrovský! Morávek vysvětlil, v čem je problém

Nejvíce minut podle prestižního magazínu Kicker zřejmě dostanou útočníci Schick a Boniface. "Schick je „top“ v pokutovém území a ve využívání šancí, zatímco Boniface si umí velmi dobře krýt míče a je velmi silný, což je pro střední obránce vždy těžké. Jeho síla je dobře známá. Boniface ji určitě přinese na hřšitě jako střídající hráč," prozradil Alonso.

Naznačil, že sestavu proti pohárové bitvě s Düsseldorfem „možná trochu“ změní. Rozhodně ale nehodlá nic podcenit pod vědomím náskoku v čele tabulky. Ani v duchu se ještě nechystá na mistrovské oslavy. "Ještě není hotovo, ve fotbale se může stát cokoliv," vyslovil varování, ačkoliv už před týdnem jeho týmu gratuloval dopředu k mistrovskému titulu kouč Bayernu Thomas Tuchel.