https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dobrovolnici-dnes-budou-cistit-prirodu-od-odpadku-po-celem-cesku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dobrovolníci dnes budou čistit přírodu po celém Česku od odpadků

6.4.2024 00:44 | PRAHA (Ekolist.cz)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Dnešní den, v sobotu 6. dubna, se chystají tisíce dobrovolníků čistit přírodu od odpadků. V rámci pravidelné akce Ukliďme Česko evidují organizátoři přes 3 600 nahlášených úklidů. Dobrovolníci si mohou vybrat některé z míst na mapě úklidů. Uklízet se v dubnu bede nejn na území Česka, ale i v Českém Banátu v Rumunsku.
 
Letošní zájem o dobrovolnické uklízení je podle organizátorů opět rekordní. „Rozesíláme celkem 3 200 balíčků s úklidovým materiálem. K místním organizátorům v nich putuje bezmála 150 000 pytlů na sběr odpadků a také pracovních rukavic,“ uvedl Miroslav Kubásek.

Každý dobrovolník se může také zúčastnit tradiční fotosoutěže

Akce Ukliďme Eibenthal v Českém Banátu v Rumunsku proběhne později, v sobotu 20. dubna. Úklidu se tam zúčastní děti různého věku, obyvatelé Eibenthalu a především stážisté, kteří v Eibenthale momentálně působí. Úklidová akce je jedním z programů chystaných v tzv. Zeleném týdnu, kdy si děti ve škole připomínají, jak důležitá naše planeta je a co vše pro ni můžeme udělat. „Stáže v zahraničí nebývají jen o zábavě, ale i o činnostech, které mohou zlepšit místo působení k lepšímu. Jelikož si při každodenních procházkách přírodou všímáme velkého množství jak drobného odpadu, tak i rozsáhlých černých skládek, rozhodli jsme se spojit síly a uklidit co nejvíce takového odpadu,“ sdělila organizátorka úklidu Alena Hubáčková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist