Za krmení koček bude každému nekompromisně udělena pokuta 200 000 Kč. Mnoho Čechů kvůli tomu přijde na buben

Je vám líto toulavých koček bez domova? Nekrmte je, jinak si připravte peníze na pokutu, která může dosáhnout až 200 000 Kč.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Možná si myslíte, že děláte dobrý skutek. Za krmení toulavých koček si ale můžete vysloužit pokutu ve výši až 200 000 Kč. Opravdu za to potulující se zvířata stojí?

Nekrmte toulavé kočky, riskujete pokutu

Ruku na srdce: už jste někdy nabídli něco k snědku toulavé kočce, protože vám jí bylo líto? Buďte rádi, že vás u toho nikdo neviděl. Podle deníku iDnes totiž za krmení toulavých koček můžete dostat pořádně mastnou pokutu. Ta se může vyšplhat až do výše 200 000 Kč, což je maximální částka, kterou je možné trestat porušovatele vyhlášek.

V některých městech jsou kočky přemnožené, toulají se po ulicích a města se rozhodují zasáhnout. Situaci ale negativně ovlivňují obyvatelé, kteří toulavé kočky krmí, protože ty poté ignorují nastražené návnady sloužící k jejich odchycení.

Cílem je plošná kastrace

Přemnožení koček se některá města snaží vyřešit plošnou kastrací, od které si slibují boj s přemnoženými toulavými kočkami. Právě z tohoto důvodu umisťují boxy s návnadami, do kterých se snaží toulavá zvířata odchytit a následně na vlastní náklady provést kastraci, aby už nedocházelo k přemnožování. Kvůli tomu, že obyvatelé toulavé kočky překrmují, se pak tato zvířata boxům vyhýbají obloukem.

krásná kočka iZdroj fotografie: Pixabay

Přerovský deník zmiňuje, že je lidem opuštěných zvířat líto. Většina z nich si ale bohužel neuvědomuje, že toulavé kočky představují pro město problém. Kočky je nutné kastrovat, aby nepřiváděly na svět další stovky mláďat, které budou taktéž bez domova. Města mimo jiné zvažují i očkování a odsvrabění.

Přemnožené kočky nejsou problém jen v České republice

Zajímavou kuriozitu zmiňuje web Lidovky. Poukazuje na to, že problém s přemnoženými zvířaty a jejich krmením není jen na území České republiky. Devětasedmdesátiletá Američanka z Ohia byla dokonce odsouzena k 10 dnům vězení za to, že opakovaně krmila toulavé kočky. Její sousedé si několikrát stěžovali a ochotná seniorka kvůli tomu musela nastoupit do vězení.

Důchodkyně opakovaně porušovala vyhlášku platící ve státě Ohio, která zakazuje krmení toulavých zvířat. Také byla podle deníku Blesk obviněna za to, že má příliš mnoho koček. Počet zvířat, která žila na jejím pozemku, byl skutečně tak obrovský, že se dal považovat za přestupek.

Krmíte toulavé kočky? A víte, že za to můžete dostat pokutu?

Diskuze Vstoupit do diskuze
64 lidí právě čte
Zobrazit další články