Ondřej Kaše: Ze sezony jsem nadšený, co bude dál, se uvidí, variant je hodně

foto Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas: HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno, 26. března 2024, Litvínov, Mostecko. Ondřej Kaše z Litvínova po vítězném utkání.

Litvínov - Hokejový útočník Ondřej Kaše dokonale naplnil předpoklady, s nimiž ho představitelé Litvínova před sezonou angažovali. Přestože v minulém ročníku 2022/23 si v dresu Caroliny připsal v NHL kvůli zdravotním potížím jediný start, po návratu do Čech s bratrem Davidem výrazně napomohli renesanci Litvínova. Jak bude vypadat jeho budoucnost, v rozhovoru s novináři neprozradil.

Tradiční klub po letech špatných a průměrných prožil povedenou základní část, zahrál si poprvé od zisku titulu v roce 2015 semifinále a fanoušky opět po delší době bavil předváděnou hrou. Po prohře s favorizovanými Pardubicemi skončil Litvínov čtvrtý. Sezonu ukončila Severočechům páteční porážka 5:6. Přestože série skončila jednoznačně 4:0 pro Dynamo, svěřenci kouče Karla Mlejnka z ní vyšli se ctí.

"Nebolí to tak úplně. Byl to super zápas," poznamenal Kaše k dramatické přestřelce, v níž jeho tým vedl 3:1, prohrával 3:6 a nechybělo mnoho, aby v závěru vyrovnal. "A čtvrté místo? Myslím si, že pro náš tým je to skvělé. Teď ta prohra bolí, to je jasné, ale den po dnu, týden po týdnu si řekneme, že to čtvrté místo je pro nás - troufnu si říct - vážně velký úspěch," řekl Kaše.

Velmi spokojený může být i z osobního hlediska. Počáteční otazníky, jak se bude vyvíjet jeho zdravotní stav, se proměnily v otázky, kam až vyšplhá v tabulce produktivity. V základní části nasbíral za 48 startů 54 bodů za 23 branek a 31 nahrávek. Lépe si vedli jen liberecký Tomáš Filippi s třineckým Martinem Růžičkou (shodně 62 bodů). Právě s Růžičkou skončil Kaše šestý mezi střelci. Ve 13 utkáních play off přidal sedm bodů (1+6).

"Měl jsem z toho strach, co zdraví, jak to bude vypadat, co od toho celkově čekat. Ale můžu říct, že z celé sezony jsem nadšený. Kdybych nebyl suspendovaný, tak jsem ji odehrál vlastně skoro celou. Troufnu si říct, že za mě opravdu super. Hrozně moc jsem si ji užil," pochvaloval si osmadvacetiletý kadaňský rodák.

Za vzestupem Litvínova stál spolu s bratrem. "Já si myslím, že jsme hráli dobře jako tým. Tím jsme se chtěli prezentovat. A myslím, že jsme se tak po celou sezonu i prezentovali. V play off to jenom dovršilo, že mě s bráchou se úplně střelecky nedařilo, ale góly dali jiní kluci. Celý tým to podtrhl," řekl Kaše.

Před Litvínovem skončí jen hlavní favorité Pardubice se Spartou a Třinec, který vyhrál poslední čtyři tituly. "V čem byly Pardubice lepší? Celkově. Co hráč, to obrovské jméno. Mají stažené nejlepší hráče z Česka a Slovenska, co mohou mít. Věděli jsme, že jdeme proti obrovskému kolosu. Aspoň jeden zápas by se samozřejmě hodil, kdybychom urvali, ale nedopadlo to. To je škoda," litoval Kaše.

Se spoluhráči se po vyřazení dočkal bouřlivých ovací vyprodaného hlediště. Fanoušci si vyžádali hráče z kabiny zpátky na led na děkovačku a ocenili výkony, které Litvínovští předváděli. "Doufám, že jsme předváděli celou sezonu - nebudu mluvit jen o play off - hezký a atraktivní hokej. Nahoru, dolů, padalo hodně gólů. Což si myslím, že se divákům líbí, než aby tým byl zalezlý a hrálo se 1:0. V play off jsme přešli přes hodně těžké Brno, kdy jsme byli dost velký outsider. Tam jsme se dost vyšťavili. A teď bohužel… Výsledek 0:4, všechno prakticky o gól, ale Pardubice byly trošku jinde," uznal Kaše.

O budoucnost mluvit nechtěl. "To asi ještě uvidíme. To bych teď nerozebíral hned po prohraném zápase, co se mnou bude, nebo nebude," řekl Kaše, jemuž končí roční smlouva, zatímco David má kontrakt na další dvě sezony. Ani mladší z bratrského dua v pátek nic neprozradil. "Jestli je varianta, že bych mohl zůstat... Těch variant je hodně. Vždycky je hodně variant. Tak uvidíme," dodal Ondřej Kaše.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 23°C

Celá předpověď