Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Úvodní závod Českého poháru ve Velké Bíteši vyhrál Řeha před juniorem Šumpíkem

Filip Řeha si s tratí Velká Bíteš–Brno–Velká Bíteš poradil v čase 4 hodiny a 52 sekund. Jen o dvě sekundy tak porazil juniorského reprezentanta Pavla Šumpíka, který ovládl kategorii do 23 let. Český pohár silniční cyklistiky se v dalším kole přesune v polovině dubna na sever do Krásné Lípy.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr silničního závodu Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš

Třiadvacetiletý člen týmu ATT Investments porazil po 165 kilometrech ve dvoučlenném spurtu sedmnáctiletého Pavla Šumpíka, jenž ovládl v 48. ročníku této klasiky všechny vrchařské prémie.

Řeha, který do týmu ATT Investments přišel před sezonou z jiné domácí stáje Elkov-Kasper, nastoupil Šumpíkovi ještě před vjezdem na Masarykovo náměstí a juniorského reprezentanta porazil o dvě sekundy. Třetí skončil s odstupem 44 sekund Martin Voltr.

"Původně jsme měli trošku jinou taktiku, a sice jet na naše rychlé kluky do spurtu, ale nakonec se závod vyvinul jinak, tak jsme to museli přehodnotit. Byl jsem v úniku, dobře jsme spolupracovali a v závěru už to bylo trochu vabank. Pořádně jsem nevěděl, jestli to mám zkusit dřív, nebo vsadit až na spurt. Nakonec to byla ta druhá varianta a jsem moc rád, že to vyšlo," uvedl Řeha, jenž přinesl na "Bíteši" týmu ATT Investments druhé vítězství za sebou po loňském triumfu Pavla Kelemena.

Výsledky závodu Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš

1. Řeha (ATT Investments) 4:00:51, 2. Šumpík (Roman Kreuziger Academy) -2, 3. Voltr (Pierre Baguette) -44, 4. Rudyk (Pol./ATT Investments), 5. Široký (Favorit Brno), 6. Neuman (ATT Investments) všichni -1:28.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články