Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Písek na závěr sezony padl na Slavii, Opava po triumfu nad Nymburkem narazila na Folimance

Sedmé místo pro play-off nejvyšší české ligy zpečetili basketbalisté USK Praha domácím triumfem 82:78 nad mistrovskou Opavou. Naopak do baráže sestupuje druhý pražský celek Slavia. Ta pod vedením nového kouče Lubomíra Růžičky zdolala předposlední Písek 87:81. 

Utkání USK Praha – Opava
zdroj: USK Praha / Facebook

USK v minulém kole ukončil v Pardubicích sérii 11 ligových porážek a v sobotu díky vydařené koncovce přidal další výhru. Hosté půldruhé minuty před koncem vedli 78:75, ale na začátku poslední minuty Walter Williams trojkou srovnal a domácí dalšími čtyřmi body získali vítězství. K obratu pomohl dvěma proměněnými trestnými hody autor celkem 22 bodů Matěj Šafařík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závěru utkání USK Praha – Opava

Tým z pražské Folimanky si tak pojistil celkové sedmé místo a v předkole se střetne s Olomouckem, jež v přímém duelu o první pozici ve skupině A2 prohrálo doma 75:95 s Ostravou. NH bude hrát v předkole s osmým týmem skupiny A1 Kolínem.

Středočechům uštědřilo čtvrtou porážku za sebou Ústí nad Labem, jež se díky výhře 96:82 dotáhlo na Opavu. Vzhledem k horší vzájemné bilanci s úřadujícím šampionem skončilo třetí, což je i tak nejlepší výsledek v klubové historii. K prodloužení vítězné domácí série na devět zápasů pomohl Slunetě Kristopher Martin pěti trojkami z pěti pokusů a celkem 30 body.

Vítěz nadstavby Nymburk se naladil na play-off vítězstvím 89:72 nad Pardubicemi, jež skončily šesté a vyzvou Ústí nad Labem. Nymburský Sukhmail Mathon zapsal double double za 15 bodů a 14 doskoků.

Vicemistr Děčín vyhrál 79:77 v Brně a stejní soupeři se střetnou i v prvním kole play-off, neboť obsadili čtvrté a páté místo.

Nymburk posílil o dalšího cizince

Posilu před posledním kolem nadstavbové části ohlásil Nymburk. Před bojem o 19. ligový titul je doplní americký křídelník Tim Finke. Do sobotního zápasu proti Pardubicím však ještě bývalý hráč švédské Umee nezasáhne.

"Je to velmi dobrý střelec, ale může týmu nabídnout více věcí. Je dobrý i v obraně a dokáže doskakovat míče. A také umí tvořit pro spoluhráče," řekl trenér Francesco Tabellini. "Na univerzitě byl zvyklý na menší roli, teď v Evropě ukázal, že umí být i lídrem. I když jeho tým měl špatné výsledky, Tim se snažil do posledních chvil hrát vítězný a týmový basketbal a to na mě udělalo největší dojem," uvedl italský kouč

V dresu Umey měl čtyřiadvacetiletý Finke průměr 15 bodů, sedm doskoků a 3,3 asistence. V nymburském týmu bude šestou americkou posilou. Do zápasu může přitom nastoupit maximálně pět cizinců. Nymburk bude v play-off usilovat o návrat na ligový trůn, odkud ho loni po 18 triumfech v řadě sesadila Opava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články