InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

K hospodě patří harmonika, říká 91letý Vladimír Bláha. Na setkání harmonikářů nechyběl ani letos

Harmonikář Vladimír Bláha z Písku na setkání v kutlruním domě. , Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

Harmonikář Vladimír Bláha z Písku na setkání v kutlruním domě.     Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

PÍSEK – Kulturní dům v Písku zaplavila v sobotu 6. dubna dobrá nálada. Už 19. ročník setkání harmonikářů a heligonkářů se těšil zájmu muzikantů i posluchačů.

Nechyběl u toho ani 91letý Vladimír Bláha z Písku, který pravidelně obráží srazy po celých jižních Čechách. „V žádné kapele jsem nikdy nehrál, vždycky jsem hrál pro sebe, nebo kamarády," prozradil v rozhovoru harmonikář Vladimír Bláha.

Nejradši má setkávání s kamarády. O to má jít prý jít při srazu harmonikářů především. Za 19 dílů píseckého setkání chyběl jen párkrát, účastnil se už druhého ročníku a od té doby patří k pravidelným účastníkům.

„Začínal jsem hrát na klarinet, ještě teď si na něj občas fouknu. Zkoušel jsem i saxofon," prozradil rodák z Táborska, který žije v Písku od roku 1960. „Je správné, že se objevují i mladí, vidět jsou i děti. Někdy se i stydím, že ještě v těchto letech někam lezu," směje se Vladimír Bláha. Jezdí na srazy do Bernartic, chystá se do Skal, Stožic nebo Putimi.

Více o setkání harmonikářů a Vladimíru Bláhovi se dočtete v týdeníku Písecké postřehy.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace