Trpišovský dohnal Vrbu a vyrovnal trenérský rekord v počtu výher v samostatné lize

Trpišovský dohnal Vrbu a vyrovnal trenérský rekord v počtu výher v samostatné lize

Kouč slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský vyrovnal trenérský rekord v počtu výher v historii samostatné ligy. V dnešním utkání 27. kola proti Bohemians 1905 si připsal 191. vítězství a dotáhl dosavadního lídra Pavla Vrbu, který aktuálně v nejvyšší soutěži nepůsobí. Překonat rekord může Trpišovský již v příštím kole ve šlágru v Plzni.

Zatímco Vrba potřeboval ke 191 výhrám 339 zápasů, Trpišovskému k tomu stačilo 291 utkání. Část vítězných zápasů si osmačtyřicetiletý kouč připsal ještě na lavičce Slovanu Liberec, odkud v polovině sezony 2017/18 do Slavie zamířil.

Na třetím místě pomyslné tabulky je současný trenér druholigové Dukly Praha Petr Rada se 180 výhrami. Následují Karel Jarolím a Zdeněk Ščasný, ani jeden z nich z nich v nejvyšší soutěži aktuálně nepůsobí.

"Strašně moc si toho vážím, je to pro mě až neuvěřitelná věc. Když jsem byl v divizi a ve třetí lize, sledoval jsem, jak Pavel se svým týmem (Plzní) vyhrál v Neapoli, jak dali dva góly na Manchesteru City. Dnes je to 191. vítězství stejně jako on, je to obrovská cifra. Musím říct, že jak tyhle statistické věci tolik nesleduji, tak o tomhle jsem věděl dlouho," řekl Trpišovský na tiskové konferenci po výhře 2:1 nad Bohemians.

Přehled trenérů s nejvyšším počtem výher:

Trenér Počet výher Počet zápasů
Pavel Vrba 191 339
Jindřich Trpišovský 191 291
Petr Rada 180 442
Karel Jarolím 173 373
Zdeněk Ščasný 153 339

Foto: SK Slavia Praha