Hlavní obsah

Nespokojený Moyes stáhnul Součka s Coufalem. Soupeř po obratu West Hamu zuří kvůli rozhodčím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimálně výsledkově se fotbalisté West Hamu dobře naladili na čtvrteční čtvrtfinále Evropské ligy s Leverkusenem. V sobotu zdolali venku Wolverhampton po obratu 2:1. Kouč David Moyes sice přímo nejmenoval, z jeho slov se však dá odvodit, že tentokrát nebyl s výkonem Vladimíra Coufala a Tomáše Součka příliš spokojený. A zápas mimo to nabídl několik krásných i kontroverzních situací.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Trenér West Hamu David Moyes nebyl s výkonem svého týmu na půdě Wolverhamptonu v první půli vůbec spokojen.

Článek
Fotogalerie

Ještě v 71. minutě prohrávali hostující Kladiváři 0:1. To už na hřišti nebyli Coufal ani Souček, kteří se sice objevili v základní sestavě, do druhé půle už ale nenaskočili.

„Udělali jsme několik změn, protože v prvním poločase jsme nic nepředvedli. Chyběly nám všechny základní věci, hra byla opravdu špatná. Ale musím říct, že střídání se nám povedla,“ komentoval Moyes. „Pokud někdo nastupuje a myslí si, že bude pořád, tak ne. Pokud nebude podávat dobré výkony, nebude hrát. Musí si udržet vysoký standard, náš projev se ve druhém poločase určitě zlepšil,“ rýpl si pak možná do českých reprezentantů, které o přestávce stáhnul.

West Ham se opravdu zvedl. V 72. minutě srovnal z penalty Lucas Paquetá a ještě před koncem základní hrací doby poslal hosty do vedení parádní trefou James Ward-Prowse. Záložník známý svou vytříbenou technikou a výbornými přímými kopy tentokrát zakroutil míč do sítě přímo z rohu.

„Ještě nikdy jsem nedal takový gól, ale máma s tátou mi vždycky jako malému říkali, abych to někdy udělal. Takže jim jsem vděčný! Pro brankáře jsou podobné míče těžké. V cestě stojí spousta těl, a když se balonu nikdo nedotkne, může skončit až v síti. A to byl dnešní případ, takže to beru,“ popisoval střelec.

Domácí však rozhodně nesložili zbraně a v deváté minutě nastavení vyrovnali. Hlavou se trefil obránce Max Kilman. Jenže hlavní sudí Tony Harrington se na popud videorozhodčího běžel podívat k obrazovce a gól neuznal kvůli ofsajdu. Tawanda Chirewa se měl zapojit do hry a postavením uvnitř malého vápna ovlivnit gólmana Lukasze Fabianského.

Wolverhampton to kousal těžce. „Hrozné, hrozné a hrozné rozhodnutí. Vůbec ho nedokážu pochopit. Mluvil jsem s Davidem Moyesem, a abych byl spravedlivý, řekl to samé. Tohle nikdy není ofsajd. Je opravdu šílené, že rozhodčí v Premier League se splete, i když je povolán k obrazovce,“ čertil se trenér Gary O’Neil.

„Nikdy jsem nic podobného neviděl. Všichni jsme naštvaní, zasloužili jsme si ze zápasu alespoň bod. Brankář hlavičku ani neviděl a nemohl udělat nic, aby zabránil míči v cestě do sítě,“ líčil Kilman. „Ano, Chirewa byl v ofsajdovém postavení, ale Fabianského neovlivnil. Gólman by neměl žádnou šanci zakročit. Je těžké rozhodnutí přijmout, nemám pro něj vysvětlení,“ přisadil si O’Neil.

A pohled druhé strany? Moyes zůstal při veřejném vystoupení diplomatem: „Všichni jsme nespokojeni se zásahy VAR v utkání. Poslední situace možná vyzněla v náš prospěch, ale když jsem zpětně viděl záběry, hráč určitě stál před naším brankářem. Pravděpodobně šlo o správné rozhodnutí, ale chápu O’Neila a jeho postoj.“

West Ham je tak díky výhře na průběžném sedmém místě a může se už soustředit na čtvrteční první zápas čtvrtfinále Evropské ligy v Leverkusenu. Na jedné straně Coufal se Součkem, na druhé Matěj Kovář, Adam Hložek a Patrik Schick. Pro českého fanouška nesmírně pikantní duel, jen je otázkou, kolik tuzemských reprezentantů se nakonec na trávníku objeví.

Reklama