Apple propustil více než 600 zaměstnanců

Přidat na Seznam.cz

Společnost sídlící v Kalifornii v USA byla vzácnou výjimkou, když jiné společnosti snižovaly své pracovní síly během posledních dvou let, to se ale změnilo. Nastala první velká vlna propouštění v technologickém gigantu od začátku pandemie covid.

Apple propouští více než 600 zaměstnanců v Kalifornii, což představuje první velkou vlnu propouštění po pandemii v rámci širší vlny konsolidace technologického průmyslu.

Apple na konci března informoval 614 pracovníků v několika kancelářích, že přicházejí o svá místa, s účinností ke konci května, píše deník Euronews.

Pracovníci byli propuštěni z osmi kanceláří ve městě Santa Clara, podle podání pod zákonem o upozornění a přeškolení pracovníků, známého také jako zákon WARN. Není však jasné, ve kterých odděleních nebo projektech byli zaměstnanci zapojeni.

Apple neposkytl okamžitě komentář k žádosti o vyjádření v pátek.

Během pandemie covid-19 naopak došlo k masivnímu nárůstu zaměstnanosti, když lidé trávili více času na internetu, a tak utráceli i více peněz. Technologické společnosti jsou tak stále větší než před pandemií. Nicméně, s poklesem růstu, se společnosti zaměřují na snižování nákladů.

Zdroj: Euronews