Menu
Přihlásit se

Soudružská fronta politiků, umělců a aktivistů bojujících za jedinou správnou pravdu jako obvykle neunesla volební porážku svého favorita. Po vítězství Petrera Pellegriniho nad Ivanem Korčokem v sobotních prezidentských volbách na Slovensku zaplavily sociální sítě plačtivé a rozhorčené reakce. Porážku ostatně nezkousl ani sám Korčok, který po sečtení hlasů začal z pódia pokřikovat "toto vám nezapomenu".

Petr Jemelka
Publikováno 07/04/2024
Doba čtení 2 min.
Ivan Korčok musí strávit zklamání. Zdroj: Profimedia

S tradičně primitivním komentářem přispěchal nechvalně známý starosta pražských Řeporyijí, zlými jazyky přezdívaný pražská attention whore. Slováky nazval kokoty a dodal, že jsou po Italech nejblbějším národem v Evropě. V dalším příspěvku se pak podivil nad tím, že jsou naši východní sousedé ochotni hlasovat pro homosexuála.

To europoslanec za TOP 09 o Pellegriniho sexuální orientaci taktně pomlčel, za to však začal bědovat o zahraničně politickém směřování Slovenska po změně prezidenta, který na ni ovšem podobně jako v Česku nemá zásadní vliv. „Volby bohužel potvrdily, že Slovensko se postupně stává dalším trojským koněm Putina v EU a následuje tak cestu Maďarska,“ napsal někdejší ministr spravedlnosti na Twitteru.

Plačky z české strany hranice by nebyly kompletní, kdybychom opomenuli tradiční zdešení vysloužilé rytířky férové demokracie Miroslavy Němcové. „Na Slovensku je zvoleno. Nevěřím, že se Pellegrini dokáže oddělit od politiky Fica, jehož tento výsledek posílil. Přijdou ještě ostřejší útoky na justiční soustavu, veřejnoprávní média…budeme se divit. A Rusko bude ještě intenzivněji pokračovat v destabilizaci části území EU, i u nás.

Někdejší člen rady České televize Zdeněk Šarapatka z TOP 09 zašel ještě dál. „Naděje umřela a lhát si je marnost: z bratra je přes noc nové Rusko. Až dozní protokol a řečnická povinnost o víře v tradiční minulost a poutech rodiny Čechů a Slováků, nastoupí syrovost reálu: dneškem má český stát Rusa hned na „čáře“,“ blouzní na Twitteru.

Mrzení a nářek samozřejmě zachvátilo i další bašty evropského pokroku, digitální pirátstvo i dozimetrické starosty, pojďme už ale raději na Slovensko, kterého se volby týkaly. Bouři odstartoval už Ivan Korčok, který bezprostředně po sečtení hlasů sice uznal porážku, jedním dechem ale dodal, že Pellegrini vyhrál nečestně, protože z něj udělal kandidáta války. V emotivním projevem rezonovalo několikrát opakované zvolání „Toto vám nezabudnem!“

Také předseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka je smutný. Vítězi slovenských voleb sice pogratuloval, neopomněl ale dodat, že vyhrál neférový způsobem. Pokrokový blok se podle něj musí stmelit a vyhrát příště.

Slovenská umělecká fronta, která tak v posledních týdnech před volbami tak dramaticky šturmovala na podporu donedávna spíše neznámého politika, teď šokovaně mlčí. Probrali se však už novináři, kteří – pokud jde o mainstream – samozřejmě podporovali Korčoka. „Je legitimně zvoleným prezidentem. Problémem je způsob, jak se jím stal. Do paláce se dostal lžemi, šířením strachu, úmyslnou polarizací, neférovou kampaní či bratříčkováním s extrémisty,“ napsal o Pellegrinim list Sme.

„Prezidentem bude Peter Pellegrini. Prezidentem, ale jen na obrazech ve státních kancelářích a ve školách. Skutečným prezidentem bude Robert Fico. Fico bude reálným prezidentem, protože je nezpochybnitelným šéfem koaliční skupiny. Pellegrini ho poslouchá na slovo,“ přisadil si Denník N.

Víc ke slovenským volbám:

Slovenským prezidentem bude Peter Pellegrini. Korčok neunesl porážku

Slováci volí prezidenta: Korčok vyhrál první kolo, ve druhém se utká s Pellegrinim

Komentáře (26)

  1. Krásně se poslouchá ten tupý a bezmocný kavárenský kvikot bruselského mainstreamu…

  2. Gratuluji Slovákům, že potřetí nenaletěli marketingovému králíkovi z klobouku vytaženému na poslední chvíli. Výkon lichváře a blondýny byl tak tragický, že Brusel musel hledat někoho neokoukaného. Neobhájili svoje pětileté působení. Zmizeli v propadlišti dějin bez nějakého podstatného zlepšení situace na Slovensku.

    Good luck Pelle!

    1. Inu, nebát se a nenaletět, dí ministr propagandy Rakušan STAN/Dozimetr, se šifrovaným mobilem od nesvéprávného Redla.
      Rádi platíme za propagandu pro slabomyslné na nenaletet.cz a reklamní kampaň na tuto propagandu

  3. Na tom je podle mě nejlépe vidět, kdo jsou ve skutečnosti ti extrémisté, o nichž tak rád mluví Fialenskij: jsou to členové a podporovatelé pětikoalice. Jenom extrémista může psát takové posty. A pokud nechtěl být Korčok „válečným kandidátem“, měl otevřeně vystoupit proti zbrojení pro Ukrajinu a prosazovat mírové řešení jako pan Fico. A mohl být prezidentem.

  4. Já navrhuji liberálním demokratům, aby si nastudovali, co znamenají pojmy liberální a demokracie, a po té se přestali označovat jako demokraté. Výroky těchto lidí jsou všechno jen ne demokratické. A, pokud tito lidé hlásají, že bojují za demokracii, tak děkuji, ale já tu jejich demokracii nechci, neboť je to totalita. Pan Pellegrini byl řádně zvolen ve svobodných volbách a já mu gratuluji.

    Vzkaz pro pána z Řeporyjí, mě sexuální život jiných lidí nezajímá, je to jejich soukromá věc.

  5. Dodatečně gratuluju Slovákům ke gvoldní nového prezidenta.

    Nedá mi to, abych nepoložila otázku, co vlastně tím výrokem pan Šarapatka myslel? Že Rusko vyhrálo válku s NATO, dřív než začala? 🤔🤪
    Je to hluboká myšlenka.

Napsat komentář