FORTUNA:LIGA - souhrn 27. kola: Střídání stráží

06.04., 16:58, aktualizováno 07.04., 20:00
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Baníku (© Profimedia)

Slavia se posunula na první místo tabulky, doma porazila Bohemians a předskočila Spartu, která jen remizovala s Mladou Boleslaví. Plzeň nenašla recept na Karvinou, další nezdar registruje Slovácko.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:1

07.04.2024 18:00

Góly: 45. Veljko Birmančević - 20. Kaan Kairinen (vl.)

Fotbalisté pražské Sparty ve 27. kole Fortuna ligy jen remizovali s Mladou Boleslaví 1:1, a přenechali tak první místo v tabulce svému největšímu rivalovi. Za nečekanou ztrátou Rudých stála především nepovedená první půle, kdy se nešťastně do vlastní sítě trefil Kaan Kairinen. Stejně tak další individuální selhání Angela Preciada, jenž se po změně stran ohnal loktem po soupeři, čímž si vysloužil již druhou červenou kartu v sezoně a opět oslabil svůj tým.

Pražská Sparta porazila v minulém utkání poslední Dynamo těsně 1:0, když jí vystřelil vítězství s výrazným přispěním domácího brankáře Veljko Birmančevič. Srb tak potvrdil roli nejproduktivnějšího sparťana, jelikož zaznamenal shodně devět gólů i asistencí. Nyní do hlavního města přijela Mladá Boleslav, která byla pět duelů v řadě neporažena. Při posledním vzájemném střetnutí navíc eliminovala tlak Rudých a zvítězila 3:1.

Zaplněná Letná sledovala v úvodu vyrovnanou partii a výkon domácích miláčků měl k ideálu na míle daleko. Obrovský šok pro sparťanské příznivce pak přišel po rohu Tomáše Ladry ve 20. minutě, kdy si po několika tečích smolně srazil míč do vlastní sítě finský středopolař Kairinen. Aktivní Ladra o sobě dal vědět i v závěru první půle. Z přímého kopu mířil přes zeď do šibenice, jenže Peter Vindahl mu gólovou radost sebral fantastickým zákrokem. Neproměněná šance svěřence Davida Holoubka musela mrzet dvojnásob, jelikož se ještě před poločasovým hvizdem jednoduše prosadil Birmančevič, k němuž se od břevna odrazila hlavička Ladislava Krejčího.

Kapitán domácích vyprodukoval zajímavé zakončení i po změně stran. Tentokrát zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti, jeho přízemní pokus však zlikvidoval brankář Petr Mikulec. V 59. minutě přidělal Brianu Priskemu na čelo vrásky Preciado, jenž se po neúspěšném souboji ohnal loktem po protihráči a od sudího Karla Roučka viděl červenou kartu. Na obrazu hry se moc nezměnilo a Letenští byli střelecky aktivnější. Hrozili pak především ze vzduchu a po rohovém kopu v 77. minutě mohl otočit skóre vyhlášený hlavičkář Krejčí, Mikulcovu bránu však o kousek minul. Ještě blíže vedoucí trefě byl Kairinen, jenž z hranice vápna napálil pouze tyč. Oslabená Sparta si v závěru vytvořila velký tlak, který však v kýžený gól neproměnila.

Sparta tak zaváhala a po remíze se odmítla vrátit do čela tabulky. V příštím kole 13. dubna se o nápravu pokusí na stadionu Bohemians, Mladá Boleslav ve stejný den vyzve doma Teplice.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Dynamo České Budějovice 1:1

07.04.2024 15:00

Góly: 5. Michal Surzyn - 80. Zdeněk Ondrášek

Fotbalisté Pardubic remizovali ve 27. kole Fortuna ligy s Českými Budějovicemi 1:1. Východočeši otevřeli skóre hned v páté minutě, kdy po ukázkové zpětné přihrávce Michala Hlavatého zapsal mezi střelce Michal Surzyn. I přes několik dalších šancí už ovšem hráči v červených dresech další přesný zásah nepřidali, a to se jim v závěru vymstilo, protože vyrovnávací gól vstřelil Zdeněk Ondrášek. Jihočeši tak zareagovali na nečekanou remízu Karviné a jejich manko na předposlední příčku zůstalo jednobodové.

Východočeši ukořistili v minulém kole tři body v Olomouci i díky velké chybě soupeřova brankáře, a po čtyřech prohrách v řadě tak zvítězili. I v posledním utkání Českých Budějovic, které tentokrát zamířily do města perníku, rozhodlo o výsledku zaváhání gólmana. Naneštěstí pro Dynamo balon propustil Martin Janáček, jehož tým těsně podlehl pražské Spartě.

Vítězně naladěné Pardubice se ujaly rychlého vedení, když si levý bek Surzyn udělal výlet až do vápna soupeře a našel si přihrávku Hlavatého, po které poslal míč do pravé části brány. Příležitost ke zvýšení skóre měl Ladislav Krobot, jenže domácí útočník si po skvělém zpracování a šikovné zasekávačce neporadil se zakončením a trefil pouze blokujícího obránce. Zanedlouho se mohl prosadit také Hlavatý, jeho rána ale mířila pouze doprostřed, kde byl připraven budějovický gólman. Daleko k přesnému zásahu neměl ani Vojtěch Patrák, jenže jeho pokus nakonec rotoval směrem od brány.

Po změně stran napřed přišla kontroverzní situace v pokutovém území Jihočechů, po které se marně penalty dožadovali domácí. Zanedlouho v sektoru hostí vypukly nepokoje a následné pokusy o vyvrácení plotu, a tak rozhodčí zápas na chvíli přerušil, dokud se situace neuklidnila. Pojistit vítězství mohl v 71. minutě střídající Kryštof Daněk, jenže jeho střelu do téměř odkryté brány fantasticky zastavil Martin Králik. Neproměněné šance začaly Východočechy mrzet ve chvíli, kdy na rohový kop naskočil Ondrášek. Kapitán Budějovic obloučkem zakončil až na zadní tyč, kam mladý Antonín Kinský nedosáhl.

Pardubice tak nenavázaly na šťastnou výhru z Olomouce a s Dynamem pouze remizovaly. V příštím kole zamíří 14. dubna do Zlína, České Budějovice přivítají o den dříve Liberec.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FC Hradec Králové 0:1

07.04.2024 15:00

Góly: 6. Daniel Vašulín

Hradec Králové se nezalekl domácí neporazitelnosti Teplic trvající od začátku listopadu a ve 27. kole Fortuna ligy vyhrál na jejich hřišti 1:0. K cennému úspěchu mu velkou měrou pomohl 41letý brankář Sklářů Tomáš Grigar, jenž navázal na minely svých kolegů z minulého víkendu či chybu jabloneckého Jana Hanuše v souběžně hraném klání a v šesté minutě doslova daroval gól Danielu Vašulínovi. Východočeši se ziskem všech bodů vyškrábali ze skupiny o udržení a posunuli se na průběžnou devátou příčku.

Teplice se po debaklu 1:4 v Ostravě připravovaly na příjezd Hradce Králové, jenž se po výhře nad Karvinou přiblížil Sklářům na rozdíl dvou bodů. Souboj ze středu tabulky mohl mít výrazný dopad na konečné umístění obou celků, neboť případný vítěz by nakročil k postupu do play off o Konferenční ligu.

Votroci se po ohromné minele Grigara již v šesté minutě ujali vedení. Po rohovém kopu odvráceném hostující obranou chtěli Tepličtí založit útočnou akci od vlastní brány. Míč doputoval až ke zkušenému gólmanovi, který měl sice mnoho času na rozehrávku, s centrem dopředu však váhal tak dlouho, až pod tlakem napadajícího Vašulína rozehrál přímo na kopačku hradeckého forvarda. Ten už pak snadno dopravil balon do sítě. Severočeši mohli odpovědět po akci Alberta Labíka, jenž se po krátké přihrávce rozhodl vypálit z první. Přízemní střela ovšem mířila pouze doprostřed brány, kde ji zneškodnil Adam Zadražil. Velmi blízko k vyrovnání měl v závěru první půle Michal Bílek, když přímý volný kop namířil do břevna.

Skláři poprvé dopravili balon do sítě v 58. minutě, kdy střídající Roman Čerepkai nejprve sám před Zadražilem neuspěl, následně ale připravil míč Danielu Filovi, jenž se trefil do prázdné brány. Radost Teplickým ovšem nevydržela dlouho, neboť videorozhodčí odhalil, že se Čerepkai zapojil do hry z ofsajdu. Hostující celek byl ale i nadále pod tlakem a jen stěží bránil těsný náskok. Žlutomodří měli další dobrou příležitost po prudkém nástřelu Ondřeje Křičfalušiho, který Zadražil vyrazil přímo k Mohamedu Yasserovi, jenž však zblízka hlavou přestřelil.

Teplice se tak nevzpamatovaly z ostravského debaklu a Hradec je díky výhře přeskočil v tabulce. V dalším kole Skláři zamíří 13. dubna do Mladé Boleslavi, Votroci ve stejný den přivítají Slovácko.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Baník Ostrava 2:3

07.04.2024 15:00

Góly: 45+1. Dominik Hollý, 79. Michal Černák - 11. Jiří Klíma, 24. Patrick Kpozo, 62. Nemanja Tekijaški (vl.)

Baník Ostrava ukončil takřka 18leté čekání na vítězství v Jablonci, když na Střelnici porazil domácí tým 3:2. Slezané začali utkání velmi dobře, když si už ve 24. minutě vypracovali dvoubrankové vedení. Nečekanou ofenzivní hvězdou hostů se stal defenzivně laděný ghanský obránce Patrick Kpozo, který u prvního gólu asistoval a následně se po chybě Jana Hanuše sám prosadil centrem od postranní čáry. Rozhodující okamžik pak nastal krátce po odehrané hodině, kdy si srazil balon do vlastní sítě Nemanja Tekijaški.

Slezanům se sice v předchozím kole podařilo prolomit tristní domácí bilanci, když na vítkovickém stadionu nasázeli čtyři góly Teplicím a poprvé od září vyhráli před zraky svých fanoušků, stále se však spoléhali především na body ze hřišť soupeřů. Cestu na severočeskou Střelnici ovšem už tradičně neabsolvovali rádi, neboť tam naposledy zvítězili před necelými 18 lety. Horší venkovní sérii přitom Baník neměl se žádným ze současných ligových týmů.

Nejlépe Ostravané nezačali ani tentokrát, když se v úvodních minutách po nedorozumění hostující obrany dostal k zakončení Jan Chramosta. Pokus z voleje mu ovšem vůbec nevyšel a Jiří Letáček míč snadno lapil. Po 10 minutách hry nicméně baníkovci podnikli rychlý posun vpřed, po kterém si na centr, jenž vyslal ze strany Kpozo, naskočil Jiří Klíma a hlavou otevřel skóre. Ghanský obránce ukazoval své ofenzivní choutky i nadále a ve 24. minutě poslal do vápna další balon. Ten se tentokrát stočil přímo mezi tři tyče a Hanuš si s ním nedokázal poradit, čímž se Slezané dostali do dvougólového vedení. Jablonecký brankář si nepočínal dobře ani ve 37. minutě, kdy hlavičku po rohovém kopu pouze vyrazil k Davidu Lischkovi, jenž svou dorážku poslal nekompromisně pod břevno. Kvůli ofsajdu však rozhodčí gól odvolal. Na to domácí odpověděli v nastavení první půle, kdy nikým nehlídaný Dominik Hollý snížil hlavou.

Druhá půle začala opatrněji a větší příležitost přišla až po hodině hry. Rychlý protiútok Baníku skončil pozemním centrem do malého vápna, kde číhal Klíma, který při nešikovném zakončení trefil pravou tyč. Míč se ovšem odrazil znovu k ostravskému útočníkovi, jenž jej vrátil zpět do předbrankového prostoru a tam si jej nešťastně srazil do sítě Tekijaški. V 79. minutě zdramatizoval duel Michal Čermák, když si nepokrytý počíhal na zadní tyči a hlavou snížil. Zelenobílí se v závěru hnali za vyrovnáním, k němuž ovšem nedošlo.

Baník tedy konečně zlomil prokletí a po téměř 18 letech zvítězil na půdě Jablonce. O další triumf se Slezané pokusí 14. dubna v regionálním derby s Karvinou, Severočeši pojedou bojovat o cenné body do Olomouce.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:1

06.04.2024 18:00

Góly: 55. Petr Ševčík, 67. Mojmír Chytil - 90+3. Lukáš Hůlka

Slavia zvítězila ve 27. kole Fortuna ligy nad Bohemians 2:1 a znovu poskočila do čela soutěže. Vršovické derby věnovali sešívaní památce legendárního brankáře Františka Pláničky, který by letos oslavil 120 let. Současný gólman červenobílých Jindřich Staněk mu toužil vzdát hold čistým kontem, nakonec o něj však v závěrečném nastavení přišel. Ještě předtím se ovšem trefili domácí Petr Ševčík a Mojmír Chytil, a favorit duelu se tak v české nejvyšší soutěži radoval už ze sedmého úspěšného vzájemného střetnutí v řadě.

Sešívaní měli stejně jako před týdnem možnost minimálně na několik hodin přeskočit v čele tabulky svého úhlavního rivala. K tomu potřebovali zdolat vršovického souseda, což pro Slavii v poslední době nepředstavovalo kdovíjakou výzvu. Z malého pražského derby totiž odcházela vítězně šestkrát v řadě, navíc s celkovým skóre 21:2.

Slávisté začali utkání v ostrém tempu a hned se snažili o úvodní branku. V pokutovém území Bohemky nejvíc zlobil Václav Jurečka. Ten se několikrát propracoval do zajímavé pozice, ze které však nemířil přesně. Po půlhodině hry se dostal k propadlému balonu Ondřej Zmrzlý, jenž ranou k levé tyči pořádně protáhl gólmana Lukáše Soukupa. V nastaveném čase prvního dějství ještě z dálky napálil břevno Oscar Dorley.

Vedoucí trefy se Slavia dočkala v 55. minutě, kdy Ševčík vyslal balon z hranice šestnáctky přesně k levé tyči. Po hodině hry prokázal důraz Chytil, jenž se probojoval k centru do malého vápna a zblízka propálil Soukupa. Hosté se v nastaveném čase dočkali kontaktní trefy, když Lukáš Hůlka posadil míč z dálky nechytatelně do levé části branky. Na vyrovnávací trefu však nezbyl čas a slávisté uhájili těsný náskok.

Malé pražské derby tak podle očekávání ovládli červenobílí a minimálně na nějakou dobu vystřídali Spartu v čele tabulky. Právě na letenský celek narazí v příštím kole 13. dubna Bohemka, Slavia o den později zavítá do Plzně.

Více informací k zápasu

FC Zlín - Sigma Olomouc 3:2

06.04.2024 15:00

Góly: 36. Tom Slončík, 55. Jakub Černín, 66. Tom Slončík - 82. Ebrima Singhateh (pen.), 90+3. Martin Pospíšil

Fotbalisté Zlína zvítězili ve 27. kole Fortuna ligy nad Olomoucí 3:2, což se stalo po více než třech letech. Další porážka Hanáků znepříjemnila den Janu Vodhánělovi, který nastoupil ke svému 100. ligovému utkání. Naopak radost přinesla Tomu Slončíkovi, jenž se odvděčil koučovi za důvěru dvěma góly a asistencí. Předčil tak úspěchy dalšího ze zlínských Lvíčat, tedy reprezentanta do 21 let, Tomáše Schánělce. Ten se ve dvou předešlých kolech přímo podílel na stejném počtu branek a spolu s 19letým záložníkem tvoří útočnou hrozbu Ševců.

K olomouckým trablům na hřišti i mimo něj se v minulém kole po delší době přidala také tradiční bolístka v podobě chybujícího brankáře. Kiks Matúše Macíka totiž nasměroval Sigmu ke třetí prohře z posledních pěti duelů a zásadně ohrozil její šance na umístění ve skupině o titul. Ve Zlíně sice Hanáci zvítězili pětkrát ze sedmi pokusů, v roli jasného favorita však nepřijížděli.

Krátce po začátku utkání měl plné ruce práce Stanislav Dostál proti skryté ráně Filipa Zorvana, zlínský gólman ji ovšem dokázal vyrazit. Jeho pozornost prověřil i o několik minut později zpoza vápna Vodháněl, pro něhož se jednalo už o 100. ligové utkání v kariéře. Hosté byli i nadále aktivnější, nicméně jako první se trefili Valaši. Příliš mnoho prostoru ve vápně dostal mladý Slončík, který pravačkou namířil mimo dosah Tadeáše Stoppena.

Po změně stran Zlín vedení ještě navýšil. Ve vstřeleném gólu měl opět prsty Slončík, tentokrát však jako nahrávající hráč, když milimetrově přesným centrem z přímého kopu našel hlavu Jakuba Černína. Zanedlouho přidali Ševci další přesnou trefu a nebyl to nikdo jiný, než právě Slončík, jenž využil zmatku ve vápně a hlavičkou překonal Stoppena. V závěru duelu sice Sigma dvakrát skórovala po penaltě Ebrimy Singhateha a hlavičce Martina Pospíšila, obrat Zlín o body ovšem nedokázala.

Zlín tedy obral tápajícího soupeře o body a výrazně si ulevil v boji o záchranu. Jeho dalším soupeřem budou 14. dubna Pardubice. Olomouc ve stejný den přivítá Jablonec.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 4:1

06.04.2024 15:00

Góly: 6. Luka Kulenović, 23. Ľubomír Tupta, 56. Filip Prebsl, 85. Michal Fukala - 53. Marios Pourzitidis (vl.)

Liberec s novým majitelem Ondřejem Kaniou v zádech porazil ve 27. kole Fortuna ligy Slovácko 4:1. Kouč Jihomoravanů Martin Svědík zareagoval na tristní formu jeho týmu změnou v brankovišti i úpravou taktiky, když od úvodního hvizdu vyběhli v bílém dresu dva urostlí útočníci. Pozitivní efekt to ovšem nepřineslo, jelikož už v šesté minutě skóroval domácí Luka Kulenovič. Chorvat přezdívaný fanoušky "Lukaku" nastoupil po reprezentační pauze ke dvěma duelům a vsítil už třetí gól. Severočeši následně dominovali a ziskem všech bodů se přiblížili na dostřel skupině o titul.

Liberec v minulém kole utnul vítěznou sérii Plzně a přiblížil se elitní šestce, kde by se chtěl v příštích sezonách umisťovat pravidelně. Tuto vizi zmínil nový majitel Slovanu Kania toužící po tom, aby Severočeši každý rok bojovali o evropské poháry. Soupeř ze Slovácka poslední roky podobné cíle naplňoval a o čtyři body před Libercem okupoval šestou příčku.

Tým ze severu Čech se prosadil již po šesti minutách. Nicolas Penner si na pravé straně hřiště vytvořil prostor k vyslání přesného centru do pokutového území a balon, který ještě prodloužil jeden z domácích hráčů, dopravil hlavou za záda bezmocného Tomáše Fryštáka Kulenovič. Také druhá gólová radost Slovanu se zrodila po pohledné kombinaci. Denis Višinský se po krásném pasu objevil za obranou hostů a celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou před prázdnou bránu na kopačku Ľubomíra Tupty. Rychlé přechody na útočnou polovinu se Liberci v první půli vyplácely. Po jednom z nich mohl Penner zvýšit na rozdíl třídy ještě do přestávky, z ideální pozice však nezamířil přesně.

Krátce po změně stran se gólově prosadil i tým z nejmenšího ligového města, když si po centru ze strany nešťastně ztečoval míč do vlastní brány Marios Pourzitidis. Tento stav ovšem vydržel pouhé tři minuty. Obránce Filip Prebsl se s balonem na kopačce prokličkoval až dovnitř šestnáctky, odkud vyslal pomalou střelu, která prošla až do sítě. V 72. minutě dostal Tupta míč za Fryštáka už počtvrté, tato trefa však byla po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolána. Dalšího úspěšného zásahu se svěřenci Luboše Kozla přece jen dočkali, když skóre duelu uzavřel nekompromisní ranou pod břevno Michal Fukala.

Slovan zvítězil a přiblížil se Slovácku na rozdíl jediného bodu. Další utkání jej čeká 13. dubna v Českých Budějovicích, tým z Uherského Hradiště ve stejný den zavítá do Hradce Králové.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Viktoria Plzeň 0:0

06.04.2024 15:00

Góly: -

Karviná vybojovala ve 27. kole Fortuna ligy v domácím prostředí cennou remízu 0:0 s Viktorií Plzeň. Slezany držel skvělými zákroky Dominik Holec, jehož pozornost pravidelně prověřoval Matěj Vydra, ten ovšem ve svém jubilejním 50. utkání v české nejvyšší soutěži branku nezapsal. Kromě výsledku samotného neudělalo hostům radost ani brzké zranění Jana Sýkory, jenž sice nastupoval v základní sestavě sporadicky, ve čtvrtečním duelu Konferenční ligy s Fiorentinou ale mohl být záskokem za Cheicka Souarého, který nefiguruje na soupisce pro evropské poháry.

Plzeňští v minulém kole přerušili skvostnou sérii bez porážky, když překvapivě už podruhé v sezoně podlehli Slovanu Liberec. V průběhu týdne si Viktoria spravila chuť na jiném severočeském týmu, když přes Jablonec postoupila do semifinále poháru. O další zlepšení nálady se pokoušela v Karviné, kde ale vyhrála jen v jednom z posledních tří setkání.

Slezané poprvé propadli v defenzivě už ve čtvrté minutě, kdy se po pravém křídle prodral k zakončení Vydra. Brankář Holec si však s jeho ranou z úhlu i následnou dorážkou Lukáše Červa bravurně poradil. Zápas na chvíli zdrželo zranění Sýkory, který musel opustit trávník na nosítkách. Vydra se dral za gólem i nadále, svými pokusy ovšem nacházel pouze připraveného slovenského brankáře. Karviná odehrála celý první poločas pod tlakem a nezapsala si v něm jedinou střelu.

Dominance viktoriánů pokračovala i po změně stran, rovněž ale nepřicházely vyložené gólové akce. Krátce před hodinou hry naopak zahrozili zelenobílí. Po rychlém kontru se dostal k zakončení Jiří Fleišman, jeho rána však skončila na rukavicích přichystaného Martina Jedličky. Toho při následném centru do šestnáctky zachránila obrana. Dokonalou příležitost na zvrácení bezgólového skóre měl v 79. minutě střídající Idjessi Metsoko, z osamocené pozice v hloubi šestnáctky ale nasměroval hlavičku těsně vedle levé tyče.

Karviné se tedy podařil nebývalý kousek, když obrala Západočechy také podruhé v sezoně. Jejím příštím soupeřem bude 14. dubna v regionálním derby ostravský Baník. Plzeň zkusí ve stejný den odvrátit hrozbu třetí ligové prohry v řadě doma proti Slavii.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
27
21
5
1
58 : 19
68
2
Sparta Praha
27
21
4
2
59 : 21
67
3
Viktoria Plzeň
27
17
4
6
62 : 32
55
4
Baník Ostrava
27
13
4
10
41 : 31
43
5
FK Mladá Boleslav
27
11
7
9
46 : 42
40
6
1. FC Slovácko
27
11
6
10
36 : 36
39
7
Slovan Liberec
27
10
8
9
42 : 41
38
8
Sigma Olomouc
27
9
6
12
36 : 39
33
9
FC Hradec Králové
27
8
9
10
30 : 36
33
10
FK Teplice
27
8
8
11
27 : 34
32
11
Bohemians Praha 1905
27
7
10
10
25 : 35
31
12
FK Jablonec
27
6
10
11
34 : 43
28
13
FK Pardubice
27
7
6
14
26 : 37
27
14
FC Zlín
27
5
8
14
35 : 59
23
15
MFK Karviná
27
5
5
17
26 : 49
20
16
Dynamo České Budějovice
27
5
4
18
27 : 56
19

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (214)

Přidat komentář
diskoschlampe

No, jsem rád, že máme nového majitele, protože by jinak Kulenovič v létě určitě odešel.

Reagovat
exse

Víc se bojím, že až uvidí Trpiš jak hraje Prebsl na šestce, tak se z něj udělá a hned ho stáhne. Fotbalovější Souček pro něj musí být vlhkej sen. To samé Žambůrek, na něj by ale snad mohla být opce.

Reagovat
Imos

Opcí nemáme bohužel ale Žambůrka bych moc chtěl na přestup a nemusel by být tak moc drahý (rok do konce smlouvy)

Reagovat
Losinho

Už jste ho vytáhli do zálohy jo?

Reagovat
Imos

a hraje tam dost obstojně

Reagovat
Losinho

super

Reagovat
Pablos

Kolik byla návštěvnost ?

Reagovat
paver

Tři a půl

Reagovat
Pablos

Tak to ho určitě potěšilo no

Reagovat
Mass

Na tom budou muset v Liberci ještě dost zapracovat.

Reagovat
Imos

tři a půl a na severní nestihneš během poločasu pivo, hrozný úplně

Reagovat
Kiss Me Polka!

Moravská výpomoc

Reagovat
ratusek

Zlín

Reagovat
HorajzmAmmann

Sigma docela štěstí, ze chytla tech prvních 7 zápasů. Jinak jsou z posledních 20 zápasů v tabulce na 14. místě. Šílenost.

Slovácko taky v hajzlu, dneska jsem ale doufal v remízu. Nakonec je Slovan slušně přejel. Skoda

Reagovat
Salfovic

A z posledních deseti zápasů už poslední.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Ale vyvrbilo se to pěkně, snad tu sestku uděláte vy, Slovan a Bolka

Reagovat
HorajzmAmmann

A Slončik je skvělý. Snad nepůjde do top3 teď a bude pravidelně hrát. Klidně ať zůstane ještě sezónu ve Zlíně.

Reagovat
Imos

Do Slovánku by byl skvělej, budoucí náhrada za Frydka

Reagovat
HorajzmAmmann

Jo, přestupní stanice do Slavie nebo ven idealni.

Reagovat
Imos

i ten Tkáč mi vždycky přišel zajímavý a je to takový Nezmarův styl

Reagovat
Sigma Olomouc

Jestli je Liberec přestupní stanice do Slavie, tak konečná stanice je hostovačka v Liberci nebo jinde.

Reagovat
Imos

Reagovat
ACSeRw!n

jde do Slavie

Reagovat
Imos

Dva body na čtvrtý baník a poslední kolo rozhodne. S naší formou a formou soupeřů je to furt reálný i tuhle sezónu. Los nám docela nahrává a na top 6 my umíme, to bychom pak udrželi. Podle mě by byla blbost vyhazovat Kozla i kdyby to náhodou nevyšlo.

Reagovat
John Obi Mikel

Zajímavý je, že ačkoli teď nejvíc bojují o 4.místo Baník a Liberec, tak se u obou týmů mluví o nahrazení trenéra Kováčem.

Reagovat
Imos

já si upřímně myslím, že pro nás by bylo nejlepší nechat si Luboše a kdyžtak to řešit příští sezonu, zaslouží si to, jen ať Radko vyhoří v Baníku

Reagovat
ratusek

Tak Zbrojovka místo toho, aby hrála o postup, tak se pomale přesunuje do bojů o záchranu

Reagovat
John Obi Mikel

Na jaře 5 zápasů, 2 body.

Reagovat
monty25

Horší formu už má jenom Oulehlova Jihlava.

Reagovat
John Obi Mikel

A jak po něm volali fandové Baníku...

Reagovat
bobis21

Hrají celkem pěkný fotbal a v tabulce jsou víceméně tam kde se čekalo. Hrají víceméně s juniorkou, věkový průměr mají snad 22 let

Reagovat
ratusek

Oulehla není špatný trenér, naopak. Ale v Jihlavě není nic a navíc odešel Fila

Reagovat
pingla

a Kameníkův Vyškov

Reagovat
K1ng Kyrg1os

z Ostravy , v Brně bydlím dva roky a nějak jim fandím , asi kvůli Řezníčkovi kterej je na starý kolena fakt sympaťák , ale i on sám asi lituje , že se na ně po minulé sezoně nevysral...

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Reagovat
John Obi Mikel

První jsem neviděl, druhá půle celkem O.K. Chytil je skvělej útočník

Jaký má smysl tam dávat Tecla místo Burena nebo Tijaniho?

Reagovat
thewall

Vyšší prémie pro Standu

Reagovat
Pablos

Lepší načtení specifického prostředí

Reagovat
ratusek

Dehonestace a výsměch soupeři

Reagovat
Igner Farnsworth

jedinej smysl no

Reagovat
mistr129

Reagovat
delfin

Reagovat
junglist

Reagovat
KingMaster13

Jako z Burena taky už nejsem nijak odvařený ale furt ještě občas má přínos, Standa fakt už ne

Reagovat
Freedo

Standa aspoň zvládne nahrát, když je to třeba. Tijani s Burenem to tahají na sebe a pak to zajebou

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Dat ho tam tak o pet minut driv, tak to jeste zremizujem.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Tohle je posedlost

Reagovat
ACSeRw!n

Nick i nick

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Posedlost je presne to slovo, ktere vystihuje Trpisuv vztah k Teclovi.

Reagovat
Mass

Ne, fakt hrabe tobě a Kingovi.

Reagovat
Bakary3

Čím?

Reagovat
Losinho

Sorry, ale Tecl tam absolutně nemá co dělat.

Reagovat
Mass

Nerozumim, proč děláte totálního lempla z hráče, kterej jako střídající hráč většinou na posledních 15 minut minulej rok měl 10+5. Ano, má problémy se zakončováním, ale mezi útočníky je to jeden z nejlíp bránících, je i celkem dobrej do mezihry, občas tam má i chytrou přihrávku. Dokáže slušně podržet míč. V nějakym klubu druhý půlky tabulky by v pohodě hrál základ. Tak nevim co vám hrabe, když ho tam trenér dá na posledních 7 minut za stavu 2:0. Obdrženej gól rozhodně nebyl jeho chyba.

Reagovat
meno

Protože nám už nemá, co dát. Já ho mám rád a do kabiny bude určitě skvělej, ale radši bych tam posílal Ogungbayie, Toulu, Pecha... S takovou tam může do posledního zápasu dát i Škoďáka ať má titul

Reagovat
delfin

Mě Standa nevadí, ale raději bych byl, kdyby šel na hostovačku, do Liberce třeba. Potká se s Nezmyčem, a možná ještě ukáže, že není úplná lama.

Reagovat
John Obi Mikel

Nebudem posílat hostovat třicetiletýho borce za zenitem...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Igner Farnsworth

V létě snad přijde nabídka na Provoda a my na tu pozici koupíme fotbalistu

Reagovat
Mass

Koupil bych nějaký mladý reprezentanty, třeba Juráska se Zafeirisem

Reagovat
Igner Farnsworth

Reagovat
Salfovic

Z Bohemky ?

Reagovat
Igner Farnsworth

Pil C ?

Reagovat
Salfovic

Nejsem Slovák.

Reagovat
Coutinho10

povinnost splněná, 3 body zůstavají doma a min. na den jdeme na 1. místo, nicméně ještě, že jsme dali ty 2 góly a tak nás ta branka Bohemky nemusí mrzet...příště musíme být přesnější a produktivnější

jinak málem bych zapomněl, že bych chtěl rozhodčího pochválit, že se nebál a ještě v 1. poločase dal brankáři soupeře žlutou za zdržování, protože to bylo min. 4-5x od první minuty vždy při odkopu, kdy to pořád zdržoval, takže super, že mu jí dal a pak už to nemohl tolik zdržovat

Reagovat
K1ng Kyrg1os

I kdyby zdržoval , si neumím představit že dá golmanovi druhou

Reagovat
Coutinho10

j, to už by byla velká frajeřina no

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Stalo se to vůbec někdy ?

Reagovat
Coutinho10

takhle z hlavy si nevybavuju, takže asi ne (minimálně u nás), protože vždycky tu žlutou za zdržování dávají třeba v 90. minutě a pak už není moc čas na druhou

Reagovat
Mass

Jo brankář by nejdřív prozdžoval třeba minutu, dostal žlutou, pak by zdržoval další minutu a pak další dvě, než by odešel ze hřiště za červenou

Reagovat
Coutinho10

j

Reagovat
Grupma

Jenom dvě? Jenom než stáhnou hráče z pole, místo něj náhradní brankář než najde rukavice, rozcvičí si ramena... pod pět minut bych to neviděl.

Reagovat
Mass

Nepamatuju si. Ale vzpomněl sem si na situaci, kdy byli po zdržování v jednom zápase vyloučený Sergio Ramos a Xabi Alonso. https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/dva-hraci-realu-vylouceni-za-zdrzovani-hloupost-ci-pokus-o-klicku-na-rady.A101124_013257_fot_pohary_vl

Reagovat
K1ng Kyrg1os

TOP

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

fakt že jo

to jsem si ani nepamatoval...u Agayeva si vzpomínám jenom na nějakou hroznou minelu (myslím při odkopu) a možná to bylo i proti nám

Reagovat
Axelrose

Ale tady ta první nebyla za zdržování.

To by Soukup mohl dostat žlutou za zdržování a potom třeba faulovat a šel by taky ven.

Myslím že to by bylo myšleno (tvl.to je věta ) tak, že by dostal dvě za zdržování.

Jinak ale za pamatováka, já mám kolikrát problém si vzpomenout, jak jsem se dostal po akci domů

Reagovat
Coutinho10

teď čtu ještě, že to byl náš odchovanec, tak to je pěknej sráč nás takhle od 1. minuty okrádat o čas

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball jede!

Reagovat
ratusek

Hapal na hrad

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak snad další vyhra v Jablonci nebude za 18 let …

Reagovat
Mönchengladbach

Fotbalisté Ostravy zvítězili v lize na jabloneckém stadionu Střelnice pod vedením tehdy začínajícího kouče Pavla Hapala na konci dubna roku 2006. Od té doby si Baník vozil ze severu Čech jen porážky a remízy. Téměř po osmnácti letech tuto černou sérii Ostravští zlomili, paradoxně opět s trenérem Hapalem na lavičce.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Imos

Jen počkej až prolomíme smůlu na Moravě letos

Reagovat
Salfovic

To je retard ten Preciado, po odpykání trestu udělá to samé, za co pykal

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Asi si chce ještě spočnout

Reagovat
Kily

nebo originální způsob, jak vyšroubovat cenu za Krejčího - ukázat, že to není největší výmaz v kabině, jak jsme si všichni mysleli

Reagovat
mistr129

Reagovat
John Obi Mikel

To jsem zvědavý, jaký dostane trest.

Reagovat
mistr129

Bořil dostal poprvé 4, takže cokoliv menšího je výsměch

Reagovat
Mass

Nevim, ale za mě 2 stop za červenou, 1 za nesportovní chování a 2 za recidivu =5

Reagovat
Salfovic

Taky tipuju 5.

Reagovat
Mass

Ono to nebylo nic hroznýho, že by musel stát 5 zápasů (koneckonců to nebyl ani ten Bořil), to je trest jak za nějakej fakt záludnej faul, ale že byl vyloučenej za prakticky to samý co minule, to mu nepomůže.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak píšeš, ono by to bylo za 2-3 zápasy, (minule to bylo daleko horší), ale vzhledem k tomu, že to dostal hned po návratu z trestu, tak si ho komise podá.

Reagovat
Axelrose

Bylo docela vtipný, jakou dobu trvalo poškozenému, než si uvědomil, že ho to bolí. I když je fakt, že je poměrně vysoký

Nicméně tohle bude asi důvod, proč nekope někde ve francii, německu atd - moc kolem sebe kope.

Reagovat
John Obi Mikel

To dostal loni Fillo.

Reagovat
ACSeRw!n

prestup k turkovi

Reagovat
HonzaKoller

Libovka. Slavia titul

Reagovat
Greny

Tak a teď někde naladit Turecký superpohár jsem zvědav co se stane nebo nestane , ale komedie to bude

Reagovat
GabrielBatistuta

Tak co, koukal si?

Reagovat
Greny

Jo schválně kvůli tomu, čekal jsem co se bude dit

Reagovat
aither

https://youtu.be/DGw8P_SKVWw?si=ahLAyfD-XBhv6MTT

Priske a Preciado v kabině, doufám.

Reagovat
insane

Nevim no, ta hra Sparty se bohužel zadřela a bohužel nemám pocit, že má Priske v rukávu jakejkoliv trumf, kterym překvapit soupeře, zejména v ofenzivě. V drtivý většině se to řeší tim, že se nasadí čerstvej Olatunji, což párkrát vyšlo, ale do nekonečna to samozřejmě nejde a i ty průměrný týmy se na to dokážou připravit. Kuchta je v současnosti úplně zbytečnej.

Reagovat
Greny

Tak když hraješ celou sezónu na 14 hráčů tak to zatavis

Reagovat
Grupma

"Zbytečnej" Kuchta nahrával na gól. Ale jinak máš pravdu a další herní varianty je potřeba zkoušet.

Druhá půle s vysunutím Krejčího byla ale dobrá káva

Reagovat
Pablos

S tím Kuchtou pořád… Kuchta tam dělá spousty i práce okolo… chápu, že je neoblíbený, ale napsat zbytečnej a dokonce úplně zbytečnej, je nesmysl. I když zakončení prostě nemá letos moc dobrý, ale i tak pro mě jasná jednička do útoku pro Spartu.

Reagovat
Mass

Taky sem ho nikdy neměl rád, ale když vidíš, kolik toho napresuje a často i vybojuje míče, tak si říkaš, škoda že je takovej zmrd, protože by to byl celkem sympaťák, i bez toho, aniž by vyhrával krále střelců.

Reagovat
Pablos

Často i nehamouní a dokáže posílat míče do zajímavých pozic… on prostě pro tým hrát umí dobře, je to zmrdeček a asi to nebude lehký s ním, ale určitě se proti němu nehraje dobře a seš rád, že máš na své straně takového hráče.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

Reagovat
insane

Pro mě neoblíbenej rozhodně není a chápu, že odvádí plno "černý" práce. Jenže tohle se nedá použít proti všem typům soupeřů a v utkáních jako dnes (ano, měl asistenci, ale jinak byl totálně utopenej) prostě akorát tak zabíral místo na hřišti někomu s vhodnějším (nebo spíš jakymkoliv jinym) herním stylem.

Reagovat
Pablos

Tucimu třeba jo ? Jako já neříkám, že byl nějákej dobrej dnes… ale ve finále stejnak z pohledu Sparty ano, ptž ten gól prostě padl hlavně díky jeho dobrýmu míči… z pohledu utkání, byl dobrej jen Birmančevič, Ladra… zbytek nikdo vyloženě nevynikal. Když si vybrat zbytečného hráče pro Spartu, tak okamžitě volím Solbakena

Reagovat
FCSL

Prciado Strašnej výmaz

Reagovat
John Obi Mikel

Máte někdo video?

Reagovat
Salfovic

Na livesportu.

Reagovat
John Obi Mikel

díky

Reagovat
jackinho10

No jo, auty uz jim prestaly jit..

Reagovat
pingla

když Sadílek už moc nehraje

Reagovat
doshcz

Sparta a pravej bek, ikonicke duo

Reagovat
Grupma

Karmavajev

Reagovat
insane

Jinak Wiesner a jeho 1 on 1. Ten by měl mít v FM v kolonce nepředvídatelnost tak "3/20"

Reagovat
diskoschlampe

Jako ale naprosto přesný.

Reagovat
PtákOhnívák

Doufám, že v té pauze co bude mít Preciado, mu Rosa domluví nějakého specialistu z Bohnic.

Neměl by to ze Strahova ani tak daleko...

Reagovat
r.mrazik

Preciado je blbec. Ale fakt je tohle červená? Kdyby ho trefil do kouli, tak neřeknu. Ale dělá drsnýho a pak spadne jak...

Reagovat
Salfovic

Je, když se oženeš po protihráči a trefíš ho, tak je jedno kam a jak silně.

Reagovat
mistr129

Reagovat
meno

Reagovat
r.mrazik

Asi by mě taky sralo, kdyby mi hráč přišlapl zadek.

Tedy aspoň se to tak jeví v těch záběrech.

Reagovat
Radin

Sparta je hrozná už tak tři týdny...Něco hraje max Birmančevič

Reagovat
Igner Farnsworth

Titul volá

Reagovat
Igner Farnsworth

Reagovat
Kryptos_

Cítím, že to musí někdo udělat, takže: Vitík je neskutečnej, ten kluk má na to hrát v Evropě prakticky za kohokoli. Jeho výkony jsou většinou o parník nad standardem české ligy

Reagovat
Bakary3

hotová Johanka z Arku

A jinak ani ne

Reagovat
Pablos

Ve středu hřiště párkrát dobře vystoupil... vzadu nic velkého neměl, plus špatně zvládl souboj s Kušejem a mohl být rád, že to nebylo v nebezpečnějším úhlu na bránu a nebyla z toho červená. Že si vybere někdo zrovna tenhle zápas, aby ho takhle vynesl do nebes

Reagovat
Bakary3

V evropskym měřítku je to průměrnej hráč, tady bude paralela s Hložkem, kdy hrají v naší lize od mladého věku, proto se umístí i v nějakým tom golden boyi.

Co se týče schopnosti, je takových po světě mraky.

Že má na to "hrát v Evropě prakticky za kohokoli" je úlet jako krava

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
$dolar$

Sparta na titul neměla loni a nemá ani letos.

Reagovat
Pablos

A Slavia kde to Jindra minulou sezonu protáčel ty posty z klobouku na něj měla ? Nebo Plzeň, která strašným způsobem absolutně vyklidila pozice ? Tak kdo jinej ? Letos Sparta jela… teď se zadřela a je možné, že Slavia třeba ten titul udělá a pokud ano, tak to bude znamenat, že na něj měla letos, ale né loni… tak jednoduché to je

Reagovat
Fernando_Torres

Odpověděl sis sám, loni to spíš prohrál Trpiš taháním sestavy z klobouku, než že by se dalo říci , že sito Sparta vyhrála sama

Reagovat
Pablos

Ok dobře, loni by se to dát bralo… ale proč letos ?

Reagovat
kilobyte

Takže letos si to kdyžtak Sparta prohraje sama nedisciplinovaností?

Reagovat
Fernando_Torres

Spartu necenim, ale ten Preciado, to mi teda prijde na cervenou strasne malo...

Reagovat
Greny

Bylo to vselijaky měl by si vzít příklad z hokejem tam se Řepík v zápase s Třincem předvedl v mnohém lepším vydání tam se Ujčík aspoň bude moci pořádně vyřádit

Reagovat
Kily

jj, asi jako na Kempném Řepík není sběratel trestů a k dobru mu připočte i to, že soupeře nezasáhl do hlavy, jak původně chtěl

Reagovat
Greny

Kempný dneska asi bude litovat že nedostal trest, jede gól dostali když seděl na trestné, další když byl na ledě a jako bonus mu Kundrátek na konci zlomil rypák

Reagovat
Kily

já odmalička fandím Detroitu a v týdnu jsem si vzpomněl na legendární bitku s Coloradem a pomstu, kterou spáchal Darren McCarthy, taky jsem si to našel na youtube a po letech si to zase pustil. A včera večer si na to vzpomněl znovu, když jsem viděl zákrok Kempného. Byl podobný, i když samozřejmě ne taková prasečina, jakou tehdy spáchal Lemieux. A taky jsem si řekl, že by to dneska mohlo mít dohru a autor zákroku dostat během bitky po tlamě

Reagovat
Salfovic

Toho jsem miloval, celej ten útok s Maltbym a Draperem byl parádní

Reagovat
Kily

+ pak tam s nimi ještě alternoval Joe Kocur

Reagovat
Salfovic

Ale to byl čistokrevnej bitkař.

Reagovat
Kily

to jsem si ještě ve čtvrtek myslel taky, pak jsem koukal na video a on dal i pár doopravdy krásných gólů. Teď navíc koukám na wiki a třeba v sezoně 90/91 zvládl 36 kanadských bodů (16+20), on v první polovině kariéry asi doopravdy uměl hrát a vyloženě na bitky přeskočil až potom

https://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Kocur

Reagovat
Salfovic

Toho si pamatuji jen z toho druhého angažmé v Detroitu, ale překvapuje mě, že i při něm dal tolik gólů.

Reagovat
Kily

dva zápasy, šašek nezklamal

Reagovat
John Obi Mikel

Úplně jasná

Reagovat
C-M@ster

Málo to je, ale podle pravidel, když dáš takovejhle úder, je to červená.

Nicméně bych si pustil 3 minuty, co předcházely kartě - ten rozhodčí byl takovej zvláštní.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Nuno čomes

To máš těžko. Půlka řekne, že červená ne, druhá půlka, že ano a trest na 5 zápasů. Vzhledem k tomu, že už stál 3 za oplácení, tak mu samozřejmě těch 5 dají.

V kontextu nějakého dětinského oplácení, kdy se po někom oženeš, netrefíš ho nijak tvrdě ani do nijak závažného místa, je to samozřejmě směšné. Před deseti lety by se nad tím nikdo nepozastavil, teď ten trend z fotbalu vymýtit veškeré zlo a kontakty je úplně mimo. Stačila by klidně stopka na 2 zápasy za to, že už to jednou udělal a finanční postih.

Ale fotbal se ubírá úplně směšným směrem, takže tak. Vždyť to už jsou jen simulace a ublížení klučíci.

Reagovat
smazaný uživatel

Pan trenér Hapal dovedl Baník takřka do pohárové Evropy a jen jediná výhra čti tři body ho od dělí od toho aby uhrál víc bodů než stará kurva Pánik. Na to konto jsem rád, že sem objel všechny zápasy a neházel moudra na internetu jako chcanka rarusek nebo kepy. Který se zde oháněl výjezdy v 90 letech kde všude byl přičemž ho nezná vůbec nikdo, včetně zasloužích vyjezďaků z dob komunismu. holt internetová lopata a dement.

Reagovat
HorajzmAmmann

Všechny? Pfff …Ja mám asi 9/13 výjezdů, asi 4 domácí, pohar v Zapech a popravdě jsem už unaven a na nějakou nadstavbu se ani netesim. Už aby byl konec.

Reagovat
Banikovec7

Já všechny výjezdy a hlavní cíl pro zbytek základní části mám ať skončíme před Libercem a už tam nemusíme jet znovu.

Reagovat
HorajzmAmmann

rozhodne raději pojedu do Ostravy z Liberce na fotbal než poslouchat ty řeči ze jsou lepší …

Ja nebyl letos Budejky, Zlín, Karviná a Slovácko. Vlastně takovy můj standard po celou dobu. Vsude jinde jezdím každou sezónu ale tyhle stadiony mi zatím chybí úplně jako jediný. Na hovno je ze jeden z nich spadne…

Reagovat
Pablos

Takže v očích… ,,pan trenér” může překonat ,,starou kurvu “ (hrozného trenéra)… hustá pochvala, pane Vachmajstr vy jste hlava

Reagovat
Imos

Reagovat
ratusek

pan trenér bude mít o jeden bod více a bude lepší jen o jedno místo s nesrovnatelně lepším kádrem než ta stará kurva? To je mrzení

Reagovat
Kaspar

on se vratil? opet?

Reagovat
ratusek

Kily zaspal

Reagovat
Kaspar

Asi jeste vyspava nasrani z Pardubic a az si dneska precte, ze ma byt hotovy odchod Kovace, tak nas smaze vsechny

Reagovat
Kily

s odchodem Kováče se počítá, jestli mi v téhle otázce má něco vadit, tak to, že po opakovaném vyjednávání s dalšími kluby ještě nebyl propuštěn

Reagovat
Imos

Pravda, že to je zvláštní ale nějak tam mám že oni ví že je Radko zachrání a cpout to aby se dohrálo jaro konečně

Reagovat
Kily

tak konec jara tady chceme všichni a zároveň vlastně ani nechceme, protože i po případné záchraně přijde období obrovské nejistoty. Odejde Daněk, reálný je odchod Hlavatého, stejně jako zmizí další hráči na hostování a za nových pravidel o počtu hostujících hráčů budeme složitě budovat nový tým, z toho stávajícího nám tady toho moc nezůstane a ještě méně bude takových, kteří doopravdy na tu první ligu mají

Reagovat
Imos

to je taky pravda, jak se chytají vaši kluci jako Mareš, Solil, Tishler, Kurka na hostování, co Surzynové a spol.

O ty nejlepší přijdete, o tom žádná

A koho za Kováče bys bral? Ani nevím jestli jste spíš do koncepce nebo jedeme záchranu

Reagovat
Kily

od Mareše jsem čekal víc, ale hraje na postu, který dlouhodobě představuje náš problém - krajní obránci. Jeho zabrzdilo vážné zranění a dva posty jsme rok a půl lepili záplatami jako Chlumecký, Surzyn, Icha, Helešic nebo Tischler. Ale z toho plyne i to, že ta velká očekávání plynula z mizerných záplat, zrovna on je podle mě jedním z mála, o koho by v případě sestupu byl v první lize zájem

Solil měl zdravotní problémy, na podzim se uzdravil a včera bylo dobře, že ho trenér stáhl o poločase. V soubojích pozdě, s míčem si moc netykal a v dalších zápasech to nebylo o moc lepší

Tischler je ofenzivní fotbalista, který měl parádní tu první sezonu po našem postupu. Udělali jsme ho na přestup, oslavili to a on se proměnil v někoho, kdo má strašně malý přínos. Vlastně to dokumentuje podzim, kdy ho Kováč při zoufalých výkonech Surzyna a Helešice dal na levého beka, on hned proti Karviné dal gól a pak měl na několik zápasů místo v sestavě, přitom směrem dozadu představoval větší nebezpečí než útočníci soupeře, základní věci jako krytí prostoru nebo držení ofsajdové lajny zažité neměl a vyplynula z toho spousta šancí soupeřů

Surzyna jsme si vzali zpátky a na podzim byl mizerný, jaro začal ve stejném stylu. Teď se v posledních zápasech zlepšil, ale rozhodně bych si nevsadil na to, že mu to vydrží

celkově kdyby někdo na podzim dělal výběr třiceti nejlepších krajních obránců v české lize, tak od nás se tam podle mě nedostane nikdo. Tady já tedy kryju Ichu, drtivá většina mu tady nadává a trapně se směje tomu, že je to reprezentant, přitom zrovna jeho Kováč rok a čtvrt zabíjel tím, že ho nasazoval na místo pravého obránce, kam se absolutně nehodí, stejně jako se nehodí na stopera, kde nastupoval v přípravě před sezonou. On je prostě defenzivní záložník, který díky kondici pokryje velký prostor a dovede odebrat spoustu míčů, se získanými zkušenostmi si navíc dovoluje i kličky, nebojí se kombinace, podpory ofenzívy a má solidní dlouhé pasy. Strašná škoda, že jsme si to uvědomili až před několika týdny. Jak se mu tady smějí, tak jinému klubu v budoucnosti v první lize odvede dobré služby

ještě mě napadl Míšek, který je v mládežnických reprezentacích, v osmnácti si dovede výborně pokrýt míč a nebojí se hry s míčem, do budoucnosti pro nás určitě volba

a pak další zklamání Darmovzal, když jsme ho loni udělali na přestup, tak jsem skákal nadšením, měl super jaro, oběhal velký prostor, neustále se nabízel, výborná práce s míčem, směrem dopředu hrál minimálně stejně důležitou roli jako Hlavatý. A pak se mu nepovedl podzim a dneska vlastně ani nevím, kde je mu konec, za áčko není ani na lavičce, za béčko nehraje. Možná i zranění, schválně si to zkusím zapamatovat a optat se

a budoucího trenéra neřeším, protože to ani nemá smysl. Je tady moc otazníků od soutěže přes finanční možnosti. Klidně se může stát, že se dostaneme do situace, kdy se sem doopravdy nebude hrnout vůbec nikdo

Reagovat
Kily

jako když opomenu Hlavatého, kterému trochu uškodilo podzimní narození potomka, tak z hráčů pod smlouvou je tady nejlepší Budinský, od kterého se moc nečekalo a i přes několik laciných gólů nás mnohonásobně častěji podržel a přednost před Kinským na podzim dostával zaslouženě

Reagovat
Imos

když to tak čtu tak to trochu zní, že Kováč dělá zázraky s tímhle materiálem ale jasný, ono hlavně tu obranu fakt musíte posílit a je jedno kdo to vezme

Reagovat
Kily

ještě jsem zapomněl na Zlatohlávka nebo Sychru. A sranda je ve středu obrany, máme čtyři stopery a všichni jsou na hostování

Reagovat
Imos

Zlatohlávek a Sychra slušný na ligu, Vacek si asi svoje taky udělá

To jsem si všiml, ten Ortiz asi dost pomohl co?

A z těch dalších vám snad všichni zůstanou ještě ne? tam to výrazný posun není u nikoho

Reagovat
Kily

Zlatohlávek s postupem času příjemně překvapil, u Sychry škoda toho, že ho zabrzdila zranění a nemoc, ale celkovým přínosem už před rokem v pohodě strčil do kapsy hromadou lidí uctívaného Pikula

Ortíz je pro nás nadstandardní hráč, hostování nakonec je logicky bez opce. Dánové chtěli 1,5 milionu eur, což je pro nás neřešitelná suma

Vacka jsem nezmiňoval, stejně jako Černého, už jsou hodně v letech a po sezoně by měli odejít, ať to dopadne jakkoli, snad tedy dostaneme možnost se především s Rumem důstojně rozloučit. Jak mě jako malého na turnajích sral, tak jako hráče áčka ho mám rád

Reagovat
Imos

Pikul to moc nedává ani ve Vlašimi

To je docela kotel, který by si musela promyslet i Sparta se Slávkou

Bych čekal, že Vacek ještě nějaký ten rok může dát, není to dobrý?

Reagovat
Kily

Vackovi bude 37, já bych ho klidně prodloužil, jelikož to budeme muset zase stavět na mladých a tam se bude hodit díky zkušenostem, ale zrovna do středu zálohy tady pár kluků máme

Reagovat
Imos

No máte ... Hlavatýho co brzo půjde možná už v létě, pak nic ne?

Reagovat
Imos

Kissiedou ještě, to jsem zapomněl, slyšel jsem že je dobrej

Reagovat
Kily

Kissiedou, Solil, Darmovzal, Míšek

Reagovat
Imos

No, to by chtělo posílit

Reagovat
Kily

nezaspal, jen je u nás pořád moc idiotů, kteří ještě nevymysleli žádné nařízení a jednomu z nich bylo vyhověno v zimě, aby si mohl připadat důležitě...

Reagovat
Kaspar

to nechapu

Reagovat
Kily

to buď rád...

Reagovat
Imos

Ten důležitý mi připadá jako Radko

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Stará kurva i po těch letech pořád leží v žaludku

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PlackaSKS

Ale že si na ten internet zase musel pribehnout, hruskoide

Reagovat
Kepy_FCB

Hruškoid Mě napadlo Věstonická Venuše když jsem ho viděl

Reagovat
Marisic

Jako teď bez ohledu na hru, Boleslav na nás letos holt umí, minimálně v první půli jsme byli totálně mrtvý a obecně jsme si moc 3 body nezasloužili.

Ale ta Preciadova červená, jako myslim si, že každej tým v lize, kterej by takovou červenou dostal, by byl dost překvapenej. U hrubýho nesportovního chování je v pravidlech imo napsaný, že udeření rukou (loktem) má být "prudký, úmyslný, násilný". Prudkost ani násilnost tam moc nevidím, upřímně ten úmysl na to, abych frajera prostě z první vylil, bych taky moc nesledoval. Když už teda chtěl být Rouček tak mimořádně svatej a tahat za tohle červenou, tak rovnou mohl dát žlutou provokujícímu Sakalovi, to co dělal on, je totiž typicky nesportovní chování. Sakalovi tam pak v průběhu odpustil ještě jednu žlutou, tak nevim, jestli jsou odněkud kámoši.

Jako pohnojili jsme si to sami, ale upřímně nechci, aby nás tahle parodie na rozhodčího pískala znova.

Reagovat
Pablos

Tady nejde o hru loktem primárně, ale o úmyslný jakýkoliv zásah protihráče v přerušené hře jako oplácení.

Reagovat
Marisic

hele a je to takhle napsaný v pravidlech? Podle mě ne, ale rád se nechám poučit, rozhodčí nejsem

Reagovat
Pablos

To nevim co tam přesně je Ale prostě červená úplně stejně jasná jako v derby no… co tam hledat jiného

Reagovat
meno

FAČR pravidla strana 112

Reagovat
Marisic

tam to není

Reagovat
meno

Tak si to otevři ještě jednou a čti pomaleji

Reagovat
Marisic

nebo můžeš třeba poslat odkaz + citaci ze který vycházíš, tak se zdrojuje mezi normálníma lidma

můžu něco přehlídnout, můžu mít jinou verzi apod.

Reagovat
Freedo

Podle mě to spadá pod hrubé nesportovní chování definované na straně 113.

"Hrubé nesportovní chování

Hráč se dopustí hrubého nesportovního chování, pokud použije nebo se

pokusí použít nepřiměřenou sílu nebo brutalitu vůči soupeři mimo boj o míč,

nebo vůči spoluhráči, členovi realizačního týmu, rozhodčímu, divákovi nebo

jiné osobě, bez ohledu na to, zda dojde nebo nedojde ke kontaktu.

Hráč, který mimo souboj o míč úmyslně udeří soupeře nebo jakoukoli jinou

osobou do hlavy nebo do obličeje, rukou nebo paží, se dopustí hrubého

nesportovního chování, vyjma případů, kdy použitá síla byla zanedbatelná."

Samozřejmě otázka je, nakolik byl ten úder brutální, ale pokud nechceme mít z fotbalu MMA, tak by se za úmyslný úder mělo vylučovat vždy.

Reagovat
Marisic

díky! Hele já podobnou věc vlastně dovodil taky, jen mi přijde zvláštní tam prokazovat ten úmysl. Rouček ho vylil rovnou a ten úmysl tam imo stopro není. Ta intenzita tam taky moc není. Ale tak co, body jsme si ztratili sami, beztak jsme hráli líp v 10

Spíš mě to štve, že Rouček je takhle přísnej na Preciada a není na Sakalu, kterej ho tam jde vyřvat. Když už ty pravidla budem vykládat přísně, tak Sakala "verbálně rozptyluje soupeře během hry nebo při navazování hry", má dostat alespoň žlutou. Obecně to pouštěl dost (na obě strany teda abych byl fér) a pak z ničehonic redka a Sakalovi dvě žlutý odpustí. Tak jsem byl kyselej

Reagovat
Freedo

Tak hráči si nadávají celý zápas, to my ani nevíme, takže žlutých by tam bylo za řeči dost. Ale asi by mi nevadilo, kdyby Sakala jednu za provokace dostal.

Každopádně nechápu, že tam podle tebe 100% úmysl není. To jako běžně vstáváš ze země tak, že jedním loktem máchneš za sebe? Samozřejmě ho trefil schválně, hned se taky na něj otáčel.

Reagovat
Marisic

Tak zas Sakala vyloženě k němu přijde, skloní se a vyřve ho, není úplně klasickej trashtalk během zápasu. Kdyby Preciado vystřelil a chytnul ho pod flígrem, tak v 90 % případů přiběhne rozhodčí a dá obou žlutou, s tím že Sakala by ji dostal prostě za provokaci.

hele já to bral tak, že bych pro jasnej úmysl čekal, že se na něj třeba před tím koukne. Pamatuju, jak hodil Řepka míč do ksichtu Bestovi, se kouk, blesklo mu to hlavou a Besta měl balon v obličeji

Preciado se otočil až potom, loket už předtím než ho vypálil měl ve vzduchu, takže tím loktem by beztak nevstával. Že se ohnal pravděpodobně úmyslně, ok. Ale na přímou redku z důvodu hrubýho nesportovního chování pro úmyslný (a ne brutální nebo nepřiměřeně silný) úder do jiný části těla než do hlavy nevim, chtěl bych aby se po něm aspoň kouk nebo ho trefil do koulí třeba abych to bral stopro na červenou.

Reagovat
Mönchengladbach

Bude-li hráč přistižen, jak očichává sedlo rotopedu v dámské tělocvičně, bude propuštěn bez soudu?

Reagovat
meno

Rozpuštěn*

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

on mu jim dal kvuli tomu, ze to je cizinec a hlavne recidivista.. cech by se s nim hadal a musel by to vysvetlovat, ze by mu dal radsi jenom zlutou

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele