Česko – Kanada 0:5. David proti Goliášovi, zámořský obr dominoval

Foto: iihf.com

Česká hokejová reprezentace žen se v neděli večer sklonila před dalším favoritem, v rámci elitní skupiny A nestačila na Kanadu. Program prvotní fáze světového šampionátu završí proti Švýcarsku.

Střetnutí s javorovými listy, potažmo Spojenými státy, představují pro reprezentantky zejména vítanou příležitost, jak načerpat cenné poznatky. Ostatně jak jinak se gigantům přiblížit, než se jim postavit?

Kanaďanky ve třetím klání skupiny dostály nálepce Goliáše: v průběhu úvodní třetiny si od Češek vytvořily tříbrankový rozestup a za celých šedesát minut se nenechaly příliš vyvést z míry.

I ve druhém vzájemném duelu v historii nakonec hráčky ze srdce Evropy inkasovaly pět gólů (loni na MS prohra 1:5). V pondělí čeká českou výpravu zápasové volno, o den později vyrukují na Švýcarky.

V tuto chvíli svěřenkyně trenérky Carly MacLeodové hájí ve skupině A třetí příčku. Udrží se na ní před startem play off? Kanada zůstává o skóre druhá za USA.

KANADA – ČESKO 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Serdachnyová (O'Neillová), 9. O'Neillová (Nurseová), 18. O'Neillová, 25. Fastová (Rattrayová, Nurseová), 46. Staceyová (Larocqueová).
Rozhodčí: Doyleová, Hillerová (obě USA) – Bucknerová (USA), Cheyrouxová (FRA).
Vyloučení: 2:4.
Bez využití.
Střely na branku: 42:13 (18:2, 11:6, 13:5).
Diváci: 2 004.
Nejlepší hráčky: Kristin O'Neillová – Tereza Vanišová.
Kanada: Desbiensová – Larocqueová, Fastová, Sheltonová, Ambroseová, Bellová, N. Goslingová, Bourbonnaisová – Fillierová, Jennerová, Poulinová – Nurseová, Spoonerová, Maltaisová – Staceyová, Clarková, Turnbullová – O'Neillová, J. Goslingová, Serdachnyová – Rattrayová. Trenérka: Ryan.
Česko: Peslarová – Tejralová, Pejšová, Čajanová, Radová, Trnková, Kosinová, Jandušíková – Křízová, Hymlárová, Vanišová – Šapovalivová, Pejzlová, Mlýnková – Kalová, Přibylová, Neubauerová – Čabelová, Pištěková, Plosová. Trenér: MacLeodová.

Tabulky z MS žen

ZDE.

Další zápasy Česka v základní skupině na MS

Úterý 9. dubna:
21:00 Česko – Švýcarsko

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Utice je o 6 hodin méně. Česká televize odvysílá v přímých přenosech všechna utkání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz