V King Arthur: Legion IX se s nemrtvými centuriony pokusíte dobýt Avalon
zdroj: Neocore Games

V King Arthur: Legion IX se s nemrtvými centuriony pokusíte dobýt Avalon

8. 4. 2024 16:15 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Do temného světa artušovských legend se vydá samostatné rozšíření King Arthur: Legion IX. Jde o příběhovou odbočku předloňského RPG King Arthur: Knight's Tale. Avalon je opět v ohrožení, když na mýtickém ostrově stanou zpuchřelé sandály nechvalně známé IX. legie římského impéria, vedené padlým hrdinou Gaiem Juliem Mentem. Ano, čtete správně: Zrezivělých gladiů se chopí centurionské zombie. A vy jim budete velet.

Zombie Římané chtějí v říši Paní jezera vybudovat věčný Řím. Ještě předtím ale musí tlející vojevůdce posbírat svou ztracenou legii. Čeká na vás kampaň o 15 misích, tahové souboje s fantaskními monstry, kmeny Piktů, ale i rytíři kulatého stolu. Padlí vojáci si také budou muset vybrat: Stanou se krvelačnými démony, nebo se pokusí získat zpátky svoji lidskost?

Základní King Arthur je zajímavý mix taktické tahovky a tradičního RPG zaměřeného na parťáky. Do boje se vydáváte se skupinou asi 6 hrdinů, kdy každý má svou roli v týmu a unikátní schopnosti i útoky. Na bojišti využíváte krytů, obkličování a dalších taktik, které arénu obrátí proti nepříteli.

Dojde i na budování města Nova Roma, římské pevnosti na Avalonu, odkud budete podnikat výpady dál do mlžného ostrova. Unikátní budovy vám propůjčí nové schopnosti, umožní výrobu mocných artefaktů a zkoumání technologií.

King Arthur: Legion IX vychází 9. května na PC. K hraní rozšíření nemusíte vlastnit původní Knight's Tale.

Nejnovější články