Preciado se nepoučil aneb Události 27. kola FORTUNA:LIGY

08.04., 23:39
Názory a komentáře
Angelo Preciado (© Sparta Praha)

Ve 27. kole FORTUNA:LIGY došlo ke změně na čele tabulky. Sparta Praha doma totiž pouze remizovala 1:1 s Mladou Boleslaví, když opět viděl červenou kartu Angelo Preciado. Naopak Slavia doma proti Bohemians nezaváhala a ve vršovickém derby oslavila vítězství 2:1.

Všechny tři body si nepřipsal ani poslední z největších titulových favoritů. Viktoria Plzeň totiž v Karviné remizovala bez branek. Úspěšný výjezd má za sebou Baník Ostrava, který se vydal na sever do Jablonce a vyhrál 3:2. Remízou 1:1 skončil duel Pardubic s Dynamem České Budějovice.

Poslední ligové kolo nabídlo i další dva pětigólové zápasy. Ve skvělé formě pokračuje Slovan Liberec, který na domácí půdě vyškolil Slovácko 4:1. Další porážku si připsala Sigma Olomouc, která ve Zlíně padla 2:3. Obrovskou chybou daroval Hradci Králové výhru 1:0 teplický brankář Grigar.

Zápas kola

Jablonec - Baník Ostrava 2:3

Přestřelka na Střelnici dopadla lépe pro hostující celek, a to ještě Baník o jeden gól přišel.

Gól kola

1. Petr Ševčík (Slavia Praha)

Slávistický záložník se do míče opřel mimo šestnáctku a skóroval o tyč.

2. Patrick Kpozo (Baník Ostrava)

3. Tom Slončík (Zlín)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Dominik Holec (Karviná)

Karviná hostila Plzeň a její gólman ukázal, proč jednu dobu chytal za Spartu. Svůj tým podržel a udržel čisté konto. Hned z kraje utkání vychytal Vydru i Červa, o pár minut později i střelu z voleje Kalvacha. Vydra jej navíc posléze trefil do hlavy. Holec Karviné vychytal bod.

Pravý obránce - Filip Prebsl (Slovan Liberec)

Když se Slovácku podařilo v Liberce snížit na 1:2, udělal to nejlepší, co mohl. Tři minuty poté totiž Slovanu vrátil dvoubrankové vedení, čímž svůj tým uklidnil. Ve středu pole se Prebsl zmocnil balonu, se štěstím obešel několik spoluhráčů a ve vápně slabě zakončil přesně k tyči.

Střední obránce - Jakub Černín (Zlín)

V pětapadesáté minutě vstřelil druhý důležité gól Zlína. Zařídil jej muž zápasu Slončík. Ten totiž poslal před bránu dlouhý centr, kterým přesně našel Černína. Ten si na balon ideálně naskočil a svou hlavičkou výtečně zakončil do vzdálenějšího dolního rohu branky Hanáků.

Levý obránce - Michal Surzyn (Pardubice)

Už v páté minutě se mu podařilo otevřít skóre, nakonec to stačilo na remízu. Vše začala kombinace Krobota se Solilem, který posléze našel Michala Hlavatého. Ten balon necpal před branku, ale přihrál pod sebe na volného Surzyna, jehož rána zamířila přesně k levé tyči.

Pravý záložník - Jiří Klíma (Baník Ostrava)

V Jablonci se nevítězí snadno, i proto byl jeho úvodní gól už v jedenácté minutě důležitý. Kpozo dostal balon od Ewertona a následně jej po krátkém driblinku načechral svým pasem do pokutového území. Tam se ke hlavičce dostal Klíma a zakončil k pravé tyči mimo dosah gólmana.

Střední záložník - Tom Slončík (Zlín)

Proti Sigmě se vyznamenal, kromě dvou branek také na jednu přihrál, když přesně našel hlavu Černína. Poprvé skóroval, když si ideálně zpracoval křižnou přihrávku a balon napálil do vzdálenějšího horního rohu. Podruhé dorazil hlavou míč do sítě po dvou střelách spoluhráčů.

Střední záložník - Petr Ševčík (Slavia Praha)

Proti Bohemians podal výborný výkon, který korunoval povedeným gólem. Ševčík si balon našel sám po odraženém centru Oscara za hranicí šestnáctky a navedl si jej na svou pravou nohu. Vyslal tvrdou ránu, která sice trefila tyč, ale odrazila se od ní do sítě. První gól v sezoně.

Levý záložník - Patrick Kpozo (Baník Ostrava)

V Jablonci řádil. Nejprve asistoval u gólu Klímy, když jej přesně našel před brankou. Pak se mezi střelce zapsal sám a udělal to dost kuriózně. Chystal se totiž centrovat, ale všiml, že Hanuš je venku z brány. A tak jej nachytal, když míč nasměroval za jeho záda do branky.

Útočník - Luka Kulenovič (Slovan Liberec)

Ke konci sezony chytil skvělou formu a po dvou gólech z předchozího kola se nyní trefil znovu. Mezi střelce se proti Slovácku zapsal jako první, a to už v šesté minutě. Z pravé strany odcentroval Penner, balon ještě za sebe prodloužil Mikula a Kulenovič už jej jen dostal do sítě.

Útočník - Daniel Vašulín (Hradec Králové)

Hradec v Teplicích vyhrál jen 1:0, on se za to zapříčinil, ačkoliv s velkou pomocí gólmana Grigara. Ten totiž předvedl něco neuvěřitelného. Ačkoliv měl na rozehrávku spoustu času, trefil právě napadajícího Vašulína. Ten už poté měl snadnou úlohu, balon dopravil do prázdné brány.

Útočník - Zdeněk Ondrášek (České Budějovice)

Už to pomalu začalo vypadat na další porážku Dynama, v 80. minutě se ale mezi střelce zapsal "Kobra". Výborný centr vyslal ze své kopačky Suchan a v pokutovém území naprosto přesně našel hlavu Ondráška. Ten s přehledem hlavičkoval do levého horního rohu.

Nemělo by vám uniknout

Prebsl předvedl pěkné sólo.

Ve čtvrté minutě Holec výtečně vychytal nejprve Vydru a pak Červa.

Fanoušci Dynama dostali od jednoho z hasičů pořádnou sprchu.

Pěkně nacvičený zlínský roh, volej Bartošáka ale lapil Stoppen.

Preciado si nedá říct a po dalším oplácení opět viděl červenou kartu.

Grigarova obrovská chyba rozhodla zápas.

VAR v akci

Filův gól kvůli předchozímu ofsajdu neplatil.

Lischkův gól kvůli ofsajdu Tanka sudí neuznali.

Změny v tabulce

Ligová tabulka má nového lídra. Slavia totiž využil zaváhání svého rivala a dostala se na první místo o bod před druhou Spartou. Třetí Viktoria Plzeň už ztrácí třináct bodů a bude to mít hodně těžké. O dalších dvanáct bodů pozadu pak je čtvrtý Baník Ostrava, tři body za ním pak Mladá Boleslav.

O top šestku to ale v posledních třech kolech základní části bude boj. Šesté Slovácko má o bod méně než Boleslav, o další bod méně pak Slovan Liberec, který by se do skupiny o titul také jistě rád zapojil. Osmá Sigma Olomouc a devátý Hradec Králové už ztrácí pět bodů.

Na desáté pozici se momentálně nachází Teplice, ale mají náskok jediného bodu na jedenácté Bohemians. Dvanáctý Jablonec pak má tříbodovou mezeru, o další bod méně mají Pardubice. Čtrnáctý je aktuálně Zlín, patnáctá Karviná o bod před Českými Budějovicemi.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
27
21
5
1
58 : 19
68
2
Sparta Praha
27
21
4
2
59 : 21
67
3
Viktoria Plzeň
27
17
4
6
62 : 32
55
4
Baník Ostrava
27
13
4
10
41 : 31
43
5
FK Mladá Boleslav
27
11
7
9
46 : 42
40
6
1. FC Slovácko
27
11
6
10
36 : 36
39
7
Slovan Liberec
27
10
8
9
42 : 41
38
8
Sigma Olomouc
27
9
6
12
36 : 39
33
9
FC Hradec Králové
27
8
9
10
30 : 36
33
10
FK Teplice
27
8
8
11
27 : 34
32
11
Bohemians Praha 1905
27
7
10
10
25 : 35
31
12
FK Jablonec
27
6
10
11
34 : 43
28
13
FK Pardubice
27
7
6
14
26 : 37
27
14
FC Zlín
27
5
8
14
35 : 59
23
15
MFK Karviná
27
5
5
17
26 : 49
20
16
Dynamo České Budějovice
27
5
4
18
27 : 56
19

Autor: Petr Procházka

Komentáře (27)

Přidat komentář
Pablos

Tvl ta trojka na zachyceno na sítích ...ta nemá chybu

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Jo, dobre tam setreli tu reality show kolem Liberce.

Reagovat
Pablos

skroluju viď... hned u toho prvního si říkám haha ale jako jo no, to druhý nic moc... ale pak přišla tahle bomba Moc lidí to tu ale asi nepobavilo

Reagovat
St. Pauli

A dobra je i hned ta ctyrka s Banikem na poharech v cukrarne.

Reagovat
Pablos

ta neomrzí ani po letech, furt aktuální

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Nad dopisy diváků

Já bych se chtěl zeptat komise rozhodčích / záběr byl zřetelněji vidět na tikitaka v pondělí / , jak byste řešili situaci , když Vám někdo zašmátrá kopačkou na pozadí , předtím , než Vás naramploval ve vápně .... dívejte se pozorně ! Ten Sakala udělal lehký kmit loktem do Preciadova žebra - zatímco , jak se tvrdí Preciado simuloval? Nejsem o tom přesvědčen .A Preciado leží , Sakala / možná i poučen a vyškolen/ přichází k Preciadovi a dotkne se ho kopačkou na pozadí - Preciado se ožene , v očích výraz "co děláš"??!! Tak co děláte tak obvykle Vy? v takové situaci ?? Naprosto necitlivě posouzeno .

Děláte ten fotbal opravdu krásnější .... V Pardubicích nikdo neškobrtnul.... a Sýkory přervaná noha a bez žluté zákrok na něj , Ali v Budějovicích se Slávií schytal 19 faulů a záběr jak mu brousej kolena a nic ....Zrušte ten var , a zdraví hráčů je až na posledním místě ....můj názor.

Reagovat
St. Pauli

Pane, pekne prosim, nepis ty mezery pred tu diakritiku, dekuju!

Reagovat
Nad dopisy diváků

Tady je to o fotbale , pane , nehrajte si na redaktora ...prosím

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Sosi

My jsme tu elita, až se doučíš, přijď.

Reagovat
Nad dopisy diváků

čárky háčky vynecháváš, co takhle začít u sebe ?

Reagovat
St. Pauli

Ty ses vratil z devadesatyhosestyho?

Reagovat
Nad dopisy diváků

Nevím, na tohle potřebuji přítele na telefonu..

Reagovat
St. Pauli

Alespon, ze jsem s tebou neztracel cas a naucil ses nedelat ty mezery. Howgh

Reagovat
Nad dopisy diváků

A zachrání to planetu?

Reagovat
Salfovic

Interpunkci.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
kilobyte

Tak to píšeš špatně:

Sekretariát

Bc. Petra Zemanová

E-mail: rozhodci@fotbal.cz

Mobil: 605 865 316

Reagovat
Nad dopisy diváků

Předpokládám, že mají přetíženou poštu , od někoho z ulice to ani číst nebudou...je to strašná škoda pro fotbal a Preciado? Řekl bych , že ani možná pořádně neví , co se po něm chce ...jazyková bariéra?

Reagovat
kilobyte

Aha, takže když jim to pošleš na email, tak to číst nebudou, protože toho mají moc. Ale když to napíšeš nějak random do diskuze, tak si to určitě přečtou. Nebo si myslíš, že si to tady přečte nějaký fotbalový činovník a osobně se jich na to zeptá?

Reagovat
Nad dopisy diváků

A co jako budu dělat s osamoceným názorem ...

Reagovat
kilobyte

Aspoň nebudeš vypadat jako blbec.

Reagovat
Nad dopisy diváků

Na tom nezáleží...

Reagovat
kilobyte

Je rozdíl mezi "Vyčůrat, do pyžama a spát" a "Vyčurat do pyžama a spát".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele