Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často ...
  • Katalog slouží jako zdroj informací pro elektrotechniky, kteří provádějí aktualizace a náhrady starších jističů pro své klienty. Poskytuje vysvětlení, jaké jsou dostupné náhrady a jaké specifické kroky a montážní sady jsou potřebné pro správnou ...

Software pro analýzu a řízení složitých výrobních procesů


Document Actions
Software pro analýzu a řízení složitých výrobních procesů
Přemýšlíte, jak řešit složité výrobní procesy? Richard Hodulák z PowerNotes odkrývá, jak jejich software transformuje průmysl, pomáhá nástrojárnám i gigantům, jako jsou výrobci serverů a automobilové společnosti. Každá zakázka představuje určitou výzvu a PowerNotes umí pomoci zrychlit realizaci projektů a zároveň pečlivě chrání citlivá data. Sledujte tento rozhovor o řešení, které přináší měřitelné výsledky ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.04.2024
reklama


Hovořilo se o softwaru PowerNotes, který pomáhá průmyslovým firmám optimalizovat složité výrobní procesy. Richard Hodulák, jednatel společnosti PowerNotes, popisuje typické zákazníky jako výrobní podniky s variabilními procesy, kde každá zakázka je jedinečná, a zdůrazňuje, že dokonce i automobilové společnosti s vysokou variabilitou v produktech patří mezi jejich klientelu kvůli potřebě efektivněji řídit složité procesy.

Diskuse se dále zaměřuje na výzvy spojené s optimalizací těchto procesů, kde Richard Hodulák poukazuje na potřebu týmové spolupráce a intenzivního úsilí. Kvalita dat hraje klíčovou roli, a společnost PowerNotes přišla s metodami, jak výrazně zlepšit jejich využitelnost, což vedlo ke značnému zlepšení efektivity u jejich klientů.

Rozhovor dále odhaluje, že přestože digitalizace v průmyslu pokračuje, kvalita dat a jejich správné využití zůstává výzvou. PowerNotes se zaměřuje na rychlost realizace zakázek jako na klíčový faktor pro získání a udržení zákazníků, a nabízí software a metodiky pro zlepšení efektivity výrobních procesů.

Nakonec je zdůrazněna důležitost ochrany citlivých dat, kde PowerNotes přistupuje k bezpečnosti dat velmi zodpovědně, nabízí řešení provozované lokálně na počítačích klientů. Příklady úspěchů zahrnují výrazné snížení průběžných dob a zlepšení produktivity, což potvrzuje, že optimalizace procesů může mít široký dopad nejen na výrobní efektivitu, ale i na celkovou energetickou náročnost a prostorové nároky firem.




Jaké body k zapamatování zazněly?
  • PowerNotes software
    Software pro analýzu a řízení složitých výrobních procesů. Umožňuje firmám lépe porozumět a efektivněji řídit jejich výrobní procesy, což může vést ke snížení nákladů a zvýšení produktivity.
  • Zákazníci PowerNotes
    Nástrojárny, elektrotechnické firmy, výrobci serverů, automobilové společnosti. Pomáhá různorodým průmyslovým sektorům s modularitou procesů a variabilitou výroby, což je zásadní pro zvyšování efektivity a flexibilitě.
  • Optimalizace složitých procesů
    Vyžaduje obrovské množství energie, týmovou práci specialistů. Umožňuje firmám identifikovat a odstranit úzká místa ve výrobních procesech, což vede k větší efektivitě a zkrácení časů na trhu.
  • Kvalita a zpracování dat
    Mnoho firem má problémy s kvalitou dat. PowerNotes pomáhá zlepšovat kvalitu dat, což umožňuje přesnější analýzu a rozhodování.
  • Rychlost implementace
    Variabilita v délce implementace software, od 3 měsíců do 2 let. Nabízí průmyslovým firmám možnost rychle reagovat na tržní požadavky a zvyšovat konkurenceschopnost.
  • Bezpečnost dat
    Fyzické řešení na konkrétním počítači, omezený přístup. Zajišťuje ochranu citlivých průmyslových dat a patentů, což je klíčové pro zachování konkurenční výhody.
  • Výsledky nasazení
    Značné zkrácení průběžných dob a zvýšení produktivity. Přináší firmám možnost radikálně snížit časy výroby a zlepšit cash flow, což má přímý dopad na ziskovost.
  • Energetická úspora a prostorová efektivita
    Možnost využít menší výrobní prostory. Umožňuje firmám snížit provozní náklady a zvýšit celkovou efektivitu.

Záznam z živého streamu Digitální továrny #2.3 na MSV, viz ...




 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933