V Dance Areně na EXIT Festivalu vystoupí Carl Cox, Black Coffee, Bonobo, Maceo Plex, Sara Landry, I Hate Models a speciální překvapení

V Dance Areně na EXIT Festivalu vystoupí Carl Cox, Black Coffee, Bonobo, Maceo Plex, Sara Landry, I Hate Models a speciální překvapení

Tisk

EXIT-2024 200Dance Arena mts na EXITu je již dlouho uctívána jako největší svatostánek elektronické hudby a hlavní taneční scéna na světě. Uhnízděná v kolosálních příkopech Petrovaradínské pevnosti zůstává nepostradatelnou poutí milovníků elektronické hudby nejen v Srbsku, ale po celém světě. Těžké váhy jako Black Coffee, Carl Cox, Maceo Plex, Sama' Abdulhadi, Klangkuenstler, Carlita, I Hate Models a Patrick Mason a další světoví DJs se chystají elektrizovat jedinečnou mts Dance Arenu inovativním a dechberoucím lineupem a produkcí, která rok od roku zvyšuje laťku. A to není všechno, protože páteční speciální lineup s překvapením festival teprve odhalí!

Důležitou součástí cesty každého milovníka elektronické hudby za zdi Pevnosti je ikonická NSNS Refreshed by Heineken Silver stage, která už léta přináší fanouškům alternativní elektronický zvuk. Sara Landry, Oguz, Yotto, Estella Boersma, Francis Mercier, Helena Hauff a mnozí další přinesou do bezesného příkopu od 11. do 14. července svou jedinečnou energii. Ať už máte rádi techno, house nebo tech-house, EXIT má připravený lineup, který uspokojí všechny hudební chutě.

"Jsme hrdí na to, že můžeme představit jeden z našich dosud nejlepších line-upů elektronické hudby. Každým rokem se snažíme zvedat program i produkci na vyšší úroveň, a potvrzujeme tak pověst předního světového tanečního parketu," uvedl zakladatel a ředitel festivalu EXIT Dušan Kovačević.

V zahajovací večer festivalu, ve čtvrtek 11. července, přivítá slavná mts Dance Arena nejslavnějšího DJe všech dob, oslavovaného jako symbol samotné profese - Carla Coxe. K němu se připojí berlínská DJská hvězda a producent Klangkuenstler, průkopník palestinské elektronické scény Sama' Abdulhadi, Franky Wah a Mene!

exit Carl Cox

Horečku sobotní noci přiveze k posluchačům Maceo Plex, hudební génius inspirovaný technem. Jeho schopnost spojovat prvky deep house s intenzivními techno rytmy dělá z jeho setů pokaždé jedinečný a nenahraditelný zážitek. Téhož večera se za DJ pultem představí také hvězda nové generace techna, ztělesnění disco inferna I Hate Models, který vystupoval na stadionech před 30 000 lidmi, dříve vyhrazených jen pro ty nejvýznamnější kapely.

exit Maceo Plex
Závěrečnou noc ozdobí legendární elektronické pódium světová houseová ikona Black Coffee, držitel ceny Grammy, DJ a producent, který se stal jedním z nejvyhledávanějších jmen elektronické scény poté, co loni v říjnu vyprodal newyorskou Madison Square Garden. V neděli se v mts Dance Areně představí také legendární Bonobo se svou jedinečnou zvukovou fúzí, Barry Can't Swim pak vykreslí dynamickou hudební krajinu svými téměř dokonalými harmonickými basovými linkami.

exit Black Coffee

Tím však vzrušení nekončí. Pokud se ponoříte hlouběji do zvukové krajiny Petrovaradínské pevnosti, pulzující rozmanitými žánry a styly, dorazíte na NSNS Refreshed by Heineken Silver stage, která je povinným místem na mapě každého zkušeného ravera.

Do bezesného příkopu sestoupí dynamická a inovativní Sara Landry, zvuková kouzelnice, jejíž sety jsou jako ty nejnapínavější cesty, spolu s Yottem, mladým a talentovaným producentem, jehož hudba chytá za srdce milovníky progressive house po celém světě. Nezapomenutelný a magnetický set, který zanechá publikum v úžasu, předvede DJ Oguz, po němž vystoupí Estella Boersma, jedinečná umělkyně, která mísí prvky house, techna a indie elektroniky a vytváří tak osobitý zvuk. Její melodický vokál a hypnotizující beaty vtáhnou publikum do světa jejího hudebního projevu a vášně. Za pult se postaví také Helena Hauff, techno mistryně, jejíž sety jsou známé svou syrovou, hypnotickou atmosférou, což z ní činí jedno z nejzajímavějších jmen elektronické scény.
exit Sara Landry

"Musíte tu hrát přímo z duše, být tím, kým jste, a to dělá EXIT tak výjimečným,“ řekl Carl Cox, všeobecně považovaný za nejlepšího DJe všech dob a krále elektronické scény. Po pěti letech se vrací, aby v mts Dance Areně odehrál tříhodinový set! Jeho závěrečný set v roce 2009 a další vystoupení o deset let později zůstávají jedněmi z nejpamátnějších událostí v historii elektronické scény. Příští rok, v první den festivalu, se tato žijící legenda opět postaví na pódium před publikum EXITu, o kterém v četných rozhovorech prohlásil, že je nejlepší ze všech festivalů.

Bonobo, mistr míchání různých hudebních stylů a headliner největších světových festivalů, se poprvé představí v Srbsku. mts Dance Arena představí také britského producenta a DJe Barry Can't Swim, zatímco KlangKuenstler přiveze první den festivalu ducha berlínské klubové scény spolu s hvězdnými sety Sama' Abdulhadiho, Frankyho Waha a Mene.

Další ročník festivalu EXIT, který se ponese v duchu hesla EXIT Starseeds "Společně probouzíme naše supersíly", se bude konat od 10. do 14. července 2024 v Petrovaradínské pevnosti. Nultý den je vyhrazen speciálnímu vystoupení Starseeds Takeover na Tesla Universe stage.

EXIT-2024 plakat
Exit Festival
10*. – 14. července 2023 | Novi Sad, Srbsko
*10. července, v den narozenin Nikoly Tesly, se festival uskuteční výhradně na hlavní scéně, kde proběhne speciální představení Starseeds Takeover, čímž se festival rozšíří na 5 dní.

Vstupenky a více informací:

https://www.exitfest.org/cz/vstupenky/list/

https://www.facebook.com/exit.festival


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlady Gryc přichází s albem, na kterém se hudebně podílí exmanžel Heleny Vondráčkové Hellmut Sickel

vlady gryc perexJá svý sny mám. Tak se jmenuje debutové CD zpěváka Vladyho Gryce. Navíc jde v tomto případě o album autorské – všechny texty si zpívající textař napsal sám, zatímco hudební stránka je dílem Hellmuta Sickela. Ten všechny písničky napsa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Róninova milenka – poutavý příběh z oslnivého, ale i smrtelně nebezpečného světa

Roninova milenka 200Proč čtyřicet sedm róninů (samurajů, kteří přišli o svého pána a jsou vlastně bezdomovci) se rozhodlo pomstít svého pána Asana, který byl šógunem odsouzen k rituální vraždě za napadení šóguno...

Divadlo

Rozloučení s pohádkou O perníkové chaloupce se nadmíru povedlo

pernikova chaloupka200Neděle 17. února 2013 se nesla ve zlínském Městském divadle v duchu loučení. Dětští diváci a jejich rodiče měli možnost naposledy vidět oblíbenou pohádku O perníkové chaloupce aneb Jenom jako....

Film

Nezdolná Jiřina Bohdalová si z lásky vrásky nedělá

altNový film Jiřího Stracha se s klidným svědomím dá přirovnat k o 11 let staršímu Babímu létu, ve kterém jako manželská dvojice, potýkající se se stářím, zářil Vlastimil Brodský a Stella Zázvorková. S filmem Vrásky z lásky h...