Střet dvou osobních vozidel a autobusu skončil tragicky

V neděli 7. dubna byly v devět hodin večer vyslány tři jednotky hasičů k vážné dopravní nehodě u obce Halenkov ve směru na Huslenky na Vsetínsku. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že se jedná o střet dvou osobních vozidel a autobusu.

V jednom z vozidel zůstal řidič zaklíněn. Hasiči proto ihned zahájili vyprošťovací práce. Během chvíle vážně zraněného řidiče vytáhli z vozu ven a zahájili resuscitaci. Muž však utrpěl zranění neslučitelná se životem a i přes veškerou snahu o jeho záchranu svým zraněním na místě podlehl.

Po příjezdu dalších jednotek si hasiči do své péče převzali tři zraněné z autobusu, kde cestovalo celkem osm lidí. V druhém osobním autě nebyl nikdo zraněn. Velitel zásahu si na místo nehody povolal i hasiče z posttraumatického intervenčního týmu, který u nehody poskytl potřebnou psychickou pomoc.

Hasiči dále zajistili místo nehody. U vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Následně asistovali při nakládání rozbitých aut na vozidla odtahové služby. Na závěr uklidili vozovku od použitého sorbentu a střepů. Poté se v pozdních nočních hodinách vrátili zpět na své základny.

Zasahující jednotky: HS Vsetín, JSDHO Halenkov, JSDHO Karolinka.

Informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.



(rp,hasicskelisty.cz,foto:hzs zk)