Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pozvánka na XIII.Rallye Praha Revival

Nadcházející víkend bude patřit 13. ročníku sportovně-společenské akce pro legendy motosportu a příznivce závodních a sportovních automobilů let minulých Rallye Praha Revival. Do Prahy se sjede víc než 160 posádek,,.

V pátek v pravé poledne vyrazí ze slavnostního startu na Náměstí Jana Palacha před Rudolfinem v centru Prahy na trať jako první z pestrého revivalového startovního pole modré embéčko, jehož posádku budou tvořit legendy Jozef Studenič a Milan Zapadlo. Za nimi pak v minutových intervalech další podle startovní listiny.


http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=4708


Z centra Prahy se revivalisté dostanou na tradiční prolog na závodišti ve Velké Chuchli, kde je první vůz očekáván ve 12:20. Po prologu se vrátí do radotínského Kart-centra, odkud v 16:30 vystartují do první etapy, která je přes Show section na letišti v Panenském Týnci zavede do Teplic.
Sobotní program divákům nabídne tři Show Section na Polygonu v Mostě. Další možností, kde v sobotu bude možné shlédnout revivalová auta v akci bude na trati závodu do vrchu Janov – Křižatky. Během spojovacích etap, které povedou v Krušných horách, často po úsecích, kde se jezdila slavná Rallye Sklo Union Teplice, se poprvé vydá revival za hranice do Saska. Sobotní večer vyplní společenská část akce, během které se do pozdních hodin probírají nejen zážitky z právě absolvovaných kilometrů, ale na řadu přijdou i vzpomínky na dění na soutěžních tratích i mimo ně v dobách, kdy legendy prožívaly svou aktivní kariéru.


V neděli ráno v po startu v půl desáté od hotelu Panorama zamíří celý peleton na rallykrosovou dráhu v Chabařovicích a odtud Českým středohořím na závěrečnou Show Section v Panenském Týnci. Po jejím absolvování už bude jen zbývat přejezd do Kart Centra v Radotíně , kde by se měl první vůz objevit v půl jedné. Zde dojde v podvečer i k vyhlášení výsledků a předání pohárů nejlepším v jednotlivých vypsaných třídách.


Podrobný harmonogram

http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=4706



Na všechny Show Section je vstup zdarma, diváci musí mít na paměti, že Show Section nejsou závody na okruhu, ani rychlostní zkoušky, při sledování dění na trati by se měli řídit zdravým rozumem, respektovat zakázané prostory a bez výhrad se řídit pokyny činovníků tak, aby pohodovou atmosféru nenarušila žádná mimořádná událost.



Jarda Malík 9.4.2024






Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar