Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Automobilové klenoty s MB 680 opět v Praze

Poslední dubnovou sobotu se v Praze opět představí výběr nejvzácnějších historických automobilů. Akce pro opravdové fajnšmekry i rodiny s dětmi. Kombinace travnaté přírodní plochy golfového hřiště s nablýskanými luxusními historickými vozidly se setkává s úspěchem po celém světě.

Pražské Automobilové klenoty byly inspirovány nejprestižnějšími světovými soutěžemi v kalifornském golfovém resortu Pebble Beach a u jezera Como v Itálii, kterých se zúčastňují nejvzácnější vozidla ze všech koutů zeměkoule. První tři ročníky pražské akce (2018, 2019, 2023) se setkaly s velkým úspěchem jak ze strany vystavovatelů, tak návštěvníků, letos se pořádá již 4. ročník a opět se bude na co koukat.

Přehlídky se zúčastní desítky špičkových historických vozidel, které jsou organizátory pečlivě vybírány ze všech obdržených přihlášek. Do přehlídky jsou nominovány jen ty vozy, které splní nejpřísnější kritéria kvality, originality a unikátnosti. Již samotná účast na akci je tedy známkou vysoké kvality každého přijatého automobilu. Vystavená vozidla bude následně v rámci soutěže elegance (Concours d´Elegance) hodnotit odborná porota a vítězná vozidla pak zísv přibližně tuctu kategorií prestižní ocenění. Tradičně bude také vyhlášen celkový vítěz přehlídky.


V rámci veřejné ankety pak může každý návštěvník akce dát svůj hlas exponátu, který se nejvíce líbil jemu. I letos se na akci blýskne několik vozů světové extratřídy – např. osmilitrový Mercedes-Benz 680 z roku 1929, který se v minulosti zúčastnil několika prestižních výstav včetně soutěže elegance v kalifornském Pebble Beach, nebo sedmilitrový vůz Hispano Suiza H6B z roku 1925 karosovaného slavnou karosárnou Jacques Saoutchik.


Tématem ročníku jsou kulatá výročí dvou významných automobilových značek naší historie – 100 let výroby automobilů Zbrojovka a 90 let výroby automobilů Jawa. I mezi těmito vozy najdou diváci opravdové klenoty. Příkladem může závodní automobil Zbrojovka Z18/S z roku 1927 vybavený kompresorem, který v roce 1930 jako první čs. závodní vůz startoval na legendárním okruhu Nürnburgring.


Zakladatel a zároveň ředitel přehlídky Ing. Jiří Martinka k akci uvedl: „Pro letošní rok jsme připravili několik atraktivních novinek. Přesouváme hlavní výstavní plochu do těsné blízkosti jezera mezi první a poslední jamkou našeho hřiště, diváci si budou moci kromě vystavených automobilů prohlédnout také umělecká díla Galerie Golf Hostivař s přibližně 35 díly významných českých autorů jako David Černý, Stanislav Kolíbal nebo Martin Rainiš. Už samotná procházka po golfovém hřišti je zážitek a věříme, že tuto možnost využije velká část návštěvníků akce. Další zajímavou novinkou je aukce historických automobilů, motocyklů a dalších předmětů, která bude součástí našeho programu.“


Návštěvníci akce se mohou těšit také na doprovodný program, během dne zahraje hudební skupina Hot Wings. Chybět nebude ani občerstvení a program pro děti, které mají do šesti let vstup zdarma. Vstupenky je možné zakoupit za zvýhodněnou cenu v předprodeji na portálu Ticketlive, nebo v den akce na místě.



Automobilové klenoty 2024, 4. ročník, sobota 27. 4. 2024, 10-17 hodin
Galerie Golf Hostivař, U Golfu 565, 109 00, Praha 10
další informace: www.automobiloveklenoty.cz


PR
9.4.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar