Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič začal v Monte Carlu suverénně, zraněný Alcaraz se z turnaje odhlásil

Novak Djokovič zahájil antukovou sezonu suverénní výhrou v Monte Carlu. První hráč světového žebříčku, jenž si po nečekaně rychlém konci v Indian Wells dopřál takřka měsíční pauzu, deklasoval ve druhém kole turnaje Masters Romana Safiullina z Ruska 6:1, 6:2. Prestižního monackého podniku se kvůli zranění ruky nezúčastní Carlos Alcaraz.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič zvládl v Monte Carlu suverénně premiéru na antuce

Djokovič vypadl začátkem března na prestižním turnaji v kalifornské poušti už ve 3. kole s hráčem druhé stovky pořadí ATP Lucou Nardim. Poté se odhlásil z další akce Masters v Miami, aby měl čas na trénink a přípravu na antuku.

V Monte Carlu, kde v minulosti dvakrát získal titul, se mu ale v posledních letech příliš nedařilo. Alespoň do čtvrtfinále došel naposledy v roce 2019, trofej tu podruhé získal v roce 2015, kdy ve finále zdolal Tomáše Berdycha. Nyní bude jeho dalším soupeřem Lorenzo Musetti. Právě italský tenista Djokoviče vloni na zdejší antuce ve 3. kole vyřadil.

Alcaraze nepustí do hry zraněné předloktí

Alcaraz se potýkal se zraněním svalu na předloktí pravé ruky a v Monte Carlu se snažil do poslední chvíle s fyzioterapeuty pracovat na tom, aby mohl nastoupit. "Ale není to možné, nemůžu hrát. Moc jsem se na to těšil. Uvidíme se příští rok," uvedl.

Při dosud jediném startu v Monte Carlu v roce 2022 vypadl Alcaraz ve druhém kole. Letos měl do turnaje vstoupit duelem s Félixem Augerem-Aliassimem z Kanady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články