Bude mít Baník své béčko ve druhé lize? Dvorník si zakládá na pevné defenzivě a slezské rezervě to nese ovoce

Bude mít Baník své béčko ve druhé lize? Dvorník si zakládá na pevné defenzivě a slezské rezervě to nese ovoce

Baníku jdou v současnosti karty na více frontách. Áčko trenéra Pavla Hapala je čtvrté a v nadstavbové části se ho může týkat po delší době skupina o titul. Slezské béčko, jehož řídí kouč Josef Dvorník, je na tom v MSFL dokonce ještě lépe.

Ostravská rezerva sice vstoupila do odvetné části třetí ligy těsnou prohrou s Karvinou, ovšem poté třikrát vyhrála a je dnou remizovala a po dvaadvacátém kole se ocitla na čele tabulky.

Mužstvo, jehož vede pětačtyřicetiletý Dvorník od loňského léta, se spoléhá zejména na velmi pevnou defenzivu. Ve dvaadvaceti odehraných duelech totiž inkasovalo pouze sedmnáctkrát.

Jen pro srovnání - druhá Karviná, která k tomuto datu vybojovala stejný počet bodů, dostala o dvanáct branek více.

Pardubice se vydávají na neprobádané území a zkouší zámořskou cestu. Máme první úlovek, hlásí sportovní ředitel Zavřel

Baník navíc pod vedením odborníka s minulostí v Opavě i Teplicích prohrál pouze třikrát, což je nejlepší bilance na Moravě.

Zatím naposledy se ostravským mladíkům podařilo triumfovat na půdě zlínské rezervy. "Bylo to těžké utkání, jak už to s rezervami bývá. Kondičně jsou na stejných parametrech jako my," ocenil protivníka na webu fcb.cz Dvorník. "Velmi dobře a kompaktně jsme bránili a vyráželi do ofenzivních situací," liboval si.

Baníku opět zafungoval široký kádr a kvalita na lavičce náhradníků. Oživení přinesli Temel, Drozd i Kilibarda, který v ročníku skóroval již sedmkrát a je nejlepším střelcem týmu. "Všichni kluci z lavičky zvýšili kvalitu hry," těšilo Dvorníka.

Český fotbal? Z některých lidí jsem otrávený, přiznává syn bývalého kouče reprezentace

Šéf lavičky si pochvaluje zejména zdravé týmové pojetí. "Na prvním místě je tým, takhle jsme nastaveni. A celý tým také za tři body chválím, protože každý z kluků, který přišel na hřiště, přispěl svým dílem k výhře. Teď věřím, že bodový zisk potvdíme i proti Hlučínu," připomněl nejbližší program.

Domácí budou favoritem. Hlučín sice nedávno doma přestřílel poslední Uherský Brod, ale venku na jaře vybojoval jen bod za bezgólovou remízu v Hranicích.

Pakliže by si ve Slezsku udrželi současnou výkonnost, mohl by být reálný i boj o postup do druhé nejvyšší soutěže, což je jeden z cílů stanových sportovním ředitelem Luďkem Mikloškem.

Semafor F:NL: Bednář nakopnul Příbram! Červená pro tři známé adresy, zelená pro nenápadný vzestup Sigmy

Béčka mají v současné F:NL pouze Sparta a Sigma a nevedou si vůbec špatně, s tím, že aktuálně drží sedmé, respektive osmé místo.