FOXCONN CUP 2024: Nejlepší elektronici jsou ze Školy řemesel

SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora ve spolupráci se společností Foxconn Technology CZ s.r.o. uspořádala ve dnech 3. a 4. 4. 2024 již 5. ročník soutěže FOXCONN CUP 2024.  V této soutěži srovnávají své praktické a teoretické znalosti a dovednosti žáci z průmyslových škol i odborných učilišť se zaměřením na elektro obory. Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo celkem pět středních škol ze Středočeského a Pardubického kraje. Ředitel SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Josef Vavřinec přivítal soutěžící z SOŠ a SOU informatiky a spojů Kolín, VOŠ a SŠT Česká Třebová, VOŠ a SPŠ Kutná Hora, VOŠ a SPŠ Pardubice a z domácí SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora.

Praktická a teoretická část soutěže probíhala v zázemí naší školy v dílnách Potoční ulici. Následující den se studenti přesunuli do společnosti Foxconn Kutná Hora, kde na ně čekalo další zadání – soutěžící museli postavit funkční herní konzolu a prokázat její funkcionalitu. Hodnotila se nejen funkčnost, ale i kvalita a estetičnost provedení. Pro samotné soutěžící a také pedagogy byla připravena velmi poutavá komentovaná prohlídka vedoucího procesní technologie v podání Jiřího Myšičky ve špičkově vybaveném podniku společnosti Foxconn Kutná Hora.

Z pozitivních ohlasů jednotlivých soutěžících a také hladkého průběhu soutěže máme velkou radost. Vítězům upřímně gratulujeme a společně se těšíme na další ročník. Všem soutěžícím byly předány diplomy, poháry a hodnotné ceny. Naši žáci Filip Ryšánek a Jan Švach společně vybojovali pro naši školu celkové vítězství. Mezi jednotlivci se umístil na krásném 2. místě náš žák Jan Švach a celkovým vítězem se stal Filip Ryšánek. Filip je mimořádný talent, který je letos teprve ve 2. ročníku studijního oboru mechanik elektronik s maturitou zdůraznil Josef Vavřinec.

Našim žákům děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy a gratulujeme za super výkon!

Poděkování patří všem soutěžícím a pedagogům z jednotlivých škol a samozřejmě organizátorům soutěže z řad našich zaměstnanců a zástupců společnosti Foxconn Kutná Hora, bez kterých by tato náročná akce nešla uspořádat.

Výsledková listina – družstva:

  1. místo SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora
  2. místo VOŠ a SŠT Česká Třebová
  3. místo SOŠ a SOU informatiky a spojů Kolín
  4. místo VOŠ a SPŠ Kutná Hora
  5. místo VOŠ a SPŠ Pardubice

tz SOŠ a SOU řemesel KH

Zavřít menu