Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart MH2 GTR II oficiálně: Růžové BMW M2 má po tuningu 715 koní a 850 Nm

Lukáš Volšický
Diskuze (20)

Německý tuner Manhart Performance představuje nová vylepšení pro BMW M2. Nově je o 255 koní a 300 newtonmetrů silnější!

BMW M2 je vstupenkou do světa vrcholných sportovních bavoráků od divize BMW M. Nejmodernější pokračovatel malých výkonných kupé se standardně prodává se silným přeplňovaným benzinovým řadovým šestiválcem M TwinPower Turbo o 460 koních a 550 newtonmetrech, ale i přesto jsou na světě technici, jimž to přijde prostě málo. Jedním z nich je i německý tuner Manhart Performance.

Manhart se na novou „M-dvojku“ poprvé podíval už na podzim 2022, krátce po jejím globálním debutu, a v dnešních dnech uvádí novou jedinečnou tuningovou úpravu. A ač je designově trochu „holčičí“, vypadá zatraceně dobře! A současně si myslíme, že tato speciální úprava je jedním z vzácných okamžiků, kdy tuning výrazně vylepšuje originální design. Nejnovější BMW M2 se nám totiž moc nelíbí, minimálně zepředu.

Oficiálně se nová tuningová úprava jmenuje Manhart MH2 GTR II a vychází z doposud nejnovější úpravy MH2 560, kterou německá společnost uvedla letos v únoru. Nejvýraznějším prvkem je nepochybně výrazná růžová barva s kontrastními stříbrnými proužky, karbonovými doplňky s předním lízátkem, velkým křídlem i zadním difuzorem a kovanými hliníkovými koly Raffa Wheels RFS-02 o rozměrech 20“ vpředu a 21“ vzadu.

Video se připravuje ...

Manhart MH2 GTR II se inspiruje okruhovými závodními auty a stojí na stavitelném sportovním podvozku Manhart Variant 4, vyvinutým ve spolupráci se slavným výrobcem podvozkových dílů KW. Z původně luxusního interiéru při úpravě zmizela zadní sedadla, která nově nahrazuje bezpečnostní rám a pevné bezpečnostní pásy Schroth.

Tovární sílu nového BMW M2 jsme vám připomněli už v úvodu, takže se rovnou pojďme podívat na specifikaci MH2 GTR II od Manhartu. Přeplňovaný řadový šestiválec S58 po zásahu německých tunerů disponuje výrazně vyšší silou – 715 koňmi a 850 newtonmetry. Manhart uvádí, že nových 255 koní a 300 newtonmetrů dosáhl hlavně svým originálním karbonovým sáním, sportovním výfukem i novým softwarem řídicí jednotky motoru.

Nová brutální „M-dvojka“ od Manhartu tak umí zrychlit ze 100 na 200 km/h za pouhých 5,76 sekundy!  Další výkonovou specifikaci však tuner neuvádí. Velkou zajímavostí pak je, že představené růžové auto je unikátní kousek přímo na přání zákazníka, který Manhart inspiroval k tomu, aby novému kupé od BMW dodal ještě větší porci výkonu.

Lukáš Volšický
Diskuze (20)

Doporučujeme

Avatar - lyon667
11. 4. 2024 11:02
ECU
Zajímalo by mě, jak upravili jednotku, když současné Bosche jsou uzamčené. On tedy existuje způsob, ale vyžaduje fyzické otevření ECU a úprava je to velmi drahá.
Avatar - m.z.
10. 4. 2024 21:18
Re: M2 - jako Magenta na druhou?
:D taky fakt
Avatar - speedfred
10. 4. 2024 19:54
Re: M2 - jako Magenta na druhou?
Ja myslím že je úplne jedno čo ti stojí v garáži, pretože to len stojí. 🙈
10. 4. 2024 19:31
Re: M2 - jako Magenta na druhou?
Tak před půl hodinkou jsem ji potkal v černé (full black) a asi bych jí to i odpustil. Aktuální modely BMW potřebují tmavou barvu, v ní ty příšerný předky zaniknou ;-)
Avatar - pradeda777
10. 4. 2024 17:33
Re: M2 - jako Magenta na druhou?
Přesně. Kdyby ten předek takhle "neznásilnili", tak už mě jedna v manuálu stojí dnes v garáži a ne konkurenční RS3 v automatě.... ;-\