VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
10. duben 2024

Golfový turnaj o Pohár Thálie

Nejlepší čeští herci jsou každoročně odměňováni Cenami Thálie, kterými se mohou pyšnit i někteří členové souboru Východočeského divadla. Pardubická sbírka Thálií se však možná brzy rozroste, byť se nebude jednat o divadelní, ale o sportovní ocenění, blíží se totiž zbrusu nový golfový turnaj o Pohár Thálie, který se uskuteční v pátek 19. dubna v Golf resortu Lázně Bohdaneč.

„Všiml jsem si, že stále více herců a činovníků Východočeského divadla hraje golf. A tak mě napadlo, že s přáteli, pravidelnými návštěvníky divadla a současně hráči golfu, utvoříme družstvo a zahrajeme si proti týmu z divadla. Zašel jsem za ekonomickým náměstkem VČD Bohumilem Kosem, též hráčem golfu, a jemu se můj nápad zalíbil,“ přibližuje prvopočátek vzniku turnaje budoucí hráč diváckého mužstva Jan Kislinger.

Po odsouhlasení základní ideje následovalo období několikaměsíčních příprav. „Museli jsme vyřešit, kde se bude hrát, jak se bude hrát, kolik nás bude hrát nebo o co budeme hrát. Ale dnes již přípravy konečně směřují do finále. Zároveň mohu prozradit, že nad naším utkáním převzal patronát ředitel VČD Petr Dohnal, čehož si velmi vážím,“ dodává Jan Kislinger.

Závěrem jen upřesnění, že golfové střetnutí o Pohár Thálie bude rozděleno do dvou částí – dopolední a odpolední. Začíná se v 10 hodin. „Všichni se na 1. ročník poháru těšíme a doufáme, že nám bude přát počasí. Zváni jsou samozřejmě nejen fanoušci golfu, ale také všichni milovníci Východočeského divadla a našeho souboru,“ uzavírá Bohumil Kos.
Radek Smetana

Divadelní golfoví nadšenci Ladislav Špiner, Petra Janečková a jejich dcera Karolína, foto archiv VČD