Skandální mládí princezny Anny, sestry krále Karla III.: Románek s bývalým manželem Camilly

Princezna Anna, sestra krále Karla III. a dcera Alžběty a Philipa, už více než 30 let prožívá šťastné manželství. „Ještě předtím, než potkala svou životní lásku, viceadmirála sira Timothyho Laurence, měla několik zajímavých vztahů, včetně Camillina bývalého manžela,“ píše Julia Banim pro The Mirror.

Reklama

Princezna Anna žije téměř 32 let ve spokojeném manželství s viceadmirálem a sirem Timothym Laurencem. Rok 1992 byl pro královskou rodinu jedním z nejhorších. Sama královna Alžběta ho nazývala „annus horribilis“ neboli hrozný rok. Bylo to proto, že byl rokem plným veřejných skandálů, manželských problémů pro zbylé tři děti a završil to ničivý pohár na hradě Windsor.

Jiskru naděje však poskytla právě svatba princezny Anny a sira Tima, která se uskutečnila ve stejném roce. Než se však princezna vdala, prožila několik bláznivých románků.

Annin milostný život nebyl vždy tak krásný a princezna, která v srpnu oslaví své 74. narozeniny, si ve svém mládí „užila“ spoustu nevydařených vztahů s nesprávnými muži. Některé z nich se objevily také v seriálu The Crown.

Románek s bodyguardem

Románek, který se v oblíbeném seriálu Koruna (The Crown) objevil, měla princezna Anna se svým bodyguardem, seržantem Peterem Crossem. Když to královna Alžběta II. zjistila, poslala Petera zpět ke „kancelářským povinnostem“. „Nedělej mi to. Nemůžeš. On je jediná věc, která mě dělá šťastnou,“ prosila mladičká Anna tehdy svou matku.

Tento milostný vztah se odehrával ještě v době, kdy byla Anna vdaná za svého prvního manžela, kapitána Marka Phillipse. Když diváci viděli tuto scénu, podnítilo to v nich ještě větší zvědavost. I přesto, že si tvůrci seriálu některé scény vymysleli, podle zpráv k románku skutečně došlo.

„Harry Arnold, bývalý královský reportér deníku The Sun, tvrdil, že se oba vídali i poté, co byl Peter odvolán z paláce,“ uvádí Abbie Llewelyn pro The Daily Express. Arnold dále prozradil, že se princezna Anna vydávala za paní Wallisovou, když Petera kontaktovala.

Peter se chtěl na románku s princeznou přiživit, a tak jejich příběh prodal v roce 1984 novinám. Znovu promluvil až v roce 2020 a řekl, že „princezna byla jednou z nejvíce fascinujících žen, které kdy potkal“.

Jejich první polibek si Peter Cross pamatuje dokonale. „Moje pravá ruka visela přes opěradlo židle. Najednou se otočila a podívala se na mě. Přitom se naše ruce otřely a sepnuly. Několik vteřin jsme tak zůstali, jako dvě sochy, které se dívají jedna druhé do očí, ruce spojené k sobě. A pak jsme se najednou políbili,“ řekl tehdy. Také Peter byl v té době ženatý a měl dvě malé děti.

Aféra s Camilliným bývalým mužem

I přesto, že tento románek nebyl nikdy oficiálně potvrzen, proslýchá se, že mezi princeznou Annou a Andrewem Parkerem Bowlesem skutečně něco proběhlo. V seriálu se aférka Anny a Andrewa odehrává ve stejném čase jako románek Camilly a krále Karla. Podle Sally Bedell Smithové, královské autorky, se princezna s bývalým manželem Camilly prý zapletla již o dva roky dříve, tedy v roce 1970.

„Je velmi nepravděpodobné, že by se Anna svěřila své matce, že měla románek s Andrewem Parkerem Bowlesem. Královská rodina se v té době vyhýbala tomu, aby mluvila o osobních záležitostech, jako je tato. Kdyby se Anna zoufale chtěla provdat za Andrewa, byla by nucena promluvit si o svých úmyslech se svými rodiči, protože Andrew byl katolík. Ale romantika se nikdy nedostala tak daleko,“ uvádí Sally pro The Mirror.

I přesto, že to mezi princeznou Annou a Andrewem nikdy nepřerostlo v lásku, jsou oba stále v kontaktu. Dokonce se z nich stali dobří přátelé. O tom svědčí i fakt, že Andrew je kmotrem Anniny dcery Zary Tindall.

Do třetice aféra s budoucím manželem

Sir Tim se s princeznou Annou sblížil ještě v době, kdy se stal podkoním zesnulé královny Alžběty. Předtím pracoval u námořnictva a získal hodnost komandéra. Anna byla stále vdaná za svého prvního manžela Marka Phillipse, když se v roce 1989 objevily dopisy, které sir Tim princezně posílal.

Královna Alžběta II. Timothyho Laurence vždy chovala v úctě, a proto ho jmenovala rytířem komandérem Královského viktoriánského řádu. I přesto, že nemá sir Tim žádný královský titul, dovolila mu bývalá královna, aby se připojil ke královské rodině na balkoně Buckinghamského paláce na oslavu platinového jubilea v roce 2022.

A protože Timothy není pracujícím členem královské rodiny, mnozí o něm hovoří jako o „neviditelném“ manželovi. „Chtít po mně, abych zastoupil svou ženu na akci, jako je tato, je trochu jako chtít po paní Harry Kaneové, aby vedla anglický fotbalový tým. Nebo možná kopat penaltu za Anglii, jako to udělal její manžel předminulou noc. Neznám paní Kaneovou, a pokud vím, může mít velmi silnou pravou nohu, ale v každém případě jsem si jit, že by udělala, co bude v jejích silách, a já také,“ zavtipkoval sir Timothy, když za princeznu zaskakoval na jedné akci.

Jablko nepadlo daleko od stromu

Syn princezny Anny svou matku očividně nezapře. Peter Phillips, kterého zesnulá královna Alžběta II. považovala za jedno z nejoblíbenějších vnoučat, se nedávno rozešel se svou dlouholetou přítelkyní. Jednalo se o Lindsay Wallace, dceru ropného magnáta. Chvilku před tímto vztahem se Peter akorát rozvedl s matkou jeho dvou dcer, Autumn Phillipsovou.

Autor: Nikola Strnadová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama