Společenský večer Sebevědomí pro každý den pořádá letos už po sedmadvacáté Nadační fond onkologie pro 21. století.

prof. MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc.

prof. MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc.

Ve středu 24. dubna 2024 v 19:00 hodin se v Novoměstské radnici v Praze, pod záštitou první dámy Evy Pavlové, pražského primátora doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. a předsedy správní rady VZP MUDr. Toma Philippa, Ph.D., setkají přední lékaři - onkologové se svými pacientkami a pacienty, jejich blízkými a také s donátory, kteří Nadační fond podporují.

Smyslem Společenského večera je připomenout závažnost tohoto onemocnění a hledat způsoby, jak mu čelit. Rakovina totiž nezasáhne jen nemocné, ale zásadně mění život celých rodin, projevuje se ve fungování pracovních či dalších sociálních komunit a tedy je záležitostí celé společnosti.

Součástí večerního programu bude už tradičně módní přehlídka, při níž vystoupí ženy i muži nejrůznějšího věku, profesí i sociálního postavení, které spojuje jediné – diagnóza rakoviny. Letos poprvé nebudou předvádět současnou módu, ale historické kostýmy z nejznámějších operních inscenací Národního divadla, které benefiční večer podporuje. Při unikátní módní přehlídce nazvané symbolicky “Procházka operou”, pacientky a pacienti vystoupí z anonymity a rakovina přestane být tabu, o němž se ostýcháme mluvit.

Program společenského večera zahájí úvodním slovem prof. MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc. – emeritní primářka a emeritní přednostka Fakultní Thomayerovy nemocnice a 1. LF UK v Praze, která v současnosti působí jako vedoucí klinický onkolog pražského Proton Therapy Center Czech a je také předsedkyní Správní rady Nadačního fondu Onkologie 21. století.

Těšit se můžete i na vystoupení předních operních sólistů Národního divadla – paní Evu Urbanovou, Luďka Vele a Adélu Singrovou. Za klavír usedne David Švec, dirigent Národního divadla, a zahraje též špičkový klarinetista a saxofonista Jiří Hlaváč. Večerem bude provázet zkušený moderátor Libor Bouček.

V případě zájmu o zprostředkování rozhovoru s přední českou onkoložkou profesorkou Jitkou Abrahámovou nebo s pacientkami a pacienty, kteří vystoupí při módní přehlídce, volejte na tel. číslo. +420 607 066 228, nebo pište na e-mail katerina.krejbichova@ptc.cz

Pokud budete mít zájem, rádi zašleme také podrobné informace týkající se moderní léčby rakoviny prsu.

Svou účast prosím potvrďte do 15. dubna 2024. A to buď telefonicky na tel. č. +420 607 066 228 nebo na e-mail: katerina.krejbichova@ptc.cz

Srdečně Vás zveme do Novoměstské radnice!

 

 

Klíčová slova ČR-zábava-zdraví-sociální-rakovina-charita-Proton Therapy Center

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Kultura
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.