InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Všeználek

    Čtvrtek 2.5 10:00 - Knihovna, Písek

    Veselé pásmo říkanek, básniček, písniček a tvořivého hraní.

  • Hrátky v knihovně

    Čtvrtek 2.5 9:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihostroj je po roce opět ve finále! Kladno vyřadil ve čtyřech zápasech

 Autor: VK Jihostroj ČB (Dan Kubát).

    Autor: VK Jihostroj ČB (Dan Kubát).

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Druhý postupový mečbol už využili a míří po roce opět do finále Uniqa extraligy! Volejbalisté VK Jihostroje České Budějovice nabrali v play off vynikající formu a po Karlovarsku ve čtvrtfinále nedali šanci ani Kladnu v semifinále. Dnešní rozhodující čtvrté semifinále, ve kterém Jihostroj zapsal poslední a kýžený třetí bod, se dostal do tří vyrovnaných koncovek – až v té poslední měl všechno ve svých rukou (25:20). Pokaždé ale Jihostroj využil výhodu domácího prostředí a dovedl zápas až k vítěznému konci 3:0 na sety. Postupový bod zapsal po Carísiově přihrávce ranař Ignacio Luengas, Jihočeši se zastavili na 38 procentech úspěšnosti útoků.

Cenu pro nejlepšího hráče převzal budějovický kapitán Eduardo Carísio, který perfektně režíroval výkon domácích. „Pro náš tým je to obrovská čest, protože série s Kladnem byla velice obtížná. Takové finále, jako bude proti Praze, nehrajete každý den, moc se na to těšíme. Teď už se budeme připravovat na Lvy," uvedl Carísio před kamerami ČT Sport. Výborný zápas sehráli také Luengas nebo van Schie, který přišel a nahradil Gonzáleze.

Jihostroj letos představil a přivedl na tuzemské palubovky plno velmi zajímavých zahraničních hráčů a především skvělého trenéra Andrzeje Kowala z Polska. Nové mužstvo se chvilku sehrávalo, v základní části nepodávalo bůhvíjaké výkony, ale v play off už Českobudějovičtí předvádí svou třídu. Doma si navíc drží neporazitelnost. „Byl to těžký zápas, ale nejen dneska, těžká byla celá série. Kladno bylo v základní části druhé a je to opravdu silný tým. Jsme moc rádi, že jsme sérii zvládli a těšíme se na finále," přidal před kamerami České televize také trenér Kowal.

Ve finále Jihostroj zarazí na obhájce titulu Lvy Praha, opakuje se tedy stejné složení série o zlato jako loni. První zápas je na programu v hlavním městě příští středu 17. dubna od 20.15 hodin, poté se bude hrát v sobotu 20. dubna v budějovické sportovní hale (17) a třetí zápas připadne na úterý 23. dubna opět Praze (17).

VK Jihostroj ČB – Kladno volejbal CZ 3:0

(25:22, 26:24, 25:20). Nejvíce bodů: Luengas 14, van Schie 10, Sedláček 9, Okolič 8, Balabanov 7 – Platačs 12, Goncalves 11, Seppänen 9, Zajíček 9, Graham 2.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace