Tejpování obličeje – zaslouží si vaši pozornost?

Sponzorované odkazy:

Tejpování obličeje – zaslouží si vaši pozornost?

Tejpy milují především sportovci a lidé, kteří mají potíže s pohybovým aparátem. Trendy se mění, tejpy zůstávají. Nyní se tejpy postupně prosazují i v oblasti krásy. Jak? Tejpy jsou hitem kosmetických salónů, díky nim se dá bojovat proti vráskám. Nevěříte?

Není to jen tak, že si koupíte balení barevných tejpů a nějak si je nalepíte a ráno se probudíte o deset let mladší. Je třeba něco vědět o tom, jakým způsobem fungují svaly na obličeji a kde je najdete.

Při umísťování tejpů na obličej je třeba lepit tejpy tak, aby sval, který ovlivňuje vrásku byl opravdu zapojen správně, tak abyste si naopak omylem neudělali vrásky nové. Proto je třeba absolvovat několik sezení u odborníka, než se naučíte správnou techniku. A nemyslete si, že je to nějaký poslední výkřik módy.

Tejpy pro krásu už používaly filmové hvězdy, když začínal Hollywood. Tejpování obličeje byl takový facelift bez skalpelu. Tejpy na obličeji pomáhají během spánku chránit svaly obličeje před zbytečným zapojováním během spánku. Aniž bychom si to uvědomovali, spaní pouze na jednom boku může způsobit to, že každá strana obličeje vypadá trochu jinak. Všimli jste si toho někdy? Nejvíce je to znát u lidí, kteří spí na břiše a na boku.

Jedinou nevýhodu má tejpování přes noc v tom, že po něm zůstanou po ránu stopy, tzn. musíte odstranit případné zbylé lepidlo, důkladně vyčistit a vyživit pokožku, nejlépe ji ještě promasírovat.

Nečekejte, že výsledky po tejpování obličeje budou srovnatelné se zásahem plastického chirurga, ale tejpy vám pomohou s menšími vráskami, obličej vypadá svěží, ale efekt jedné apkliace nevydrží příliš dlouho.

Pozor na tejpování obličeje, pokud máte citlivou pokožku. I ty nejdražší pásky mohou vyvolat alergickou reakci. Je lepší, pokud pásku nejdříve vyzkoušíte na nějakém méně viditelném místě na těle.

Osobně se domnívám, že o tejpování obličeje ještě hodně uslyšíme, jen se musí zdokonalit materiál a způsob, jak klienty naučit samoapklikaci. Tejpy se dají použít nejen na „odstranění“ vrásek, ale i na podporu hojení modřin, po operacích, ale i jako pomoc pro lymfatický systém, dokonce zvládnou urychlit uzdravení z nachlazení a rýmy. Bohužel nejlépe fungují, pokud je aplikuje odborník.

Foto:

cz.pinterest.com/pin/218­635756903740590/,

cz.pinterest.com/pin/112­4422231953750008/,

cz.pinterest.com/pin/281­543718101196/,

cz.pinterest.com/pin/307­511480818224907/,

Článek Tejpování obličeje – zaslouží si vaši pozornost? byl publikován dnes v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...