Záchod bude jako nový: Soda s octem odstraní žluté skvrny i zažraný vodní kámen

Krásně čisté toalety snadno dosáhnete použitím přírodních pomocníků, které má doma naprosto běžně asi úplně každý.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Čistá toaleta by měla být základem každé domácnosti. Určitě se shodneme na tom, že pokud přijdeme k někomu na návštěvu a odskočíme si na znečištěné WC, neudělá to na nás zrovna dobrý dojem. Proto pro vás máme tipy, jak udržet záchodovou mísu v dokonalé čistotě.

K čištění toalety není třeba chemie

Co si budeme povídat – čištění záchodu není zrovna oblíbená činnost, nicméně je třeba provádět ji pravidelně. A když se vyzbrojíte šikovnými pomocníky, nebude vás to stát tolik námahy ani času. Podle webu Ukr.Media navíc nemusíte používat agresivní chemické prostředky, bohatě si totiž vystačíte s tím, co už máte doma.

Na čištění toalety skvěle funguje kombinaci sody a octa. Tahle dvojice dokáže odstranit žluté skvrny i zažraný vodní kámen, který na pohled nevypadá ani trochu hezky. Nasypte sodu do toalety a zalijte ji octem. Nechte několik minut působit a poté vydrhněte.

Nepodceňujte sílu kyseliny citronové

Kyselina citronová je surovina, která vás vyjde na pár korun, ale v domácnosti toho dokáže opravdu hodně. Rozhodně byste její sílu neměli podceňovat a žádné správné hospodyňce by tenhle pomocník neměl doma chybět. Kyselinu citronovou můžete mimo jiné využít i při čištění sprchové hlavice.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Věděli jste, že dokáže hotové zázraky, zejména pokud jde o vodní kámen? Ten se s oblibou usazuje na dně záchodové mísy a způsobuje, že toaleta na pohled vypadá znečištěně a zanedbaně. Jak si s tím tedy poradit? Velmi jednoduše. Nasypte kyselinu citronovou do toalety a nechte ji působit ideálně přes noc. Následující den vydrhněte, radí web Molly Maid.

K čistotě toalety pomůže i vůně

Dobrý dojem můžete udělat nejen tím, že vaše toaleta bude zářivě čistá. Hodně může pomoci i příjemná vůně. Nikdo se totiž nechce zdržovat na toaletě, kde to nepříjemně zapáchá. Web Fresh Wave proto radí umístit na toaletu přírodní odstraňovač zápachu.

Přírodní pohlcovače zápachu si přitom můžete vyrobit velmi snadno. Vezměte třeba nádobu s úzkým hrdlem, naplňte ji vodou a přidejte 30 kapek esence. Do hrdla poté zasuňte tři špejle a je to. Jako pohlcovač pachu zafunguje i vonítko vyrobené z jedlé sody. Vyrobíte ho tak, že smícháte jedlou sodu s vodou, aby vznikla hustá kaše. Do té přidáte několik kapek esenciálního oleje, směs napěchujete do tvořítka na led a necháte přes noc proschnout. Poté stačí umístit na toaletu.

Jaký fígl na čištění toalety máte vy? Podělte se s námi v komentářích.

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Zobrazit další články