metro.cz

Počasí v Praze

15 °C / 19 °C

Úterý 21. května 2024. Svátek má Monika

Správa silnic MSK opravuje ulici Borovského v Karviné, přibude tady nově i kruhový objezd

  8:56
Karviná 11. dubna 2024 (PROTEXT) - Správa silnic Moravskoslezského kraje začala opravovat ulici Borovského. Rekonstrukce by měla přispět k výraznému zlepšení bezpečnosti silnice. Oprava začala v pondělí 8. dubna uzavřením první části silnice, od Slezské univerzity po křižovatku na ulici Kosmonautů.

Tomáš Danihlík, vedoucí střediska Karviná Správy silnic MSK: "Celková stavba je rozdělena na čtyři etapy s ohledem i na technologii výstavby a s ohledem na uzavírky a dopravní omezení."

Prozatím je tady povolen vjezd i auta IZS, od 22. dubna do 26. dubna sem budou moci vjíždět pouze vozidla stavby. dopravní značky Zákaz zastavení jsou umístěny i mimo 1. etapu kvůli frézování.

Edita Novotná, mluvčí společnosti Strabag: "Pokud jde o parkování, to nebude možné v místech, kde budou probíhat práce na odvodnění, opravách obrubníku a podobně."

2. etapa pak začne 29. dubna, to bude uzavřena další část silnice a to od křižovatky Kosmonautů až po křižovatku s ulicí Na Kopci. Práce v 2. etapě by měly skončit 19.5. Následovat pak budou opravy v dalších úsecích až po hranici s Polskou republikou. Ulice Borovského v délce 2669 metrů byla ve špatném stavu a rekonstrukci potřebovala.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Se nám podařilo sehnat peníze z IROPových fondů, takže 29 milionů nám na to dá Evropa a pouze 5 milionů bude platit MSK. Ta silnice bude zrekonstruovaná, bude mít jiný povrch, jiné značení, prvky bezpečnosti, bude minimálně jeden kruhový objezd s ulicí Na Kopci a omlouvám se řidičům, protože samozřejmě musíme to vydržet a strpět, aby ta silnice se nám podařila opravit rychle."

Veřejnost najde aktuální informace o uzavírkách a termínech etap na webových stránkách Moravskoslezského kraje, statutárního města Karviná a Správy silnic MSK.

 

Zdroj: POLAR televize Ostrava

 

Hlavní zprávy

Centru sociálních služeb Tloskov je 65 let a oslaví to ve velkém stylu

vydáno 21. května 2024  16:22

Tuto sobotu 25. května se za branami domova pro lidi se zdravotním postižením bude konat hudební festival, který si tu vyzkoušeli už před pěti lety. U...  celý článek

Co ještě nevíte o minigolfu. Ze skotských greenů až do švýcarských zahrad

vydáno 21. května 2024  11:24

Finančně náročný sport se k široké veřejnosti dostal ve třicátých letech 20. století. Najednou byl dostupný i pro ty, kteří nepatřili k „high society“.  celý článek

Kabelka, kterou si sestavíte sami, existuje. Tentokrát jsme to zkusili za vás

vydáno 21. května 2024  6:09

Vybrat správnou kabelku může být výzva. Záleží jen na tom, jak se k tomu postavíte. Můžete si ji i vyrobit.  celý článek

On-line, nebo naživo? Duel mezi novodobým nakupováním a tím starým. Kamenné prodejny žijí

vydáno 21. května 2024  10:19

Tašky potravinových e-shopů v papírových kontejnerech naznačují, že mnozí lidé už do kamenných obchodů pro jídlo nevkročí.  celý článek