Dnes Úterý - skorojasno 27°C
Zítra Středa - skorojasno 23°C
Úterý 30. 4. 2024
Svátek má Blahoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Vrací se spojení mezi Čínou a Prahou, třikrát týdně se bude létat do Pekingu
Letadlo společnosti Hainan Airlines. Foto: Letiště Praha

Vrací se spojení mezi Čínou a Prahou, třikrát týdně se bude létat do Pekingu

Praha opět získá přímé spojení s Čínou. Dopravce Hainan Airlines od 24. června obnoví svoji přímou linku z Prahy do Pekingu, kterou bude celoročně provozovat třikrát týdně vždy v pondělí, ve středu a v pátek. Informoval o tom Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.  

„Těší mě, že se nám po dlouhých jednáních podařilo obnovit přímé lety do Číny. Právě obnova dálkových linek je naší dlouhodobou prioritou a Asie představuje velmi důležitý zdrojový trh. Zatímco v roce 2019 dorazilo do Česka rekordních více než 600 tisíc turistů z Číny, v loňském roce to bylo pouze 90 tisíc,“ uvedl Pos, který věří, že obnovená přímá linka do Pekingu bude správným stimulem pro další rozvoj příjezdového cestovního ruchu z Číny. 

„Spojení do Pekingu bude také skvělou příležitostí pro české turisty nejen k poznávání čínské metropole, ale díky navazujícím letům také celé Číny a Asie,” řekl. 

Více než dvacetimilionový Peking patří mezi nejlidnatější města na celém světě. Hlavní město Čínské lidové republiky na návštěvníky podle Pose dýchne bombastickým a velkolepým dojmem.

Peking skloubí moderní mrakodrapy s řadou historických památek jako jsou Zakázané město, Chrám nebes či Náměstí nebeského klidu. 

Od 24. června bude společnost Hainan Airlines provozovat tři lety týdně (pondělí, středa a pátek) spojující Prahu a Peking. Do Číny se bude z Letiště Václava Havla Praha odlétat ve 14:00 místního času, do Pekingu se přiletí následující den v 05:20 tamního času. Z Pekingu se bude odlétat do Česka ve 02:30 tamního času a v Praze letadlo přistane v 06:45 místního času 

„Hainan Airlines v současnosti provozuje z Číny více než 40 mezinárodních a regionálních tras pro cestující z Pekingu, Šen-čenu, Šanghaje, Haikou, Čchung-čchingu, Si-anu, Čchang-ša, Tchaj-jüanu, Dalianu, Kuang-čou a Chang-čou,“ popsala Klára Divíšková, mluvčí Letiště Praha.

 


Autor: Jan Puci

Tip na výlet: Hrnčířské slavnosti na zámku Nelahozeves

14. dubna 2024 ve 12:37

O víkendu 20. a 21. dubna se otevřou brány zámku v Nelahozevsi veřejnosti. Turistická sezóna byla úspěšně zahájena už o Velikonocích, a proto se hned třetí dubnový víkend bude konat první ze série tematicky zaměřených festivalů. Tentokrát renesanční zámek ze 16. století ožije již 19. ročníkem...

Praha 15: Švehlova cesta 2024

8. dubna 2024 v 08:14

U příležitosti výročí narození hostivařského rodáka zve Praha 15 na procházku po stopách Antonína Švehly.

Třicet let Prahy 15: Výstava pod širým nebem

3. dubna 2024 v 08:10

Venkovní výstavu k 30. výročí vzniku Prahy 15 můžete vidět v parku v Holoubkovské ulici od dnešního dne do 20. června.

House of Lobkowicz zahajuje sezónu

28. března 2024 v 06:47

Velikonoce se obyčejně nesou ve znamení klidných svátečních dní. To neplatí pro pamětihodnosti organizace House of Lobkowicz, jejichž brány budou po celé velikonoční svátky otevřeny všem turistům a milovníkům historie a umění.

Další články
Nahoru