Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Giro d'Italia bude bez van Aerta. Kvůli zranění to nejde, vzkázal fanouškům

Wout van Aert se neobjeví na startu letošního Giro d'Italia. Belgický cyklista se zranil na sklonku března na závodě Napříč Flandry, kde si v pádu zlomil klíční kost a několik žeber, a do začátku květnové Grand Tour se nedokáže dát do pořádku. V sestavě týmu Visma-Lease A Bike jej nahradí Christophe Laporte. Zraněná je i další hvězda nizozemské sestavy Jonas Vingegaard, který je v nemocnici po pádu na závodu Kolem Baskicka.

"Dávám se zdravotně do pořádku. Jde to dobře, ale moje žebra na tom stále nejsou dobře. V tento moment nemůžu vůbec trénovat," vzkázal belgický závodník. "Proto jsem se rozhodl nestartovat na Giro d'Italia. Je to velká škoda a hodně mě to mrzí, protože to pro mě byl jeden z velkých cílů v sezoně. Ale zdraví musí mít přednost," dodal. 

Van Aert se měl na italské Grand Tour představit vůbec poprvé. V belgických médiích se spekulovalo o jeho snaze cílit na celkové pořadí, devětadvacetiletý cyklista ale sám uvedl, že myslí jen na dílčí etapové cíle. 

Belgičan musel oželet také závody Kolem Flander a Paříž–Roubaix, což byly jeho další velké cíle. Startovat by měl v červenci na Tour de France.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články