V průběhu dubna obdržel Zdeněk Chlopčík nepříjemný telefonát, ve kterém mu produkce populární taneční show StarDance sdělila, že ve třinácté řadě pořadu, který by se měl opět vysílat na podzim, se s ním již nepočítá. 

To je poněkud překvapivý krok, protože na křeslech sudí se sice již některé tváře vystřídaly, Zdeněk Chlopčík ale byl v pořadu od samého začátku a těšil se velké oblibě diváků společně s moderátorskou dvojicí Markem Ebenem a Terezou Kostkovou. 

Ihned se tak rozvířila vlna teorií o tom, co se ve veřejnoprávní televizi ve skutečnosti odehrálo. “Podle mých informací si Chlopčík řekl o přidání na cesťáky z Ostravy, odkud jezdí na přímé přenosy, šéfka projektu Lucie Kapounová mu to měla odmítnout, tím pádem na to Zdeněk reagoval tím, že dopředu nepodepíše smlouvu. To mohlo Lucii urazit,” sdělil anonymní zdroj webu Extra.cz.

A do toho mu dotyčná nemohla zapomenout, že v posledních dvou řadách opakovaně v zákulisí řekl, že vůbec neví, co má hodnotit, protože ty choreografie nejsou úplně ok, že ty páry už zdaleka netančí tak jako dřív. A protože si stěžoval na kvalitu něčeho, co jde za ní, tak ho nahradila,” uvedl dále nejmenovaný informátor. 

Česká televize spor o finance popírá

Podle mluvčí České televize Venduly Krejčové ale vůbec o nic takového nešlo. “Výměna porotce Zdeňka Chlopčíka nesouvisí ani s jednou vaší informací. V historii StarDance se v porotách představilo celkem šestnáct osobností. Například Vlastimil Harapes, Michael Kocáb nebo Jan Révai. Změny ve složení poroty tedy nejsou vůbec ničím neobvyklým,” argumentovala na dotaz médií.

To se ale zdá poměrně málo pravděpodobné. Už podle negativních reakcí fanoušků pořadu, kteří se proti tomuto kroku bouří, je totiž jasné, že by se produkce show nerozhodla jednu z nejoblíbenějších tváří vyměnit jen tak pro nic za nic. Je proto jasné, že k tomu musel být opravdu závažný důvod. 

Nevhodné poznámky vůči ženám

S dalším možným vysvětlením přišel také bulvární web Expres.cz, který má v prostředí České televize rovněž své zdroje. “Produkci vadily některé šovinistické poznámky. Bylo toho prý už moc,” uvedl proto člověk blízký produkčnímu týmu. 

O jaké poznámky konkrétně mělo jít, již nevysvětlil. Faktem ale je, že Zdeněk Chlopčík poměrně často komentoval vzhled nebo tělo soutěžících a zejména na ženy míval často různé narážky. Nikdy sice nevyslovil nic vysloveně skandálního, nelze ale vyloučit, že se kvůli tomu některé účastnice tanečního klání mohly cítit nepříjemně. 

Jeho choť není informací nadšená

Sám Zdeněk Chlopčík se ke svému konci ve StarDance, kterým žil řadu let a které mu jistě přineslo také pěkné příjmy do domácí pokladny, vyjádřil jen velmi stroze. “Dobrý den, oficiální zprávu ke Star Dance vydala ČT. Je to rozhodnutí ČT a já se k němu nemám důvod vyjadřovat. Mějte krásný den,” uvedl pro deník Blesk. O jakýchkoliv pocitech nepadlo ani slovo,a tak to na zcela poklidný rozchod nevypadá. 

O něco sdílnější byla porotcova choť Brigita Chlopčíková. “Tak už je to venku... Nejde o život, je to taková banalita, jen si myslím, že přinejmenším ztratí sledovanost,” sdělila Blesku a dodala, že se podle jejího názoru řada lidí na StarDance nebude dál dívat. “My doma určitě ne, to je minus tři,” řekla rázně. 

Zdeněk Chlopčík možná zamíří na Slovensko

V současnosti se také spekuluje o dalším osudu Zdeňka Chlopčíka, který nyní přišel o své televizní angažmá. Jednou z variant je, že by se mohl objevit ve slovenské obdobě pořadu, která se vysílá pod názvem Let's Dance. 

V minulosti se u našich sousedů již několikrát objevil v roli dočasného čestného porotce. Také tam sklidil u diváků úspěch, a tak se tato varianta přímo nabízí. V minulosti se navíc sám vyjádřil, že by takovou nabídku uvítal. 

“Byla by to pro mě velká pocta. Pokud bych byl osloven, určitě bych byl velmi rád,” sdělil slovenské televizní stanici Markíza. Je tak otázkou, zda si ho tamní produkce všimne a využije této skvělé příležitosti.

Související články