Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Startovní pole Oldtimer Expressu 2024 obrazem. Závodníci se sešli v Mostě

Marek Bednář
Diskuze (0)

Vytrvalostní závod veteránů Oldtimer Express odstartuje 4. května od Národního technického muzea. Do cílových Atén dojedou posádky o šest dní později.

Letošní ročník ankety Zlatý volant bude znát své vítěze 3. Května. Už následující den odstartuje Oldtimer Express, rallye historických vozidel. „Loni jsme se s Oldtimer Expressem vydali do Istanbulu, v letošním olympijském roce jsme symbolicky vybrali Atény,“ popisuje záměr Josef Zajíček, který je zakladatelem Oldtimer Expressu a zároveň organizátorem ankety Zlatý volant.

Rozhodl se obě akce propojit. „Děkuji porotě a všem fanouškům motorsportu, kteří pošlou hlasy svým favoritům v letošním ročníku Zlatého volantu, a zároveň bych chtěl všechny pozvat i na slavnostní start Oldtimer Expressu. Vedle krásných veteránů se zde budou moci setkat i s hlavními hvězdami Zlatého volantu a dalšími zajímavými osobnostmi nejen ze světa motorsportu,“ zve Zajíček na slavnostní start rallye, který se uskuteční v sobotu 4. května ráno u Národního technického muzea v Praze.

Na start se postaví legendy jako Porsche 911, Trabant 601, Mercedes-Benz SL, Chevrolet Corvette, různá stará BMW či hned dvě Tatry 603. Do Atén by měli závodníci dojet 10. května.

Posádky, které se zúčastní Oldtimer Expressu, se už před několika dny potkaly na autodromu v Mostě. Jejich auta neunikla objektivům fotografů a skutečně je na co se dívat.

Video se připravuje ...

Marek Bednář
Diskuze (0)

Doporučujeme