Emeritní ředitel chystá Hostinu dravců. „Někdy je to boj, ale Igor Stránský to má rád,“ směje se Pavel Hromádka

Poslední dubnovou sobotu čeká Slovácké divadlo další premiéra. Tentokrát se mohou diváci těšit na napínavý příběh s prvky černého humoru Hostina dravců. Režie se ujal emeritní ředitel slovácké scény Igor Stránský, který se k režii na své domovské scéně vrátil po několikaleté pauze.

Pavel Hromádka opět spolupracuje s Igorem Stránským

Jednu z výrazných postav, důstojníka německé SS, svěřil Igor Stránský Pavlu Hromádkovi. Společně už v minulosti pracovali na mnoha inscenacích, například Deskový statek, Přelet nad kukaččím hnízdem nebo nezapomenutelné a oceňované Králově řeči. A jak oblíbený herec potvrzuje, Igor Stránský je stále při síle.

„Energie má na svůj věk stále obdivuhodně. Pořád mu zůstává to, co měl vždycky, že když se zakousne do nějakého tématu nebo představy a sleduje svůj cíl, tak za tím jde jako buldok,“ usmívá se Pavel Hromádka. „Po těch pár letech pauzy je možná ještě hodnější, milejší a komunikativnější než dřív, ještě více lidský. Ale když se práce rozjede, nedívá se doleva ani doprava a jde si za svým,“ dodává herec a přiznává, že v rámci tvorby Hostiny dravců už došlo i na pár názorových střetů.

 

Pokračování článku najdete TADY.