Jak na převoz mobilheimu

Přidat na Seznam.cz

Mobilní dům neboli mobilheim si lidé kupují někdy z důvodu nižších pořizovacích nákladů, někdy s vidinou, že se s ním budou moct snadněji přestěhovat. Ono to stěhování ale není až takový med. Sami mobilheim nepřestěhujete, je třeba se obrátit na firmu, která s něčím takovým má zkušenosti.

Naštěstí se mobilní domy rozmáhají, a tak je přeprava mobilheimu službou, kterou můžete poptat. Je možné obrátit se na firmy, které mají zkušenosti s nadrozměrnou přepravou, umí vyřídit povolení nadrozměrné přepravy a vědí, jak takové náklady převážet. Ještě lepší je ale obrátit se na takovou, co převáží přímo mobilní domy.

Převoz mobilheimu bez komplikací

S přepravou mobilheimů má zkušenosti firma Easy Logistics. Nebojí se ani přepravy do zahraničí, pokud toužíte po přestěhování se k moři nebo naopak do hor. Mají odpovídající techniku, na které bude váš přenosný domeček po celou dobu cesty v bezpečí.

Přeprava mobilního domu každopádně vyžaduje plánování, proto se ozvěte s dostatečným předstihem. Vše se musí naplánovat, předem vám bude vykalkulována přibližná cena, dohodnete se na všech detailech. I z vaší strany bude potřeba jistá příprava.

Připravte se na převoz

Pro převoz mobilheimu je zapotřebí, aby byl vůbec přístupný. Je nutné mít dostatečně širokou přístupovou cestu (měla by být o 1 m širší než samotný mobilní dům). Více než vhodné je informovat o plánu sousedy, aby se náhodou nestalo, že do cesty zaparkují auto.

Nutná je i příprava samotného domku. Demontujte vše, co demontovat jde – antény, kamery, světla, komíny. Tohle všechno, co je připevněné zvenčí, by zbytečně zvyšovalo rozměry domku, navíc by mohlo dojít k poškození těchto součástí. Vybavení uvnitř domu je nutné zajistit proti pohybu. Nezapomeňte zavřít všechna okna a dveře.

Přeprava mobilheimu rozhodně není legrace. Se zkušenými odborníky se ale dá zvládnout.