Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velké zkušenosti z podivné sezony. Taschlerovi mají o motivaci postaráno, brzy začnou stavět novou choreografii

Sedmé místo na mistrovství Evropy a patnácté na mistrovství světa. Krasobruslařský taneční pár sourozenců Taschlerových má za sebou komplikovanou sezonu. Už nyní vyhlížejí další, předolympijskou. Než se naplno vrhnou do víru příprav nových jízd, zastavili se v domovině. Rodné Brno navštěvují jen párkrát do roka.

Je nám líto, video expirovalo.
Taschlerovi o minulé sezoně i přípravě nových jízd

Zranění, neuznaná pirueta na evropském šampionátu a pád na tom světovém, kde skončili až patnáctí. Těžkých okamžiků byla celá řada. Umístění z předešlé sezony neobhájili, ale trable berou spíše jako motivaci do budoucna.

"Je to normální, je to proces. Aspoň nám to dá víc motivace. Nemá cenu se zastavovat, budeme se snažit posouvat dál a zlepšovat," zdůraznil Filip Taschler.

"Odnášíme si velké ponaučení a velké zkušenosti. Ty poslední dva závody, které jsme mohli po zranění odjet, byly zázrak," doplnila Natálie.

Začátek přípravy znamená i zvolit novou hudbu. "Sedmdesátá léta, disko, šedesátky, nějaký Elvis Presley a tak, ale zatím nemáme ještě vybráno, protože pravidla ještě nejsou specifická," uvedl Filip k rytmickému tanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Volný tanec Natálie a Filipa Taschlerových na MS v Montrealu

Doprovod pro volnou jízdu už se rýsuje, zatím však zůstává tajemstvím. "Snažili jsme se jít pro něco jiného, jako každou sezonu. Bude to moderní, ale ještě nic neřekneme," nechtěla více odkrývat Natálie. "Necháme si to ještě pro sebe," dodal její bratr.

Chvilku na kouzelném místě a zase rychle do práce

Pro brněnské krasobruslaře je návštěva haly, kde oba krasobruslařsky vyrostli, hodně neobvyklá. V současnosti trénují především v Itálii.

"Strávila jsem tu svou pubertu. Od jedenácti dopoledne do osmi do večera každý den. I když jsem tu nemusela být, tak jsem tu s kamarádkami byla. Vrátit se sem je vždy emocionální. (…) Spousta dramat se tady děla v naší době," poznamenala Natálie s trochou nadsázky. "Tohle místo je pro nás kouzelné," dodala jedním dechem.

Po krátkém pobytu v Brně už brzy opět zamíří do Itálie. "Začneme stavět choreografii. Intenzivnější příprava začne asi za tři týdny. Teď budeme mít svazové kempy a pak do toho budeme bušit víc. Budeme mít jarní přípravu a musíme vlastně taky odpočívat," nastínil s úsměvem Filip Taschler nejbližší plány českého tanečního páru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články