InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alain Delon, Vlasta Burian, Burt Lancaster, Marilyn Monroe a Maková panenka se sešli ve Spektru na kartách

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

SEZIMOVO ÚSTÍ – Hvězdný prach na hracích kartách přilákal v pátek 12. dubna do Spektra v Sezimově Ústí řadu návštěvníků. Herní karty s filmovou a divadelní tematikou dodali na výstavu jejich sběratelé z jihočeské sekce Klubu sběratelů karet. „Jiří Novotný a Milan Bednář se svému koníčku věnují přes čtyři desítky let,“ uvedla vystavující sběratele ředitelka Městského střediska kultury a sportu Zuzana Bláhová. Do Spektra dorazil přes páteční dopravní zácpu z Prahy také předseda klubu Petr Bílý. Zmínil, že jejich klub má i zahraniční členy z Rakouska a Německa. Přijímají také nové členy.

Vernisáž se nesla v duchu filmového natáčení. Klapky se mezi jednotlivými scénami ujala Marie Klapková ze Spektra. Jiří Novotný přivítal zástupkyni firmy Piatnik Štěpánku Zoubkovou.

Klub sběratelů karet vznikl v roce 2011 a od té doby uspořádali jeho členové už 40 výstav. Loni to byla například výstava v třeboňském pivovaru, jak jinak, s tématem pivo.

K vidění jsou karty inspirované filmy Zdeňka Trošky, kvarteta z večerníčku Křemílek a Vochomůrka nebo o Makové panence, kvarteto Pan Tau vydané firmou Piatnik ve Vídni. Na hracích kartách s motivy z oblíbeného seriálu Simpsonovi nechybí samozřejmě Homer, Marge, Bart, Líza, Maggie a další postavičky seriálu.

Hollywoodské hvězdy, klaďasové a zloduši z Casina Royal, herečky Hollywoodu 21. století, kvarteta Zorro, díla Wiliama Shakespeara, příběh J. K. Rowlingové o čarodějnickém učni Harry Potter, kvarteta Tarzan, karikatury českých a slovenských herců na žolíkových kartách, to vše najde návštěvník vyvedené na hracích kartách.

Vernisáž doprovodila hudebním vystoupením děvčata z pěveckého uskupení Nokturneto. Vystoupila pod taktovkou své sbormistryně Jarmily Hlavinkové.

Členové Klubu sběratelů karet představí své poklady letos také v muzeu v Milevsku a v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích. Výstavy budou mít ale zase jiné téma. Výstava v sezimovoústeckém Spektru je přitažlivá i pro děti. Potrvá do 24. května.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace