Astročlánky

13. dubna 2024 05:30

Robert Policar

Mayský horoskop od 13. dubna 2024: Nebojte se požádat o pomoc

Vstupujeme do období, ve kterém se můžeme vrátit ke své vlastní moudrosti a posílit svého vnitřního učitele. Co ještě předpovídá na další dny Mayský horoskop?

Období 1-Chuen-9 (Opice) od 13. 4. 2024 do 25. 4. 2024

Stále se ocitáme v čase retrográdního Merkura, a tak je dobré se vrátit ke koníčkům a učení, které jsme započali někdy v minulosti, ale z nějakého důvodu jsme tuto cestu ztratili. Vzpomeňte si na všechny dobré učitele, kteří vám na vaší cestě pomáhali, a vyjádřete jim vděčnost tím, že se jim ozvete a poděkujete jim za jejich dobrou práci. Těm, kteří svou roli nezvládli, zkuste odpustit, abyste v budoucnosti měli štěstí na ty, kteří budou mluvit vaší řečí. Všechny životní výzvy se nebojte vyřešit chytře a rychle.

Chuen patří k západním znamením, která jsou známá svou hlubokou přemýšlivostí s tendencí k introspekci a meditaci. Vyzkoušejte meditaci všímavosti, která vám pomůže se méně stresovat a posílí a projasní vaši mysl. Udělejte si čas i pro své koníčky, protože život by vás měl bavit. Nevíte-li si s některými životními výzvami rady, poproste o pomoc ty, jež znáte a víte, že jsou to odborníci ve svém oboru. Sami se zamyslete nad tím, zda jste se v minulosti nechtěli věnovat nějakému studiu či učení. Pokud ano, můžete se k těmto naukám vrátit a začít znovu a lépe.

Co se týká těla a hmotných záležitostí, využijte pružné a vynalézavé povahy vaší vlastní mysli a nacházejte „chytrá řešení“, která pomohou všem zúčastněným. Rozjímejte o způsobech, jak zefektivnit vaši činnost tak, aby vám lépe vynášela. Pozorně sledujte, co se nabízí, ale zatím si vše jen pečlivě promýšlejte. Ukvapených kroků mohou někteří lidé v tomto čase později litovat, a tak jednejte jen tehdy, když si budete stoprocentně jistí. Povídejte si s různými finančními poradci a uvidíte, že každý z nich mluví zcela jinou řečí a má jiné přístupy. Pamatujte, že nejdůležitější je nakonec váš vlastní instinkt i rozhodnutí.

Mohlo by vás zajímat: Znamení, která vůbec neumí lhát: Vymýšlení lží nejde Blížencům ani Rakům

V rovině mysli se ponořte do studia něčeho, co vám později přinese zásadní výhodu ve vašem stávajícím nebo budoucím zaměstnání. Tento měsíc mohlo hodně lidí učinit důležitá rozhodnutí, co se týká jejich kariérního nasměrování, a to byste měli respektovat. Mějte odvahu se připravit na změny, které jsou žádoucí a svým způsobem nevyhnutelné. Zdokonalujte se jak v cizích jazycích, tak v dovednostech, které obohatí vaši pracovní činnost. Na nové kurzy se však zapište až začátkem května, ale rozhodnutí můžete učinit již teď.

Co se týká vztahů, zamyslete se nad tím, čemu byste mohli druhé učit. Každý člověk v sobě nosí specifickou moudrost, ale ne každý chce být profesionálním učitelem nebo školitelem. Nicméně i vy jste nebo možná jednou budete rodiči, kteří chtě nechtě tuto pozici musí zastat. Učte se trpělivosti, která je v předávání vašeho poznání zcela zásadní. Učte druhé raději podporou, ale buďte zároveň důslední. Necítíte-li se ještě dostatečně kvalifikováni, doplňte si své vzdělání nebo praxi. Dobrým učitelem se nestanete přes noc, protože nepředáváte jenom poznání, ale především své životní zkušenosti.

Čtěte také: Znamení, která jsou nejvíce náchylná k prokrastinaci: Líné jsou Ryby i Váhy

V rovině ducha vás může potkat touha se vydat na cestu poznání. Zamyslete se nad tím, jaká duchovní cesta je vám nejvíce sympatická. Někdo se může najít v křesťanství, jiný v buddhismu a další ve filozofii nebo vědě. V dnešní době dochází k zajímavému propojení vědy a různých duchovních odvětví, což má za následek mnoho nových učení, která se různě kombinují. Kvalita může být však velmi rozličná, a tak si svou víru dobře vybírejte. Dávejte si pozor na různé skupiny, které hlásají jedinou možnou pravdu a o ostatních cestách mluví pohrdavě nebo dokonce odmítavě. Pamatujte, že na vrchol hory vede mnoho cest, přestože cíl je vždy jen jeden.

Zdroje: Autorský článek (autor je astrolog a dlouhodobě se zabývá Mayskou kulturou)

Další zdroje: Toltécké orákulum - Victor Sanchez (2005, Pragma), Toltécká cesta rekapitulace - Victor Sanchez (2006, Pragma), Tajemství starých Mayů - Carlos Barrios (2010, Fontána)

Duben podle mariášových karet:

Sdílejte článek
Štítky hobby horoskop učení Mayové studium meditace horoskopy horoskop 2024 mayský horoskop Víctor Sánchez

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.