Konečně mi po letech přestaly vypadávat vlasy díky tomuto triku, který mi poradila kamarádka

Fotografie: Depositphotos

Ztráta vlasů může být způsobena několika faktory. Pokud není situace spojena s vážnými zdravotními problémy, existují domácí prostředky, které mohou pomoci.

Vypadávání vlasů může postihnout lidi všech věkových skupin a má mnoho možných příčin, včetně nevhodné kosmetiky a různých zdravotních problémů. Je-li vypadávání vlasů důsledkem konkrétního problému, existuje mnoho léčebných možností. Někdy mohou být účinné i přírodní postupy, které zlepší stav pokožky hlavy a přispějí ke zlepšení růstu nových vlasů, jak vysvětluje doktorka Cynthia Cobb.

Vlasy – koruna krásy

Zastavení vypadávání vlasů je pro mnoho lidí důležitým cílem, protože husté a zdravé vlasy jsou symbolem vitality a pohody. Existuje mnoho faktorů, které mohou přispívat k vypadávání vlasů, včetně genetiky, stresu, špatné stravy, hormonálních změn a nedostatku péče o vlasy, uvádí dermatoložka Clare Wightman. Nicméně existují kroky, které můžete podniknout, abyste zastavili vypadávání vlasů a podpořili jejich růst. Zde je několik osvědčených strategií:

Aloe vera pro podporu růstu vlasů

Aloe vera je známá svými léčivými vlastnostmi, které mohou být prospěšné i pro zdraví vlasů. Enzymy obsažené v jejích listech stimulují vlasové folikuly a dodávají vlasové pokožce vitalitu. Studie z roku 1998 zjistila, že aloe vera pomohla vyřešit zánět pokožky hlavy, který způsobují lupy. Mastné kyseliny obsažené v rostlině aloe mají protizánětlivé vlastnosti.

Šedinám je konec i bez agresivní chemie. O ztmavení se spolehlivě postará i káva a čaj

Použití aloe vera může být účinné nejen proti vypadávání vlasů, ale také při dalších problémech, jako je nedostatečná hydratace, lupy nebo nadměrná tvorba mastnoty. Vezměte 1 velký list aloe vera a extrahujte gel. Jemně naneste gel na pokožku hlavy a do vlasů. Nechte masku působit 30 minut až 1 hodinu. Opláchněte masku velkým množstvím teplé vody. Opakujte tento postup dvakrát týdně po dobu nejméně 2 měsíců.

aloe vera
Fotografie: Pixabay

Cibule pro posílení vlasů

Cibule je další přírodní lék, který může pomoci posílit vlasy a podpořit jejich růst, jak dokládají i odborné studie. Obsahuje síru, která zlepšuje tvorbu kolagenových tkání nezbytných pro zdravý růst vlasů. Použití cibule může také stimulovat prokrvení pokožky hlavy a tvorbu nových vlasových folikulů. Postup pro přípravu a použití cibulové šťávy:

Potřebujete 2 nebo 3 cibule. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kousky. Vložte kousky do mixéru a rozmělněte do hladka. Poté vzniklou směs přeceďte. Naneste cibulovou šťávu na pokožku hlavy a jemně ji masírujte. Nechte šťávu působit 45 minut. Opláchněte vlasy velkým množstvím teplé vody a přírodním šamponem. Opakujte tento postup třikrát týdně po dobu několika měsíců pro dosažení optimálních výsledků.

Na našem webu ZdravéStravování si můžete přečíst také další článek, který se věnuje tomuto tématu. Proti vypadávání vlasů proti vypadávání vlasů vyzkoušejte domácí zázračnou směs, kterou připraví i začátečník.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]