Dodge Challenger byl zvolen nejhezčím muscle car 21. století

Přidat na Seznam.cz

Server Carscoops si připravil anketu, která měla rozhodnout o nejhezčím muscle car v 21. století. Výherce není překvapivý.

Celkem suverénně, s více než dvojnásobným počtem hlasů, si pro vítězství dokráčel Dodge Challenger. “Retro styl Challengeru je klasika”, uvedl jeden z hlasujících. “Challenger je moderní klasika”, uvedl další. Velkou škodou je, že výroba populárního Challengera skončila bez náhrady minulým rokem. Celkem trvala 15 let. 

Možná se ptáte, které další “muscle cars” Dodge Challenger porazil. Na druhém místě skončila šestá generace Fordu Mustang, která se prodávala v letech 2015 až 2023. Bronzovou medaili si odnáší Chevrolet Camaro poslední, šesté generace. 

Budoucnost muscle cars ve hvězdách

S rozšiřující se elektromobilitou se nad takzvanými “muscle cars” stahují mračna. Výkonné vozy obsahující vysokoobjemové motory bohužel vymírají. Již zmíněný Dodge Challenger nemá nástupce, sourozenec v podobě Chargeru je v nové generaci elektrický, zatímco spalovací verze má pouze šestiválec. 

Ford se zatím zdá být jedinou automobilkou, která se nehodlá vzdát populárního osmiválce, který jednoduše k muscle cars patří. Ford Mustang v nejnovější sedmé generaci jej stále nabízí a automobilka se netají tím, že ho v nabídce hodlá udržet co nejdéle. 


Zdroj: Carscoops