Kordu v Monaku přepadli maskovaní muži. Vzali mu hodinky za 7,5 milionu

Sport Sport
13. 4. 2024 14:48
Děsivý incident zažil před startem aktuálního turnaje v Monte Carlu americký tenista Sebastian Korda. Syna české tenisové legendy nedaleko místního tenisového areálu přepadli útočníci v helmách, srazili ho k zemi a ze zápěstí mu ukradli luxusní hodinky v hodnotě 300 tisíc eur, tedy více než 7,5 milionu korun.
Sebastian Korda na turnaji v Monte Carlu.
Sebastian Korda na turnaji v Monte Carlu. | Foto: Reuters

Třiadvacetiletý rodák z Bradentonu na Floridě se s ošklivou zkušeností během turnaje série Masters 1000 vůbec nesvěřil, zprávu o události uveřejnil až o týden později místní zpravodajský server France Bleu Azur.

Podle něj Kordu přepadli přímo v centru Monte Carla, v ulici Roquebrune-Cap-Martin kolem půl osmé večer dva muži maskovaní ve tmavých motorkářských helmách.

Na tenistu si počkali za rohem, srazili ho k zemi, jeden z útočníků ho držel na zemi a druhý mu ukradl hodinky značky Richard Mille.

"Oběť neutrpěla žádné zranění, ale byla v šoku. Pachatelé z místa činu ujeli na skútru a policie po nich intezivně pátrá," napsal server s tím, že Korda okamžitě podal stížnost na blízké policejní stanici.

27. hráč světového žebříčku pak v Monte Carlu zvládl první kolo, v němž jasně přehrál Španěla Alejandra Davidoviche Fokinu. Ve druhém utkání ale schytal debakl od aktuálně dominantního Itala Jannika Sinnera.

Krádeže luxusních hodinek jsou v monackém knížectví a na francouzské Riviéře každoročně časté. Zloději si podle médií dokáží své oběti pečlivě vytipovat, jejich útoky jsou rychlé a dobře organizované. Velmi často se útočníky nepodaří vůbec dopadnout.

 

Právě se děje

Další zprávy