OBRAZEM: Josef Nuzík je novým olomouckým arcibiskupem. Lidé ho přišli podpořit v krojích

Josef Nuzík je novým olomouckým arcibiskupem a metropolitou moravským. V olomoucké katedrále svatého Václava ho do funkce při slavnostní bohoslužbě oficiálně uvedl papežský nuncius. Významné události se zúčastnily tisíce věřících. Autobusy a vlakovým speciálem přijeli v krojích i farníci z moravského Slovácka a ze Strání, odkud arcibiskup Nuzík pochází.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Náš mikroregion se nachází na pomezí jihomoravského a zlínského kraje a přímo sousedí s obcí Strání, odkud pan arcibiskup Nuzík pochází. Velmi dobře ho známe a víme, že má rád tradice, kroje – a tak jsme ho dnes přišli podpořit,“ řekl pro Český rozhlas starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář (TOP 09).

Po přečtení papežské buly apoštolský nulcius předal Josefu Nuzíkovu berlu olomouckých arcibiskupů a doprovodil ho k předsednickému křeslu, na které Nuzík usedl na znamení převzetí svěřeného úřadu.

Josef Nuzík chce kázat především evangelium, které je podle něj radostnou zvěstí. „Chci být nablízku lidem. Boha nemáme jen pro chvíle nemoci, pro ty nejtěžší zkoušky, ale je tu i pro ten všední život. Kráčí vedle nás po boku," řekl Nuzík. 

Lenka Kratochvílová, jud Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme