Každý, kdo poslouchá hudbu, musí letos zaplatit obrovský poplatek. Vyhnout se tomu nepůjde

Platforma Spotify navyšuje své dosavadní ceny předplatného. Společnost tak reflektuje nedávné rozšíření nabídky o audioknihy, kterou chce uspokojit co nejvíce uživatelů.

spotify i Zdroj fotografie: https://www.flickr.com/people/johanl/ / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Uživatele oblíbené hudební streamovací služby čekají nemilé změny. Platforma Spotify zvýší v některých zemích předplatné pro prémiové účty. S největší pravděpodobností tím chce zohlednit nedávné zavedení audioknih do své nabídky. Ve hře je také zavedení dvojího typu předplatného – základní a vyšší verze. Zdražování se v následujících měsících pravděpodobně nevyhne ani Česká republika.

Platforma Spotify zdražuje

Podle aktuálních potvrzených informací se první kolo zdražování týká klíčových trhů, mezi které platforma Spotify řadí Velkou Británii, Austrálii, Pákistán a další. Ameriku by zdražování mělo postihnout v další vlně, kterou můžeme očekávat ke konci tohoto roku. Zda bude do některé z těchto vln zahrnuta i Česká republika, zatím není jasné. Uživatelé by s touto možností měli každopádně počítat. Ceny individuálních i rodinných prémiových účtů by se měly navýšit zhruba o 50 korun.

Poslech audioknih

Platforma Spotify zavedla do své nabídky také poslech audioknih. Tato novinka by měla být hlavním důvodem ke zvýšení ceny za prémiové předplatné. V současné době mají předplatitelé prémiové verze platformy možnost poslechu až 15 hodin obsahu audioknih měsíčně. Za tuto novinku nemuseli uživatelé doposud připlácet nic navíc. Bylo však jen otázkou času, než se investice společnosti do poslechu audioknih odrazí v ceně předplatného.

iZdroj fotografie: NeONBRAND neonbrand / Creative Commons / CC BY-SA

Zajímavé by mohlo být také rozdělení předplatného do více verzí. Podle prvotních informací by základní předplatné mělo zůstat na dosavadní ceně. Předplatitelé této verze by si mohli nadále užívat poslech hudby i podcastů bez reklam, ale neměli by přístup k audioknihám. Tuto nabídku by zájemcům odemkla až vyšší a dražší verze předplatného. Spotify tak chce uspokojit různé požadavky a nároky všech svých uživatelů.

Za Spotify si bude muset připlatit každý z nás, firma se plácá ve finančních problémech

Rozšíření obsahu

Platforma Spotify chce zavést co nejširší a nejrozmanitější nabídku, která by uspokojila všechny požadavky moderních náročných uživatelů. Kromě začlenění audioknih se jedná také o zavedení online videokurzů, které jsou k dostání na některých světových trzích. Je jasné, že Spotify se chce stát komplexní a multižánrovou platformou. Můžeme každopádně spoléhat na to, že bude Spotify ve své cenové politice naprosto transparentní.

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články