Dnes Úterý - jasno 22°C
Zítra Středa - oblacno 24°C
Úterý 4. 6. 2024
Svátek má Dalibor
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Policie má v Praze nová garážová stání pro lodě
Nová krytá stání pro policejní lodě. Zdroj foto: Magistrát hl. m. Prahy

Policie má v Praze nová garážová stání pro lodě

Policisté ve čtvrtek na Veslařském ostrově otevřeli nové garáže pro lodě poříční policie. Do krytých stání nainstalovaných na plovoucí molo se vejde pět jejich plavidel. Projekt stál 23 milionů korun a policie do objektu za další milion zajistila zabezpečovací techniku. Na slavnostním předání modernizovaného objektu to řekl policejní prezident Martin Vondrášek.

Stání tvoří dvě kryté garáže pro služební plavidla zajišťující dozorovou činnost a zásahy policie na řece. Jedno ze stání disponuje zdvihacím zařízením umožňujícím vyzdvihnout loď o hmotnosti až 10 tun do výše metr nad hladinu pro pravidelnou kontrolu a údržbu. Molo se také může pohybovat s hladinou Vltavy, garáže tak neohrozí ani povodně. 

„To, že Ředitelství vodních cest ČR (ŘVC) vybavilo stání služebních plavidel poříčního oddělení Policie ČR v Praze na Veslařském ostrově plovoucím molem s dalbami, které umožňují bezpečné stání služebních plavidel i za největších povodní, je dobrou zprávou pro Pražany,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda (ODS). 

Celkové náklady na vybudování dosáhly částky 23,1 milionu korun včetně DPH a financoval je Státní fond dopravní infrastruktury. Stavbu realizovala společnost Metrostav DIZ.  

„Ředitelství vodních cest ČR v rámci své investiční akce vybavilo v roce 2015 stání služebních plavidel na Veslařském ostrově plovoucím molem s dalbami. V loňském roce jsme pak molo modernizovali a doplnili o nové plovoucí garáže, které poskytují ochranu proti povětrnostním vlivům,“ popsal Lubomír Fojtů, ředitel ŘVC ČR. 

V pražském poříčním oddělení působí necelá dvacítka policistů. Zajišťují dohled nad bezpečností říční dopravy na 33 kilometrech řeky Vltavy od Klecan po hráz ve Vraném. Poříční policie také asistuje kriminalistům v případě, že je nutné potápění.

 


Autor: red

Vlak srazil člověka u nádraží v Klánovicích

Včera v 09:20

U vlakové stanice Praha-Klánovice u ulice U trativodu srazil v neděli kolem půl deváté večer vlak člověka, který na místě zemřel. Policisté zjišťují příčinu nehody. Provoz na trati se zcela zastavil zhruba na hodinu, plně obnoven byl kolem půlnoci.

Stovky lidí na kolech projely Prahou v rámci Světové cyklojízdy

Včera v 08:57

Oslavit jízdní kolo jako udržitelný, praktický a svobodný dopravní prostředek se v neděli 2. června rozhodly stovky lidí – dětí, velvyslanců a velvyslankyň, každodenních městských cyklistů a cyklistek i těch, kteří se jinak do provozu na bicyklu spíše bojí. Světová cyklojízda v režii spolku...

Na zličínském přejezdu srazil vlak muže

2. června 2024 v 16:37

Na Zličíně v neděli odpoledne kolem 13:30 hodin srazil vlak na železničním přejezdu muže. Ten utrpěl zranění a skončil v péči záchranářů. Kvůli nehodě byl provoz na trati mezi Hostivicí a Zličínem na hodinu a půl zastavený a cestující vozila náhradní autobusová doprava. Policisté vyšetřují, proč...

Praha 15: Setkání s veřejností ve vnitrobloku

2. června 2024 v 07:42

Setkání s veřejností se koná v pondělí 3. června v 17:30.

Další články
Nahoru