Nový Dodge Charger EV by mohl dostat cenově výhodný model GT s pohonem všech kol a výkonem 300 koní

Přidat na Seznam.cz

Dodge údajně vyvíjí cenově dostupnější elektrický vůz s názvem GT. Tento základní model bude mít pravděpodobně jeden motor, pohon zadních kol a výkon kolem 300 koní, píše portál Carscoops.

Nedávná zpráva naznačuje, že v budoucnu bude představen základní model Charger GT. Předpokládá se, že tato základní varianta bude vybavena jedním elektromotorem a konfigurací pohonu zadních kol.

Plán je na na druhou polovinu roku 2025

Zatím sice není znám přesný výkon tohoto modelu, ale odhady naznačují, že by se mohl pohybovat kolem 300 koní, což by odpovídalo výkonu odcházejících modelů Charger GT. Dodge údajně plánuje nabízet tento model ve dvoudveřové i čtyřdveřové konfiguraci a jeho uvedení na trh je plánováno na druhou polovinu roku 2025.

Dojezd až 510 km

Pokud bude Charger GT používat stejný akumulátor o kapacitě 100,5 kWh jako R/T a Scat Pack, mohl by se pochlubit velmi působivým dojezdem. V současné podobě dokáže R/T ujet na jedno nabití údajně 510 km, zatímco Scat Pack má udávaný dojezd 418 km.

Dobití za půl hodiny

S jediným motorem a výrazně nižším výkonem než oba modely by se GT mohlo pochlubit dojezdem výrazně přesahujícím 563 km. Lze také očekávat, že nabídne stejnou špičkovou rychlost nabíjení 183 kW, což mu umožní nabít se z 5-80 % na 350kW nabíječce za přibližně 32,5 minuty.

Cena musí být atraktivní

Pokud chce mít nový model úspěch, bude Dodge muset také vyladit ceny. Ceny odcházejícího modelu Charger GT začínají na 904 000 Kč. Vzhledem ke všem přidaným technologiím, které se budou nacházet v elektrickém Chargeru GT, lze předpokládat, že bude dražší, ale pokud se Dodge podaří udržet cenu pod milion Kč, nepochybně přiláká kupce, kteří chtějí elektromobil, ale jinak by o Chargeru neuvažovali.

Zdroj: Carscoops