Vůdce smečky Harley-Davidson navrací motorkáře zpátky o sedmdesát pět let. Hydra-Glide Revival je déjà vu

Přidat na Seznam.cz

Když Harley-Davidson v roce 2021 zrušil strategii More Roads, představil kolekci Icons, což je limitovaná řada motocyklů vyzdvihující design z minulosti.

Nejnovější model FLI Hydra-Glide Revival 2024 nejnovějšího motocyklu Icons, společnost The Motor Company navrací motorkáře zpátky o sedmdesát pět let k modelu Hydra-Glide z roku 1949. Tehdy byla typická teleskopická vidlice, proto název Hydra. Znamenala odklon od odpružené přední části předchozích motocyklů, což byl v té době významný krok.

Znaky padesátých let

Hydra-Glide Revival si vypůjčuje stylistické prvky především z modelu 56 FLH Hydra-Glide, píše portál Cycle World. Například klasický dvoubarevný červenobílý lak na současné Hydře je inspirován modely z roku 1956, stejně jako klasický medailonový odznak na nádrži, na němž je výrazně vyvedeno velké „V“, které značí konstrukci V-twin, také běžný prvek té doby. Stylizované písmo Hydra-Glide na chromovaném předním blatníku odráží dobový vzhled.

Dokonce i zážitek ze sezení v kokpitu s analogovým kulatým ukazatelem na nádrži, který má na sobě písmo vytržené přímo z návrhů z 50. let, je ozvěnou minulosti. Na tomto motocyklu Revival je ve hře spousta textur, třeba vyklenuté sólové sedlo je celé v třásních s koženým volánem s chromovanými cvočky a konchami a chromovanou lištou, která rámuje kontrastně prošívané polstrování. Pohled přes dvoubarevné odnímatelné čelní sklo, barevně sladěné s nádrží, je jako jízda ve stroji času do minulosti.

Model Hydra-Glide Revival skvěle drží hranici mezi retro a modernou. Daří se mu nosit dobové atributy autenticky, aniž by byl zaseknutý v minulosti. Zdůrazňuje určité náznaky minulosti, ale moderně.

Omezený počet za cenu výjimečnosti

Bude vyrobeno jenom 1750 ks a všechny budou očíslovány, což znamená, že pořizovací cena bude vysoká. Začíná na 695 000 Kč, což je jen o 60 000 Kč více než u základního modelu Heritage Classic.

Zdroj: Cycle World